• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Polski Topgear pisał, że moc równomierne jest rozwijana i jest to zaleta w stosunku co do C klasy Amg czy M3 bo tam jest strzał i tyle.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Silnik 3.9 TB Ferrari został silnikiem roku.
Jeśli ten 2.9 TB jest jego pochodną to powinien być co najmniej ok.

Chris jest b.dobrym dziennikarzem moto, ale nadal - subiektywnym, jako że jest to jego osobista ocena. Ważne jest to co mówią czasy okrążeń na coraz to kolejnych torach, bo w tej klasie to jest tak na prawdę ważne.

Zwróć uwagę, że stare chłopy z Top Gear też byli bardzo subiektywni, ale za to świetnie czuli samochody i wiedzieli do czego się przyczepić ... mu tutaj uwaga Chrisa nie pasuje (choć wiadomo - nie jeździłem Giulią). Poza tym oni kochali Alfy a Chris jest własnie chyba zwolennikiem aut niemieckich ... i nie ma co mieć mu tego za złe - gusta guściki.

Z dotychczasowych testow chrisa, np. 4C i rzeczy ktore mowil o alfie.. to mocno jej dopinguje i zawsze cieplo o niej wypowiada

oj Panowie Panowie. Chris akurat zna się na włoszczyźnie jak mało kto, wszak ma jedną z najlepszych prywatnych kolekcji Ferrari

oj Panowie Panowie. Chris akurat zna się na włoszczyźnie jak mało kto, wszak ma jedną z najlepszych prywatnych kolekcji Ferrari
Pomyliłeś Chrisów :) Gulię testował Harris, a nie Evans.

W salonach Fiata we Włoszech wystawione są nowe Fiaty Stilo Sportwagon, które wejdą do sprzedaży we wrześniu. Na pytanie czy będzie Gulia Sportwagon odpowiadają może za rok. Dla mnie dziwna była odpowiedz na pytanie o procentowy podział produkcji - diesel, benzyna i wyszło 70% diesel, 30 benzyna. Zaskakuje fakt, że z klekotami wszyscy chcą walczyć.

"A ile razy 1.4 TSI był silnikiem roku :D"

Taaak....

Rozumiem, że to żart.

Ostatnia edycja:
W salonach Fiata we Włoszech wystawione są nowe Fiaty Stilo Sportwagon, które wejdą do sprzedaży we wrześniu. Na pytanie czy będzie Gulia Sportwagon odpowiadają może za rok. Dla mnie dziwna była odpowiedz na pytanie o procentowy podział produkcji - diesel, benzyna i wyszło 70% diesel, 30 benzyna. Zaskakuje fakt, że z klekotami wszyscy chcą walczyć.
To kompletnie nie mają pojęcia bo nie będzie zadnej Giuli Sportwagon

Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka

To kompletnie nie mają pojęcia bo nie będzie zadnej Giuli Sportwagon
A co Cię dziwi w odpowiedzi "może za rok"? To oznacza, że może będzie, a może nie. Tak samo jak napisano tutaj:
http://www.clubalfa.it/14952-alfa-romeo-giulia-sportwagon.html pokazując nawet zdjęcie/wizualizację Sportwagona.

A w tym artykule (http://www.clubalfa.it/15054-alfa-romeo-giulia-benzina-dopo-estate.html) można poczytać o "pełnej komercjalizacji" modelu Giulia na jesień tego roku, co oznacza rozpoczęcie sprzedaży Giulii w USA z podstawowym silnikiem benzynowym 280 KM oraz z jego słabszą wersją 200 KM w Europie. Do tego planowany jest również debiut napędu na 4 łapy z silnikiem benzynowym 280 KM oraz diesla 210 KM.

Ostatnia edycja:
Raczej nie. W swojej kategorii co roku w latach 2006 - 2014, czyli przez 9 lat pod rząd:

http://www.ukipme.com/engineoftheyear/archive.php

Żeby było śmieszniej, w latach 2007 - 2014 w swojej kategorii wygrywał 1.6 BMW/PSA, który, jak wiadomo, też nie jest silnikiem niezniszczalnym.

Wiem, że tak było. Pisałem o żarcie w kontekście nieporównowalności tych jednostek.

Po latach wygrał silnik, poprzez który poszukuje się spektakularnej efektywności, a nie zawodnej optymalizacji.

Dlatego napisałem, że takie geny, w czasach fałszywej poprawności w świecie motoryzacji to dobre i wartościowe rozwiązanie dla AR.

Dziennikarze Quattroruote akurat silnikiem i napędem Giulii QV są zachwyceni. I dumni.

Czego by nie pisać w sferze niuansów, które dla niektórych dziennikarzy będą brać górę nad innymi, faktem jest, że QV jest konkurentem dla M3 i C AMG i daje chętnym alternatywę.

faktem jest, że QV jest konkurentem dla M3 i C AMG i daje chętnym alternatywę.

I to jest mega osiągnięcie IMO!
Nawiązanie równej rywalizacji z dwoma największymi konkurentami (a być może i najlepszymi) :)

Na fb krąży zdjęcie z Polski zakrytej Giulii QV na lawecie.
Ciekawe czy do salonu czy może jakiś szczęściarz już ją odbiera :)

Z innego forum:
A co do Giulii... byl tam jeden chlopak w matowej giulietcie qv z zeszlego roku.. przyjechal domowic szczegoly by zamowic giulie 500 konną..

O szczegóły możecie dopytywać kolegę Vieworld :D.

Amortyzatory
Powrót