• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W Carserwis juz można oglądać i umawiać sie na jazdy testowe. Drugi kontakt z Giulia i podoba mi sie bardziej niż podczas pierwszego kontaktu w Arese. Chcę ją [emoji4]
14.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

1. Jak mniemam, nie dali się przejechać?
2. Jak wygląda tapicerka materiałowa (bo taka chyba jest na zdjęciach)? Daje radę?
3. Jak strona sprzedażowa? Są jakieś wzorniki lakierów, tapicerek, katalogi? Przy Giulietcie była z tym straszna bieda...

1. Na to można się ustawić w nadchodzącym tygodniu ponoć.
2. To jest superka więc siedzenia półskórzane - wstawka materiałowa w porównaniu do półskóry w Giuliettcie uważam, że w Giulii o wiele lepsza.
3. Bida straszna. Żadnych katalogów, tylko te wydrukowane na drukarce laserowej cenniczki z comic sansem... (nie wiem kto k..wa wpadł na ten genialny pomysł ale to laureat konkursu na janusza marketingu 2016), pominę fakt, że przy wejsciu 4 pracowników siedziało i gadało, gdy podeszliśmy wszyscy się rozpierzchli i przez jakieś 5-7 minut sami oglądaliśmy samochód bo nikogo nie było - ale temat co tak na prawdę oznacza permium, i że to się nie ogranicza do samego produktu, był tu na forum wałkowany wiele razy.

Ale te nasze rejestracje sa brzydkie.

Mnie najbardziej boli polityka Fiat Auto Polandia. U sąsiadów za Odrą cena QV 72tyś Euro co przy dzisiejszym kursie wychodzi niespełna 317tyś PLN. U nas 359tyś już nie wspomnę o serwisie, że jak taką zajedziesz to pouciekają do kanałów wszyscy mechanicy.
Jak mi przyjdzie kiedyś wyciągnąć QV to dla przekory wezmę nie w Polsce i zapłacę tą cholerną akcyzę bo tu nie warto zostawiać złotówek.

A gdzie nią bedziesz jeździł? Tak czy siak akcyzę zapłacisz przy sprowadzeniu auta i FCA nic do tego. Serwisowac też będziesz kilkaset km od miejsca zamieszkania? Powodzenia. Problemem jest sama sprzedaż Giulii gdzie nie ma zbyt dużych szans przyciągnac klientów Mercedesa przy obecnych umiejętnościach i podejściu polskich salonów. Wczoraj się przejechalem E klasa z przebiegiem 50 (!) km, nawet nie wiecie jak ważne dla kupców było indywidualne podejście i kawa przy każdej wizycie..

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Naprawdę ta kawa jest taka ważna? Ważna jest kompetentna obsługa i ja taką otrzymałem jak kupowałem Giuliettę. (kawę też - tak, w filiżance)
Więc to chyba zależy od salonu. Inna sprawa to wygląd tych przybytków - tutaj trzeba włożyć dużo pracy...

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Wczoraj się przejechalem E klasa z przebiegiem 50 (!) km, nawet nie wiecie jak ważne dla kupców było indywidualne podejście i kawa przy każdej wizycie..

Wcale mnie to nie dziwi. Wydając tyle kasy na auto można chyba oczekiwać jakiegoś poziomu obsługi? Czy to takie dziwne jest?
Zresztą... nawet kupując auto za 100tys. oczekiwałbym "jakiegoś" poziomu obsługi, w końcu to nie jest paczka dropsów.

Serwisowac też będziesz kilkaset km od miejsca zamieszkania?

Zależy gdzie mieszkasz. Autostrady nam już zbudowali, więc... myślę sobie, że mając auto klasy Giulii QV i jednocześnie nie mając zaufania do serwisu w PL nie miałbym problemu żeby raz/dwa razy na rok kopnać się do Berlina na serwis. Ale ja z Poznania mam tam bliżej niż do Wawy :D

Zależy gdzie mieszkasz. Autostrady nam już zbudowali, więc... myślę sobie, że mając auto klasy Giulii QV i jednocześnie nie mając zaufania do serwisu w PL nie miałbym problemu żeby raz/dwa razy na rok kopnać się do Berlina na serwis. Ale ja z Poznania mam tam bliżej niż do Wawy
Myślę że przy takiej zasobności portfela to albo auto jedzie tam na lawecie i wraca albo właściciel bierze swoją długonogą, cycatą blondynkę/brunetkę/rudą i robią sobie przy okazji weekend w Berlinie ;) Czasy się zmieniły, podejście ludzi też.

Wcale mnie to nie dziwi. Wydając tyle kasy na auto można chyba oczekiwać jakiegoś poziomu obsługi? Czy to takie dziwne jest?
Zresztą... nawet kupując auto za 100tys. oczekiwałbym "jakiegoś" poziomu obsługi, w końcu to nie jest paczka dropsów.

Bo tutaj jest potrzebne zdecydowane zerwanie z tradycją polmozbytów ze strony FAP.
Lepiej mieć 20 dealerów Alfy i Jeepa na wysokim poziomie niż 50 budek z Panami Januszami.
I w tę stronę to chyba zmierza ale aby mieć wymagania to trzeba tym dealerom którzy mają zainwestować duże pieniądze w salony zapewnić przeszłość - pełna gamę dobrych, konkurencyjnych samochodów. Kto przy zdrowych zmysłach będzie budował nowoczesny salon Alfy jak na dzień dzisiejszy ma tam Giuliettę, pół Mito i Giulię której produkcja się jeszcze nie rozkręciła. Dlaczego w takiej Warszawie na 3 (?) dealerów Alfy jeden handluje oprócz Fiata jeszcze Mazdą, drugi Subaru a trzeci czym popadnie? A to jest Warszawa, więc co mówić na temat mniejszych miast.
I dwa - wreszcie Fiat musi zerwać z łączenie Fiata z Alfą, IMO nowe salony powinny sprzedawać tylko Alfę i Jeepa.
Przykład: https://www.facebook.com/carserwisw...027013585673/1131026293585745/?type=3&theater

Spójrzcie na wizualizacje budowy nowego salonu Carserwis przy Polczynskiej. Tak właśnie będzie. Salon będzie podzielony na Jeep + Alfa oraz Fiat. Będzie podzielony na dwie części i bedą oddzielne wejścia.

Też tak myślę. Nawet lepiej podpiąć Alfę pod Maserati, niż zniżać ją do Fiata. Alfa i Jeep pasuje, bo nie konkurują ze sobą, a poziom cenowy podobny.
Spoko, w Polsce mamy jeden salon Maserati.
Poza tym spójrz na to z drugiej strony, postawisz MiTo w salonie Maserati to automatycznie obniżysz poziom i prestiż widelca.

Bylem, widzialem, siedzialem w srodku i niewiem co myslec bo jakosc nie ktorych plastikow z ktorymi kierowca ma bezposredni kontakt przez caly czas jest niczym w doblo cargo niestety.
ff947e152af0997c85655547ac41fe23.jpg
28.jpg
29.jpg

30.jpg

31.jpg
32.jpg
33.jpg

Ostatnia edycja:
W Bołtowiczu na Ursynowie Giulia stoi na wyleniałym i krzywym trawniku.
No po prostu prezentacja auta na 6+.

Omen ... faktycznie ten panel sterowania szyb niespasowany z boczkiem ...oj straszne :O

Napisane z komóreczki!

Amortyzatory
Powrót