[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Nawet w mito to występuje :) Bez problemu można wyłączyć w menu obsługi auta.
Jesteś pewny? W żadnym aucie nie widziałem opcji wyłączenia mrugania świateł przy awaryjnym hamowaniu.

Jak zawsze, wszyscy piszą, że piękna, najlepsza, wspaniała, tylko że nikt nie kupuje...
No ale jej nie ma jeszcze w sprzedaży to jak kupować?! :)
Też nie ma co liczyć, że ludzie nagle rzucą się do salonów jak opętani, żeby kupić auto. Giulia będzie musiała zbudować zaufanie i to potrwa. Ma przed sobą dużo testów, recenzji, porównań - czy się wybroni, zobaczymy.

Radek, trzeba by się przyjrzeć na żywo, pewnie jest gdzieś trochę bardziej ukryte. Takie położenie jak w Giulii daje najbardziej optymalny sygnał dla klimy bo jest tuż obok kierowcy.

Jestem na 100% pewny tego, że w miciaku mam opcje wyłączenia mrugania przy awaryjnym hamowaniu :)

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

Jestem na 100% pewny tego, że w miciaku mam opcje wyłączenia mrugania przy awaryjnym hamowaniu :)

a menu kompa ? W Julce na 100% nie mam możliwości wyłączenia mrugania kierunków z menu komputera.

Masz rację. Sprawdzilem właśnie i faktycznie nie ma. Ale rękę dam sobie uciąć, że widziałem gdzieś opcje wyłączenia. Być może w Multiscanie?

Ostatnia edycja:
Też zwróciłem uwagę, że to benzyna właśnie, a nie diesel. Wszyscy się skupili na 2.2jtdm, a się okazuje, że i benzyna była do testów.
Co dziwne to w benzynie Giulia jest cięższa o kilkadziesiąt kg, dlaczego? Zawsze raczej diesle były cięższe.

QV w automacie na początku miało nie być, ale rzeczywiście do testów były dostępne i w manualu i w automacie.
Swoją drogą ciekawe czy zrobią QV 4x4..

W Auto Świat pierwsza recenzja Gulii.

tak sobie zmierzyłem z filmiku i wychodzi, że od 100 do 200kmh jest ok. 9-10 sekund w QV ;)

ale na trasie to już w życiu nie

z automatem lepiej ( i szybciej) się wyprzedza - jedziesz 80kmh za tirem na ostatnim biegu, gaz i wyprzedzasz pełnym ogniem.

W manualu masz dwie opcje - piłować na 3-4 biegu albo być zwartym i gotowym do zmiany biegu jak tylko się zrobi możliwość wyprzedzenia...

imho lepszą opcją jest opcja nr 1 ;)

zresztą jeżdżąc po trasach można spotkać masę ludzi wyprzedzających na 5-6 biegu ledwo się rozpędzających albo co gorsza ledwo mieszczących się przed tym z naprzeciwka...

w czym manual jest lepszy w trasie ?

mks. Mam manual i automat i w życiu się nie zgodzę, że automat lepszy do wyprzedzania w trasie. Nie będę się rozpisywał w szczegółach, ale tak jest. Automat ma sporo zalet, ale na pewno nie wyprzedzanie.
Natomiast popieram w całej rozciągłości, że do miasta w korki to wygodne, podkreślam wygodne rozwiązanie.

Jeżeli już ktoś kupi QV, a w Polsce kupi je kilkadziesiąt osób to fajnie, że będzie wybór pomiędzy ręczną, a automatyczną skrzynią.
Ja jeżeli mógłbym sobie na nią pozwolić wybrałbym ręczną.

Rozumiem że masz porównanie więc podaj jakieś argumenty. Ja też mam porównanie i uważam że zarówno w trasie jak i w mieście (tu w ogóle bezdyskusyjnie) dobry automat bije w większości przypadków manual. Zarówno pod kątem wygody jak i szybkości. Kickdown w 159 też jest spoko i szybszy niż redukcja wielu kierowców na polskich drogach.

Amortyzatory
Powrót