• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Dokładnie to jest to co chcę przekazać. Nic dodać nić ująć !!!!!

ps.

jadę się odstresować (myjka, wosk i te sprawy)

Nie zostaje nic innego jak myjka, wosk i dbanie o 9tke w oczekiwaniu na godnego następcę ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie którzy woleli by jakiś odlotowy bolid który by się nie sprzedawał a za kilka lat byśmy spotkali się w tym samym miejscu co saab. Czyli w czarnej dupie

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Przestańcie już z tą 159... Mnie się Giulietta podoba, ale nie chciałbym, żeby jej następczyni wyglądała jak facelifting.

Wystarczyło światła zrobić tak i już jest pięknie :

attachment.php

Załączniki

• particolare-anteriore v.jpg
    particolare-anteriore v.jpg
    132.5 KB · Wyświetleń: 682
Wiadomo było, że zakochani po uszy w Giugiarowym designie (AR159) będą narzekać na TIPO 952, ale żeby takie rzewne łzy wylewać z tego powodu, że zrobili całkiem nową kreską następce TIPO 939?!

O ile niektóre linie są nieco podobne do BMW czy Mazdy, to porównywanie do niemieckiego, kwadratowego wozidła typu KIA Optima to potwarz! Designer Peter Schreyer byłby z was dumny, a przecież jego dzieła to ciosane siekierą kloce które robią z koreańskiego produktu europejskie dupowozy za konkretną kasiorę.

Popatrzcie na Giulię z tej perspektywy i w tym kolorze:

attachment.php

Nadal twierdzicie, że to kopia czegokolwiek? Gimme a break!

L.

Załączniki

• AR_GIULIA_blu.jpg
    AR_GIULIA_blu.jpg
    47.4 KB · Wyświetleń: 574
A mnie się bardzo podoba. Przód faktycznie muskularny jak Dodge Charger, ale jestem zapaleńcem muscle cars więc mi to odpowiada. Będzie pieniążek to kupie :D

Czy bezlitosne ? Właśnie na tym zdjęciu wyraźnie widać gdzie popełniono błąd z reflektorami. Właściwie tonie błąd a "wielbłąd".

Do Alfowego Grila niestety trzeba wyczucia. Na tej niby przerobionej Gilulii na BMW światła wyglądają bardzo dobrze bo miały się gdzie zeprzeć w odpowiednim momencie w środkowej części. To dobitnie pokazuje , ze stylista to wyrobnik z marną wizją. :mad:
Popieram te swiatla z tym grilem wygladaja super. Oryginal niestety slabiej

Zobaczcie lampy z włączonymi ledami. Auto nabiera innego charakteru.

Fakt jedak ,ze sa one nieco za mało płaskie. Mysle ,ze gdy dojdzie do liftingu,zostanie powtórzony eksperyment z czasów liftingu 156.

Ktos wkleił zdjecie z nerkami i trzeba z pokorą przyznac,że przód wówczas wyglada inaczej,lampy współgraja.

Co by nie mówic ,źle nie jest. Auto ma pazur bardzo zadziorny.

Co do wymiarów, to raczej ponizej 480cm ,za to jest szerokie i niskie. Proporcje bardzo zgrabne.

Ostatnia edycja:
Przed premierą narzekaliscie na tylne światła i antenę a teraz przód wam nie pasuje. Typowy Polak ;) powinna wjechać 159 i byli by wszyscy szczęśliwi

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Wiadomo było, że zakochani po uszy w Giugiarowym designie (AR159) będą narzekać na TIPO 952, ale żeby takie rzewne łzy wylewać z tego powodu, że zrobili całkiem nową kreską następce TIPO 939?!

O ile niektóre linie są nieco podobne do BMW czy Mazdy, to porównywanie do niemieckiego, kwadratowego wozidła typu KIA Optima to potwarz! Designer Peter Schreyer byłby z was dumny, a przecież jego dzieła to ciosane siekierą kloce które robią z koreańskiego produktu europejskie dupowozy za konkretną kasiorę.

Popatrzcie na Giulię z tej perspektywy i w tym kolorze:

170945d1435220294-alfa_giulia__2015_-ar_giulia_blu.jpg

Nadal twierdzicie, że to kopia czegokolwiek? Gimme a break!

L.

Nie tylko wielbiciele ar159, mozna poczytać wiele podobnych wpisów np

I’m Italian, I have a Giulietta and I was waiting for this presentation a long time. But I was really disappointed when I saw the actual Giulia. The car does not look pretty as it should be (does not create any empaty and therefore in my opinion will have some problems fullfilling Marchione expectations to boost the Alfa-Romeo brand).
Performances are not everything !
This is not a car that I will choose against a BMW or AUDI, certainly not considering that the price range will be similar and that German cars have proved reputation while the new ALFA-ROMEO have everything to prove and in some country also a bad reputation to clean.

Melduje się kolejny rozczarowany. O ile sylwetka i profil bardzo mi się podobają to stylistyka przedniego oraz tylnego pasa jest porażką. Dobre Alfy zawsze miały to do siebie, że wizualnie były oryginalne i nie kojarzyły mi się z niczym innym. Patrząc na tipo 952 skojarzeń mam całe mnóstwo. A ten siatex - koszmar. Pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś nastąpi znaczący lifting.

Za to mechanicznie - petarda.

Właściciele 159 chcą się na siłę dowartościować jakie to ich auto nie było piękne. W swoich czasach wielkie wow robiła 156 i wyróżniała się bezwzględnie na ulicy. Był taki okres gdzie trochę zapomniałem o alfie i skupiłem się na innej marce i właśnie w tym momencie pojawiła się 159 której obecności nawet nie zauważyłem, wyglądała jak kolejny lifting 156. Technicznie to auto też za wiele nie oferuje, wysoka masa, brak bajerów technologicznych, kiepskie silniki benzynowe, napęd na przód. Wreszcie wyszedł nowy model, który mam nadzieję będzie konkurował z najlepszymi a tutaj tylko narzekania. To, że auto jest podobne do innych to trudno, takie czasy, ważne aby się nie psuło i dawało frajdę z jazdy a na to jest wreszcie szansa. Parę lat temu ogromną przewagą bmw było rwd, teraz ta przewaga zniknęła. Ja za kilka lat z chęcią zakupię taką giulię i bardzo mnie to cieszy bo do tej pory nie widziałem następcy dla mojej 166 (159 to auto ciaśniejsze i ze słabymi osiągami a w kolejnym aucie chciałoby się lepsze).

Nie tylko wielbiciele ar159, mozna poczytać wiele podobnych wpisów np

I’m Italian, I have a Giulietta and I was waiting for this presentation a long time. But I was really disappointed when I saw the actual Giulia. The car does not look pretty as it should be (does not create any empaty and therefore in my opinion will have some problems fullfilling Marchione expectations to boost the Alfa-Romeo brand).
Performances are not everything !
This is not a car that I will choose against a BMW or AUDI, certainly not considering that the price range will be similar and that German cars have proved reputation while the new ALFA-ROMEO have everything to prove and in some country also a bad reputation to clean.

Ano właśnie, to napisał Włoch, a jak Włoch, (zakochany w krajowej marce) tego nie kupuje ?

- - - Updated - - -

Właściciele 159 chcą się na siłę dowartościować jakie to ich auto nie było piękne. W swoich czasach wielkie wow robiła 156 i wyróżniała się bezwzględnie na ulicy. Był taki okres gdzie trochę zapomniałem o alfie i skupiłem się na innej marce i właśnie w tym momencie pojawiła się 159 której obecności nawet nie zauważyłem, wyglądała jak kolejny lifting 156. Technicznie to auto też za wiele nie oferuje, wysoka masa, brak bajerów technologicznych, kiepskie silniki benzynowe, napęd na przód. Wreszcie wyszedł nowy model, który mam nadzieję będzie konkurował z najlepszymi a tutaj tylko narzekania. To, że auto jest podobne do innych to trudno, takie czasy, ważne aby się nie psuło i dawało frajdę z jazdy a na to jest wreszcie szansa. Parę lat temu ogromną przewagą bmw było rwd, teraz ta przewaga zniknęła. Ja za kilka lat z chęcią zakupię taką giulię i bardzo mnie to cieszy bo do tej pory nie widziałem następcy dla mojej 166 (159 to auto ciaśniejsze i ze słabymi osiągami a w kolejnym aucie chciałoby się lepsze).

Kolego nie masz racji nie chodzi o dowarościowanie bo wcześniej czy później 166, 159 i inne wyląduja na złomie. Tu chodzi o przyszłość poprostu future.

159 zaczyna trącić myszką ale ciągle jest bardzo ładna. Choć gdyby zmienić przednie światła, nie byłoby już tak kolorowo :) Ja czekam, żeby zobaczyć Giulie na żywo, wg mnie jest bardzo dobrze :)

A tutaj render kombi (lub SW gdyby komuś robiło to różnicę):
372.jpg

I co z tego że marudzi Włoch ? co to bóg jakiś jakiś ? i co on opowiada " Performances are not everything !" - no to modele plastikowe na półeczce mu powinny wystarczyć. Alfa wraca do performance a ten marudzi. Niech najpierw jeździ jak na Alfę przystało, a design będzie się podobał każdemu kto za kółkiem usiądzie, lampy wówczas to nawet i kinkiety będą mogły być.

Ano właśnie, to napisał Włoch, a jak Włoch, (zakochany w krajowej marce) tego nie kupuje ?

Włosi już dawno Alfy nie kochają... Jak byłem w 2010 roku w Mediolanie, to Alfa była BARDZO rzadkim widokiem. A to przecież (teoretycznie) miasto Alfy Romeo... Jedyne włoskie samochody, które kochają, to Fiat 500 i Lancia Ypsilon. I oczywiście Srerrari.

Nie ma o co bić piany , każdy ma swoje zdanie i tyle

Jeżeli nasza marka ma istnieć, to takie kroki designowe niestety były koniecznością. Auto ma się sprzedawać, (....) więc módlmy się żeby ludzie chcieli ją kupować. Tylko to może zapewnić rozkwit marki na nowo. .

masz kolego sporo racji w tym co piszesz
ale jest też sprzeczność
zauważ: rozkwit marki na nowo, ale to już nie będzie TA SAMA MARKA.
prawda?
będzie wiele alf, nowe modele, spodoba się Kowalskiemu od Octavii i Schmidtowi od BMW, spoko
ale nie będzie to już TA WYJĄTKOWA BUDZĄCA SKRAJNE EMOCJE marka
powstaje więc pytanie:
czy odrodzenie marki nie jest równocześnie pogrzebem marki?
rozumiesz o czym piszę?

Amortyzatory
Powrót