[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Szewi - amen. Wczesniej juz pisalem ze Alfa zawsze co auto robiła zupełnie coś nowego i tak jest tym razem. Chcieliście liftu 159ki? To nie Audi ,Bmw ,które w rozumieniu "nowy model" wsadza nowe klamki i panel klimy w starą budę. Ja dziękuje Bogu,że Alfa nie robi jak konkurencja- b5,b6,b333itd. Następca też będzie świeżynkiem i chwała im za to.

Na filmikach wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach... a na zdjęciach jest baaardzo ładna.
Czekam na ceny, wersje no i termin do jazdy próbnej ;)

No i się zaczęło marudzenie... 159 to samochód fajny ale w zestawieniu z giulia wyglada staro i sie już dawno opatrzył niestety wiec deal with it ze idzie nowe, lepsze, lzejsze, szybsze, bardziej zaawansowane technicznie itp. Mowie to szczerze jako posiadacz 3 159tek w tym wersji Ti. Giulia to ladny samochod, ktory jestem przekonany o tym da marce oddech i $ na realizacje planow. Jestem optymista. Najpierw narzekali na klamki, teraz ze swiatla a la bmw? Nie wiem z ktorej strony :) wg mnie nie pomylisz na ulicy tego auta z zadnym innym. Przestancie zatem narzekać i sie rozczulać nad swoimi starymi poczciwymi 9tkami, bo czas plynie i ida zmiany;)

Zaklinasz rzeczywistość - dokąd nie pojawi się Alfa z "dezainem" podnoszącym ciśnienie na pierwszy rzut oka to nie ma o czym gadać. Skopiowanie po części przodu C4 i zamontowanie lamp niepasujących do niczego nie wpłynie pozytywnie na sprzedaż. Musisz zauważyć jedno wszyscy - podświadomie porównują nową Giulię nie z Giuliettą a ze 159-tką, i powiem tak są samochody kultowe , które mimo upływu lat ( nawet w starszych wersjach) są poprostu piękne i ponadczasowe. Po wczorajszej prezentacji zwycięzcą jest Giorgetto Giugiaro. Malarzy jest i było wielu van Gogh był tylko jeden. :)

Dobrze kolega Nazar napisał :)
Jeszcze nie znalazł się taki który każdemu dogodzil. Mi tam się podoba

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Wracajc do renderu tego, który mam w podpisie
attachment.php

Zamknijcie oczy i przywołajcie takie rozpoczęcie prezentacji samochodu z takim włąsnie przodem:
Po pogaduszkach prowadzących robi się ciemno i po chwili zapalają się najpierw te kreski później mijanki halogenowe i po czym długie , zapala się światło i w dalszej części może być ta pieśń kótra była.... natychmiast wszyscy dostają gęsiej skórki i dreszcz emocji wali po kręgosłupie!!! Ehhhh

Załączniki

• baner giulia 2015.jpg
    baner giulia 2015.jpg
    8.5 KB · Wyświetleń: 876
A mnie im dłużej oglądam tym bardziej dojrzewam do tego ze jest świetna,to samo miałem z Gulietta na początku średnio a później doceniłem jej bryle.
Teraz tylko czekać na ceny i na która wersje będzie sobie można pozwolić oby na QV czego sobie i wam życzę ;)

wygląda jak bmwe4 , ale co zrobić, dobrze, skoro takie trenda w atutomobiliźmie? ważne że jest, pewnie tylko jak zpier....lą ceny to wyjdzie że bemwe4 nie będzie za daleko z przodu..

ktoś zna wymiary? tj czy muszę budować garaż, bo aktualnie Julka + Lanciak żonki mieści mi się jeden za drugim i jest jeszcze z pół metra luzu (julka ma 4,35 długości).
(to tak w temacie czy sie podoba. Planowanym następcą za ~2,5 roku byłą Julka QV, ale w takim razie +1 rok i +15k €)

Ostatnia edycja:
Mnie się przód na początku nie podobał, teraz coraz bardziej się przekonuję do niej, a myślę, że na żywo będzie super.

Co z tego, że to nie 159, jak oprócz wyglądu ona ma jeszcze JEŹDZIĆ. Jak czytam prasówkę to widać, że dużo mocy przerobowej poszło w technikę, a nie tylko design - włókno węglowe, aluminium, aktywne aero, napęd (wał z włókna węglowego(!)), ciekawe jakie zawieszenie z przodu (coś piszą o nowym rozwiązaniu).
I bardzo dobrze! Zrobiliby piękne auto jak 159 i co? Czy 159 było światowym sukcesem? Podobać, podobała się pewnie każdemu, ale jak dochodziło do zakupu to już ludzie kręcili głowami... Albo wyszło by podobnie jak z 8C - piękne auto, które nie jeździ.

A tak, mam nadzieję, że utrze nosa niemieckiej konkurencji i w końcu będzie jakaś alternatywa.
Zgadujemy ceny? Ja obstawiam za topową wersję +80k EUR.

Może nie jest tak źle jak to było w przypadku zmiany modelowej Mitsubishi Galanta w 2003, gdzie całkowicie pogrzebali design tego modelu - swoją drogą też zrobionego pod klienta amerykańskiego (co zakończyło się końcem produkcji w 2012). Tylko dlaczego widzę więcej z Alfy (szczególnie 159 SW) w wspomnianej wcześniej KIA Sportspace niż w Giuli, normalnie tylko scudetto dołożyć do KIA i tak bym widział godnego następce (tył z profilu zalatuje nawet lekko Brerą).
370.jpg

PS. a na rozluźnienie, już widzę te rozmowy za 10 lat w dziale "pomoc przy zakupie Giuli" ten sam motyw co przy 159, czyli bita/ nie bita bo ma zamalowany na kolor nadwozia pasek za scudetto :P

Wczoraj oficjalna premiera, wielka feta we Włoszech, a na oficjalnej polskiej stronie Alfa Romeo ani słowa..... Z takim marketingiem to taczki powinni sprzedawać, a nie samochody

Musisz zauważyć jedno wszyscy - podświadomie porównują nową Giulię nie z Giuliettą a ze 159-tką, i powiem tak są samochody kultowe , które mimo upływu lat ( nawet w starszych wersjach) są poprostu piękne i ponadczasowe. Po wczorajszej prezentacji zwycięzcą jest Giorgetto Giugiaro. Malarzy jest i było wielu van Gogh był tylko jeden. :)

Nie wszyscy :). Ja nie oczekiwałem liftingu 159, bo to by było bez sensu. Alfa co kilka lat zmienia dość radykalnie design i tak, jak po "lodówie" przyszła Giulietta 116, potem 75 i 155, tak "kanciaki" zastąpiła 156, bez której nie byłoby Waszej ukochanej 159 :). Różnica polega na tym, że Alfa zawsze była w awangardzie i te samochody się dość wyróżniały - wystarczy powiedzieć, że mój ojciec Giuliettę 116 kilka ładnych lat przeżywał po wycieczce do Włoch za komuny...
A tutaj, niech sobie każdy pomyśli z ręką na sercu - gdyby wczoraj odbyła się premiera nowej BMW3 i pokazali coś takiego, ale z nerkami z przodu, czy ktoś by tutaj na forum sikał po nogach, że jest obłędna? Sądzę, że wątpię...
Nawet, jeśli Giulia wespnie się na wyżyny (nie widziałem nigdzie informacji o układzie transaxle, będzie?) technologiczne, to nie będzie z przodu przed konkurencją tak, jak była za poprzedniej Giulii. Design to jest jedyna droga, żeby się wyróżnić z masówy, a tutaj się nie uda.
Ale, jak pisałem, samochód jest budowany na Stany. Tam może się przyjąć.

Chciałbym tylko zwrócić uwagę na to, że w wielu komentarzach przewija się coś w stylu "na początku mi się nie podobała, ale im więcej zdjęć/filmików oglądam, tym bardziej mi się podoba". Ja mam tak samo.
Nie wiem czy jesteśmy aż tak "spaczeni" (pozytywnie;) ) i przyjmujemy wszystko ze znaczkiem AR jako coś wspaniałego, ale ja miałem tak samo z Giuliettą i Spiderem 115 S3. Giulietta - mumin, ale w końcu kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Spider 115 - rozjechana żaba z tylnymi światłami od dużego fiata, ale po prostu mogę na nią patrzeć cały czas.
Mam nadzieje, że z Giulią w wersji innej niż QV będzie tak samo:)

ktoś zna wymiary? tj czy muszę budować garaż, bo aktualnie Julka + Lanciak żonki mieści mi się jeden za drugim i jest jeszcze z pół metra luzu (julka ma 4,35 długości).

Długość podobno 4,65 - 4,70m.

Wyciekły już zdjęcia z pierwszego liftingu Giulii :):

170933-alfa_giulia__2015_-2016_jaguar_xe_100479964_h.jpg

Załączniki

• 2016-jaguar-xe_100479964_h.jpg
    2016-jaguar-xe_100479964_h.jpg
    72.5 KB · Wyświetleń: 612
Ostatnia edycja:
Dzag pełna mordą ;-)

A czy ktoś sprawdzał wyniki wyszukiwania hasła giulia w googleimage?? tam jest dopiero pięknie.
:)

ale postów od wczoraj nawaliliście z godzinę mi zejdzie żeby je przejrzeć.

Amortyzatory
Powrót