• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[75] 75 ex Nurburgring

Obiecane co ciekawsze fotki z ostatniej imprezy.

131.jpg

132.jpg

133.jpg

134.jpg

135.jpg

I tym optymistycznym akcentem Alfa idzie na odpoczynek do momentu aż nie znajdę czasu i pieniędzy na zrobienie porządku z cieknącą skrzynią biegów. Przez ten czas zajmę się moją drugą alfą i może wreszcie zacznie jeździć ;-) Jak będę miał wenę, założę oddzielny wątek poświęcony niebieskiej 75

W najbliższym czasie zrobiony zostanie porządek ze skrzynią biegów oraz kilkoma ogniskami korozji. Ktoś byłby chętny na 75 do zabawy za cenę bebechów? ;P Z blacharskich rzeczy jeśli znajdzie się chętny na samochód, naprawiona zostanie wnęka na koło zapasowe i podszybie. Zostanie wtedy do zrobienia wymiana reparaturki lewego błotnika z tyłu i w dalszej kolejności progi dla chcącego perfekcji ;-)

nie jestem w temacie ogólnie więc sory za to pytanie, z jakim silnikiem ta 75 w cenie bebechów ?

Bimsky podrzuć cenę w przybliżeniu na pw, bo nie znam wartości bebechów w Twojej 75.

Bimsky, to u mnie w Krakowie jeździ takie cudeńko i ja nic o tym nie wiem? :) chciałbym ją kiedyś zobaczyć. Mam wyjątkowy sentyment do tego samochodu bo przy nim dorastałem i sprawił, że w wieku 13 lat zapragnąłem Alfy Romeo.

Bimsky, to u mnie w Krakowie jeździ takie cudeńko i ja nic o tym nie wiem? :) chciałbym ją kiedyś zobaczyć. Mam wyjątkowy sentyment do tego samochodu bo przy nim dorastałem i sprawił, że w wieku 13 lat zapragnąłem Alfy Romeo.

jak na razie to stoi w Bełchatowie i czeka aż znajdę dla niej trochę czasu, ale czasem można się na nas natknąć w Krakowie ;P

Dzisiaj dalszy ciąg prac, przygotowanie prawej strony do malowania, i tak dalej. Po zdjęciu nakładki plastikowej z prawego tylnego błotnika coś mi nie pasowało... Nie było przetłoczenia na błotniku, które jest przedłużeniem całego przetłoczenia z drzwi ;-) Z lekką niepewnością chwyciłem szlifierę w dłoń i o to efekt:

225.jpg

Kiedyś naprawiany, ale zdrowy błotnik. Krajobraz po bitwie...

226.jpg

227.jpg

228.jpg

Trochę księżycowo... :P

Wpadło w moje łapska trochę zdobycznych gratów, w tym przewody zapłonowe, jak będzie okazja to chętnie sprawdziłbym na hamowni różnicę po wymianie zapłonu :D

Prace postępują, choć idzie to wszystko z braku czasu jak krew z nosa. Jak dobrze pójdzie, niebieska i czarna będą wkrótce miały kolejną siostrę przed domem, dla odmiany - czerwoną... ;P

Heheheheh a mówi się, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki :D Ale w sumie o trzech nikt nie wspominał :D
Czekam z niecierpliwością :)

Po kilku miesiącach postoju, wielu wieczorach walki z materią, alfa dziś dojechała do Krakowa i nic się nie urwało po drodze. ;-) Jest kilka spraw nadal, ale jak na 27 letni samochód po przejściach, chyba nie ma dramatu :P

bimsky powiedz nam co kolejnego kupiłeś . Chcemy wiedzieć:)

Na razie jeszcze nic, bo cierpię na permanentny brak czasu. Póki co cieszę się jazdą czarną, nawet daje radę, spróbuję później jakieś fotki załadować, a jeśli się nie uda to pewnie dopiero z Kielc coś się pojawi :D

Amortyzatory
Powrót