[75] 75 ex Nurburgring

Po Kielcach - rozczarowanie. Wszyscy poszli na przód, my zostaliśmy w miejscu. Trzeba podjąć jakieś kroki, nie wiem jeszcze tylko w którą stronę pójść, ale na chwilę obecną wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na rzeźbę w dwunastce z powodu niedostępności silnika 24v ze 164. ;-)

Focia:
343.jpg

Nawet rozkraczony żonkil się załapał :P

Dla przypomnienia, tak wyglądała po zakupie:
344.jpg

;-)

Nieźle... Malowałeś?

Nie, jedynie zdarłem naklejki i przejechałem polerką maskę i klapę bagażnika (na razie na tyle miałem czas). Został dach, a reszta raczej do naprawy/wymiany i lakierowania się nadaje :D

Bardzo śmieszne...
Też masz dwunastkę więc się nie zdziw jak podzielisz mój los

Tak, tylko że moja dwunastka ma już ze sto lat i jeszcze mnie do pracy dowozi... ;P Nie bierz tego do siebie, to miał być taki mały ponury żart, absolutnie nic złośliwego. :) No ale nawet jeśli - chyba nabędę drogą kupna drugi motur ze 164. Ile byście dali za 3.0 12v po wywaleniu uszczelki pod głowicą, bez osprzętu, z samymi czujnikami?

Tak, tylko że moja dwunastka ma już ze sto lat i jeszcze mnie do pracy dowozi... ;P Nie bierz tego do siebie, to miał być taki mały ponury żart, absolutnie nic złośliwego. No ale nawet jeśli - chyba nabędę drogą kupna drugi motur ze 164. Ile byście dali za 3.0 12v po wywaleniu uszczelki pod głowicą, bez osprzętu, z samymi czujnikami?

Wiem wiem :P
U mnie był to nieszczęśliwy zbieg okoliczności :)
Co do zakupu silnika, nie wiadomo jak długo ktoś jeździł z tą nieszczelnością i na czym się skończyło... W sumie to sam nie wiem ile bym dał, na cenach się nie znam, ale biorąc pod uwagę ewentualne ryzyko i korzyści to 500zł byłoby chyba dobrą ceną...

Najlepiej 3.2 :D tyle że wygląda to na ogromne przedsięwzięcie i dużo problemów do rozwiązania.

No chyba właśnie nie, teoretyzując z całym dawcą po wypadku przekładasz motor z wiązką i jazda.

Nie mam ostatnio natchnienia na rozkminę, chyba zabiorę się za turbo, a v6 poczeka na remont nadwozia i 'agregatu' :P

Czy da się 24v swapowac zamiast 12 v ? np do 155 bo na youtobe sa filmiki z takimi silnikami

Wszystko się da, kwestia kasy...

Dzisiaj zmierzyliśmy z tatą ciśnienie sprężania w cylindrach - min. 12,5 , maks. prawie 15 MPa. Silnik zostaje. Po rewizji świec i wymianie na inne jakoś motór odżył, cholera. Mogłem to zrobić przed Kielcami :P

Krótki filmik z Kielc, po deszczu. Chwilę później był obrót i zablokowanie dwóch samochodów jadących po mnie :P

Tak z nudów i chęci sprawdzenia efektów ostatnich kosmetycznych, wydawałoby się, zmian pod maską:

Na 1'ce do 65km/h a na 2'ce do prawie 115km/h ? Tak działa seryjna skrzynia czy coś tam było modzone, bo jakoś fajnie długie te biegi. :D

Na 1'ce do 65km/h a na 2'ce do prawie 115km/h ? Tak działa seryjna skrzynia czy coś tam było modzone, bo jakoś fajnie długie te biegi. :D

Tak działa seryjna skrzynia, jest długa :P Raczej się pokrywają wartości z tym co pokazuje GPS, więc jakiejś drastycznej ściemy nie ma.

Spod 'fabryki chmur':
374.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót