• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[75] 75 ex Nurburgring

Zawieszenie torowe dobrane profesjonalnie to grube basis. Wystarczy spojzec ile ludzie sie nakombinować musza z przeróbkami cywila na tor właśnie zawieszeniowo. Ile to jazdy i wiedzy, czucia auta i doświadczenia wymaga. Koszt takich testów i zmian pewnie koszt maaaasy koni w silniku przekracza- opony, uczestnictwo, dojazdy, zużycie reszty wozu itd. Takie zawieszenie to potężny plus.

W tym tygodniu podejmę decyzję, co z resztą sezonu. Jeżeli 'druga strona' nawali, przesiadam się do jakiejś hondy pewnie (o zgrozo :D).

Że jak? to coś poknociłeś w sposobie przedstawienia sprawy. Przecież zmieniając Alfę na Hondę to oczywiste że zyskujesz ogromną ilość wolnego czasu i oszczędzasz przyszłych wydatków, więc masz tego czasu dla domu i rodziny więcej, jak i finansów także dla tych celów więcej.
:)

Że jak? to coś poknociłeś w sposobie przedstawienia sprawy. Przecież zmieniając Alfę na Hondę to oczywiste że zyskujesz ogromną ilość wolnego czasu i oszczędzasz przyszłych wydatków, więc masz tego czasu dla domu i rodziny więcej, jak i finansów także dla tych celów więcej.
:)

Nic nie poknociłem. :P Nie byłbym sobą gdybym nie dał ostatniej szansy marce i modelowi, które są tak jakby od dzieciństwa 'moje'...

IMG_20170715_183741.jpg

Aha, znaczy nie chcesz pojeździć jednak :)

Bimsky podoba mi się twoje podejscie. Co do Hondy miałem styczność i auta te też mają wady , jednak jeden plus w porównaniu z Alfą jest niepodważalny. Części możesz kupić zawsze i wszędzie. Co do silników to są zajebiste do czasu jak je nie przegrzejesz.

Dobra,poka te lalke :P

Prosz:

263.jpg

:P

IMG_20170716_195637.jpg

Jest kolejną 75. A jak tam korozja, bo już z tego zdjęcia można zauważyć że coś się pokazuje?

Powiedz nam dlaczego nowe zakupy od razu rzucasz w krzaki? Nie wiążesz z nimi żadnych nadziei? Uwierz w siebie i ratuj to auto.

Wujek, to nie są krzaki, tylko łąka kwietna:).

A zakup kolejnej 75 godny gratulacji:).

Powiedz nam dlaczego nowe zakupy od razu rzucasz w krzaki? Nie wiążesz z nimi żadnych nadziei? Uwierz w siebie i ratuj to auto.

Bo sobie kupiłem, żeby zgnić w krzakach. A co !

:P

A tak na serio - jestem w trakcie przygotowywania miejsca na swoje graty i nie mogę zablokować drogi dojazdowej do domu, więc czarna - jako że ma najkrótszy staż i jeszcze sobie nie zapracowała na uznanie - musi stać w krzakach :P Zrobię 'parking' to zwiozę saaba w najmniej uczęszczane miejsce, później 75tki do dłubania i na koniec dupowóz - 156.

[MENTION=49]bimsky[/MENTION] - zrobiłbyś kiedyś jakieś zestawienie - ile tych 75tek na tych łąkach się zebrało i która z nich będzie tą docelową, bo nie wiem czy tylko ja się pogubiłem?

[MENTION=49]bimsky[/MENTION] - zrobiłbyś kiedyś jakieś zestawienie - ile tych 75tek na tych łąkach się zebrało i która z nich będzie tą docelową, bo nie wiem czy tylko ja się pogubiłem?

Ta jest ostatnia, zdecydowanie. Posłuży jako dawca mechaniki do czerwonej. Jak już uporządkuję czerwoną i będzie taka, jaką chciałbym żeby była (przynajmniej) w momencie gdy ją kupowałem - ma ją odebrać kolejny właściciel. Ten egzemplarz (czarna) był raczej narzędziem do robienia hajsów niż kochania. Ja potrzebowałem egzemplarza, którego nie byłoby mi szkoda gdy się coś przydarzy 'w bojach'. I tutaj się spotkały nasze drogi ;-) Jest wydłubana, stała dość długo więc jest mocno zastana, ale o dziwo ożyła niemalże od strzała. Muszę dokupić kilka gratów z których ją ogołocili żeby mogła normalnie i legalnie poruszać się po drogach i ... w sumie tutaj kończą się moje plany. Będzie czas i możliwość - chciałbym skoczyć na CA do Jastrzębia i Kielc. Ale raczej nie odważę się na jazdę na kołach - chyba się starzeję. ;-)

Wczoraj wymieniłem termostat, ponieważ zegar permanentnie pokazywał jakieś 70 stopni w trasie (w mieście podobnie). Nie wiem, na ile to efekt placebo i autosugestii, ale jest wyraźnie lepiej ;-) Przy okazji okazało się, że obejma węża na termostacie trzyma się co najwyżej siłą woli - była w dwóch częściach luźno ze sobą połączonych :D Ciekaw jestem jak i czy w ogóle wpłynie to na spalanie.

brak aktualizacji, przyjechał kamień do utwardzenia terenu pod dłubaniny, trzeba zamówić jakiś sprzęt do rozplantowania.

Gdzie znalazłeś czarna i ile dałeś jeśli to nie tajemnica?

Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót