W
Whiplash
Guest
Skoro inne nie biją to chyba takPsy wieszacie na brembo a piasta prosta?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Skoro inne nie biją to chyba takPsy wieszacie na brembo a piasta prosta?
Rzecz w tym, że te Brembo Standard to tylko z nazwy są. Brembo Max, które miałem wcześniej były przez dwa lata bez zarzutu. Dodam, że przy aucie sam sobie 95% rzeczy robię więc mam pewność, że mechanik nie dał ciałaPsy wieszacie na brembo a piasta prosta?
Jak widać najniższe serie znanych marek to tylko brand. Mam na półce Brembo Max z DS Performance i czeka na powrót. 22 mm grubości a prościutka.
Co do pokrzywionej 330-ki to problemem nie było miejscowe przegrzanie, bo stało się to podczas pierwszego okrążenia.
Jest duża szansa, że Twoje Brembo z 2000r to prawdziwe Brembo więc jakość też jest. Teraz każdy liczy każdy grosz, bo konkurencja spora w budżetowych rozwiązaniach a to jednak duża część rynku. Szkoda tylko, że nie pilnują jakości i sobie tym mocno szkodzą.
Teraz zastanawiam się nad 330x28 Zimmermann Sport. Jeździ na tym fabrycznie cała masa Mercedesów a masa jednak mniejsza i są do tego Galfery, które chodzą mi po głowie.
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Kupowane w Polsce ???Mierzyles? Przy poprostu na oko?
Aktualnie mam brembo 330x32 z przebiegiem jakis 50-60 tys i nic sie nie dzieje. Zagrzane porzadnie nie raz na drodze czy circuit zandvoort lub tt assen i zadnych problemów z tym.
To juz 3 komplet taki mam i nigdy nie mialem problemów.
U mnie 3 komplety brembo się pofalowaly kupione w Polsce, za to złego słowa nie mogę powiedzieć na brembo z UK które kupowałem do Aprilii RSV obawiam się że te kiepskie pochodzą właśnie z CzęstochowyTak, z tego co pamiętam intercars.
Złego słowa o Zimermanach nie słyszałem, w BMW ludzie stosują z tego co wiem, złe być nie mogą i raczej złym wyborem nie będą. Ja mam nie Sporty tylko zwykłe ( Coat Z czy jakoś tak) , w cywilnej Maździe. Ale ona nie obrywa i fabrycznych tarcz też nie pogięła co się rzekomo zdarza ,bo małe są .
Te Galfery 1055 to jednak raczej uliczne " z zacięciem" klocki. Galfer ma też 1066 w ofercie, to już bardziej podobno jak DS2500 / DS3000.
Ale mając zaciski typu Brembo wielotłoczkowe jest świetna sprawa - raz dwa można klocki zmienić, bo nie trzeba zacisku odkręcać - koło, dwie szpilki i ciach zmienione. Na codzeń Galfer czy DS Performance, na tor czy jakąś aktywną przejażdżkę - DS3000 .
Czyli rzeczywiście hamulce w Maździe 6 to trochę pomyłka... Mój kuzyn jakiś czas temu reklamował właśnie Zimmermany Sport w Maździe 6, bo biły krótko po założeniu.
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
Może widziałem akurat zdjęcia z tego projektu? Nie wiem, wiem że była to jakaś Alfa z zaciskami 6-tłoczkowymi.Jest kolega co ma 156 2.4 szesciotlok z Porsche- wyglada to naprawde srogo, a tarcza chyba nadal 330mm