[156] 2.0 20v Turbo by Teddy

Jednym słowem - kopara mi opadła.

Już widzę te minki jakiegoś kolorowego misia w super wozie :cool:

Ponadto, gdzie Ci cali przeciwnicy takiej mocy w przednio napędowej 156 :)))

Jeszcze raz KOZAK i SZACUN !

380KM na FWD. Kamil szalejesz. I jak to ma się do serii TS. Po cichu śledzę Twój wątek i jestem pod wrażeniem. Nie tylko mocy, wydanej kasy (dżentelmeni o kasie nie gadają) ale podejścia do tematu. Robisz coś 3 lub 4 raz po to aby osiągnąć satysfakcjonujący Cie wynik. Z Żar do Legnicy mam niedaleko. Kiedyś tam studiowałem i wybieram się w odwiedziny. Chętnie zobaczę na żywo potwora. Pozdrawiam i powodzenia

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Często jezdżę A4 trasa Wrocław-Lubań,to może i ja trafię na Ciebie. Z chęcią posłucham tego potwora[emoji6] [emoji6]

Jednym słowem - kopara mi opadła.

Już widzę te minki jakiegoś kolorowego misia w super wozie :cool:

Ponadto, gdzie Ci cali przeciwnicy takiej mocy w przednio napędowej 156 :)))

Jeszcze raz KOZAK i SZACUN !
Zobaczyłeś kreski i już sie s........ na tym jakie auto jest super, żeby tu był jakiś film, jak to jedzie to rozumiem, gdyby był film jak to jedzie po zakręcie to i ja bym piał z zachwytu jakby było dobrze. Ale tu nic poza wykresem nie ma i już famfary
Nie znam się, ale z takimi kreskami i napędem to to auto jest tylko na wprost- turbo atakuje znienadzka, przód będzie płużył jak szalony. Ale co ja tam wiem

Gdy nie to ze jeden mechanik nie życzy sobie fotek jego placu, to wrzuciłbym taka fotkę- 4 foru a kuni jest 3000 i wszystko w 4 łapach z najmłodsze auto z 2003.
A najlepsze ze tamte auta też tylko w linii prostej jadą

Ostatnia edycja:
Zobaczyłeś kreski i już sie s........ na tym jakie auto jest super, żeby tu był jakiś film, jak to jedzie to rozumiem, gdyby był film jak to jedzie po zakręcie to i ja bym piał z zachwytu jakby było dobrze. Ale tu nic poza wykresem nie ma i już famfary
Nie znam się, ale z takimi kreskami i napędem to to auto jest tylko na wprost- turbo atakuje znienadzka, przód będzie płużył jak szalony. Ale co ja tam wiem

:D Dobrze wiesz - ale ten wóz nie ma sprecyzowanego przeznaczenia - to nadal tylko droga zabawka :) Turbo za duże, nie ten napęd kompletne cieżkie skorzane wnetrze (GTA z elektryką wazy swoje) felgi nie rejsingowe ciezkie jak diabli itd a wogóle to ja też się nie znam :D.
Filmiki będą - wybaczcie mi pierwszy odruch udostępnienia sukcesu ( no może nie pełnego jeszcze ale sukcesu).

Ostatnia edycja:
Ja ciebie świetnie rozumiem, bo mój mózg dział podobnie do twojego i niedługo idę w ta sama stronę co ty
Ale kuśwa gość widzi wykres i wie że jest super, chodź w życiu nie miał z tym nic wspólne i zapewne nie widział czegoś podobnego w akcji. W zakręcie jak będziesz pompował to nie popłynie, ale taki atak turbo na Kielcach nie pomoże

Jeden fotel w S3 to 73 kilogramy, w GTA są lżejsze i to sporo ;) tak przy okazji, zazwyczaj jak sie bebeszy to 150 kilo ze srodka leci, a w S3 wyjęcie 200 kilo to nie problem

Ostatnia edycja:

Gdy nie to ze jeden mechanik nie życzy sobie fotek jego placu, to wrzuciłbym taka fotkę- 4 foru a kuni jest 3000 i wszystko w 4 łapach z najmłodsze auto z 2003.
A najlepsze ze tamte auta też tylko w linii prostej jadą
Tak i tak jedzie to lepiej niż nie jedno ponadprzecietne auto na drodze ;-)

Jechałem kiedyś mercem co miało prawie 600KM, ale to była duża buda.

Nie mniej jednak ja się nie spuszczam na widok kresek ;-)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Ja ciebie świetnie rozumiem, bo mój mózg dział podobnie do twojego i niedługo idę w ta sama stronę co ty
Ale kuśwa gość widzi wykres i wie że jest super, chodź w życiu nie miał z tym nic wspólne i zapewne nie widział czegoś podobnego w akcji. W zakręcie jak będziesz pompował to nie popłynie, ale taki atak turbo na Kielcach nie pomoże

Jeden fotel w S3 to 73 kilogramy, w GTA są lżejsze i to sporo ;) tak przy okazji, zazwyczaj jak sie bebeszy to 150 kilo ze srodka leci, a S3 wyjęcie 200 kilo to nie problem
Kylo, na prawdę bez urazy, ale teksty typu, że gość widzi i tylko swoje założenia co on może myśleć włóż między książki :-)

Tak to wygląda.
A i 600 konny merc pcha auto, tu auto jest ciągnięte, to zmienia postać rzeczy

Tak to wygląda.
A i 600 konny merc pcha auto, tu auto jest ciągnięte, to zmienia postać rzeczy
Tylko w Twojej głowie :-)
Zaskoczenie jest u mnie z tego względu, że rzadko kto modzi tak 156, a tutaj w parze zapał idzie pełna para ;-)

Nowa hamownia STW Cente + Niuton oraz pól dnia strojenia - generalnie poprawa konfiguracji EMU i strojenie od zera. Efekt jak na foto. 379 koni Wiem wstaje koszmarnie

bedzia lag jak w traktorze :) ale moze to lepiej ze tak powoli wstaje, przynajmniej sie pojechac bedzie dalo :)
ładnie ładnie, pańcia sie postaral w końcu ;)

w

Jeszcze sporo pracy nad tym motorem ale postępy są. Boostu mniej a mocy więcej więc i dół silnika pożyje dłużej seryjny.

Kreski wysoko poleciały, ale turbo wstaje jak na ćwiarę w jakieś AWD-godzilli xD
Gratki za poskładanie go n-ty raz do kupy. Ja, o ile bym zaczął, to bym odpuścił :P

Grzesiek a co z tym dołem silnika i jego życiem? Jest kurde jakiś włoski silnik w którym nie ma strachu o jego życie dłuższe niż rok bez zaglądania przy męczeniu go więcej niż na hamowniach?

Teddy - ten cel auta chyba powinieneś w końcu wyznaczyć bo kurcze tyle roboty musi być po coś więcej niż wykresy!

Grzesiek a co z tym dołem silnika i jego życiem? Jest kurde jakiś włoski silnik w którym nie ma strachu o jego życie dłuższe niż rok bez zaglądania przy męczeniu go więcej niż na hamowniach?

Teddy - ten cel auta chyba powinieneś w końcu wyznaczyć bo kurcze tyle roboty musi być po coś więcej niż wykresy!

Tu Grzeskowi chodzi o fabryczne korbowody - żeby ich nie pogiąć :) lub żeby półki na tłokach nie odfrunely.
Cały ranek jeździłem :D wyjśc się z tego nie chce :D fakt że idzie tylko na górze ale za to banana się ma na gębie dużo dłużej :D. Muszę znaleść problem i jak najszybciej go poprawić ;D

Z napędem napisałem sarkastycznie ;-) Bo ilu tu piano-ubijaczy po co tyle KM w przednim napędzie ;-)

Nawet Ford w focusie ra odpuścił i doszedł do wniosku ze 350km to juz max w fwd, a chyba nie musZe mowić ze tam mechanizm różnicowy to mistrzostwo nie to co w skrzyniach ar. Teddy a jak z trakcja?

Dla mnie program mega, podziwiam za moc, natomiast ja bym chyba trochę ograniczył te kuce, zrobił program bardziej liniowo i sie cieszył jazda tez w zakrętach.

Szacun za wożony hajs, czas, i ze sie nie poddales z tym autem

Eee, tam, trzymaj tylko obroty i będzie git, oszczędzisz silnikowi potu :)

Amortyzatory
Powrót