drift-r
Nowy
- Auto
- AR 147 1.6TS Distinctive 2001
Opory ładnie spadły.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Opory ładnie spadły.
Bilans po długim weekendzie:
- rewizja dołu - całość rozkręcona umyta złożona do kupy
- wymiana tłoka
- silnik dostał poduszki poliuretanowe (łapa rozrządowa poduchę z stronglexa, drązek reakcyjny i poduszki silnika utwardzone masą poliuretanową)
Pokaż załącznik 202377
Pokaż załącznik 202376
A za radą Grześka nabyłem nową umiejętnośćrozebralem wszystkie szklanki popychaczy umyłem i ponownie złożyłem - zdziwić się można ile tam syfu olejowego siedzi.
Pokaż załącznik 202375
Silnik został umyty, odszczurzony i złożony, profilaktycznie nowy uszczelniacz wał do strony rozrządu (kosztuję groszę a wymiana jego w wozie jest później nie możliwa)
Czekam już tylko na głowice.
Dużo Cię strongflex za tą poduszkę policzył? i ile czasu im to trwało?
nie to mój autorski wymysł kupiłem masę klejącą poliuretanową oczyściłem zmatowiłem pilnikiem gume i zalałem - póki co trzyma jak złe zobaczymy czy się nada do usztywniania poduszek. Kleju do szyb nie chciałem używać trochę za twarde jednak.te z masą poliuretanową to też ich robota ?

Pokaż załącznik 203745
Ile ją "liznąłeś"?![]()
Małe spyphoto - żeby wykorzystać możliwości wykonanej przeze mnie głowicy, powstał taki "hybrydowy" kolektor ssący, teraz jest czym oddychać![]()
www.strongflex.eu/pl/alfa-romeo-147...v6-5902553500592.html poduszkę mają od rękiokazało się ze w łapę 20vt pasuje
Mierzyłeś może średnicę? to bym sprawdził, może pod TSa też podejdzie..

Idziesz jak burza!
I tak jest ciasno przy kolektorze wg mnie.
Tlusto! Tlusto Panie. Człowiek się boi samemu zawory wyregulowac w jtd 10v żeby czego nie zepsuć a u Ciebie tworzy się ze zwykłej 156 jakieś monstrum. Coś jak Frankenstein... Proponuję ochrzcic alfe imieniem frankie. Oczywiście Frankenstein w pozytywnym tego słowa znaczeniu:beer: piękna robota. Kasę już pewnie przestales dawno temu liczyć ale efekty są mega
wysłane z WC
Zmierze dziś bo mam ori jeszcze gdzieś.
Jak tam te pomiary![]()