[156] 2.0 20v Turbo by Teddy

odezwe sie na pewno :) odgrzebie tylko glowiczke :)
2 lata temu jak szukalem to (co moze sie niektorym wydac niemozliwe ) nie uzywalem fejsa ;)

W

To wiele wyjaśnia dlaczego tak auta były dobrze zrobione :D

Teddy, teraz to już poważnie się bawisz :P

Słowo będzie ostrzej niż było :) ale budżet nie jest gumowy więc pewnie poważniejsze montaże odbędą się zimą. W tej chwili parcie jest żeby się jak najszybciej zreanimować i jeszcze raz podejść do tematu strojenia.

No o 'pogodzinnych' wiedziałem, nie wiedziałem tylko że teraz już zawodowo :)

No i coś wiadomo - tłok uszkodzony ale nie od tego czego się spodziewałem, tłok nie spłynał nie urwała się półka tylko 1 zawór ssący stanął i dostał tłokiem efekt jak na fotkach. Powodów mogło być parę może jak znajdę wenę żeby rozpiąć zawory i zweryfikować szklanki prowadnice to coś będe wiedział.
Plan na teraz : czekam na głowicę od Grześka a między czasie wymieniam uszkodzony tłok wszystkie pierścienie rewizja panewek i mycie dokładne wszystkiego. Będzie dobrze :) chociaż ten wóz mnie nie rozpieszcza :D
WP_20160521_004.jpgWP_20160521_007.jpg;)

Ty masz anielská cierpliwość ,musisz tá swojá 156 mocno kochać

No i coś wiadomo - tłok uszkodzony ale nie od tego czego się spodziewałem, tłok nie spłynał nie urwała się półka tylko 1 zawór ssący stanął i dostał tłokiem efekt jak na fotkach. Powodów mogło być parę może jak znajdę wenę żeby rozpiąć zawory i zweryfikować szklanki prowadnice to coś będe wiedział.
Plan na teraz : czekam na głowicę od Grześka a między czasie wymieniam uszkodzony tłok wszystkie pierścienie rewizja panewek i mycie dokładne wszystkiego. Będzie dobrze :) chociaż ten wóz mnie nie rozpieszcza :D
Pokaż załącznik 201541Pokaż załącznik 201542;)

Uważaj z tym chwaleniem się niepowodzeniami, bo zaraz ktoś Cię nazwie patałachem ;-)

Teddy po prostu lubi bardziej smar, metal i inny hardware niż software za kierownicą ;) w końcu ważna jest droga , a nie jej koniec :)

Ja mam tylko nadzieję ze to to się poskłada do połowy lipca, bo swojego czasu to i ja chciałem wsadzić do mojego Sportwagona 2.0 20VT, albo 3.0 V6- z tym że się pozmieniało i JTD for ever

Poskłada - na bank słowo przyjade 156 na TD :). Ciężko powiedzieć co się stało. Tą głowicę zakupiłem po detonacji rozrządu nie znam jej przeszłości etc. tyle że dostała obróbkę gniazd nowe uszczelniacze została dotarta i poskładana przezemnie z zachowaniem wszystkich możliwych zasad. Będzie dobrze:) nie ma co się załamywac

- - - Updated - - -

Teddy po prostu lubi bardziej smar, metal i inny hardware niż software za kierownicą ;) w końcu ważna jest droga , a nie jej koniec :)

Hahahha :D coś w tym jest lubie grzebać przy wozie i za każdym razem oprócz właściwej roboty znajduję sobie kolejną rzecz do poprawy etc.

Bilans po długim weekendzie:
- rewizja dołu - całość rozkręcona umyta złożona do kupy
- wymiana tłoka
- silnik dostał poduszki poliuretanowe (łapa rozrządowa poduchę z stronglexa, drązek reakcyjny i poduszki silnika utwardzone masą poliuretanową)
13313387_1325032594177709_1468820488_o.jpg
13296077_1325032804177688_1326851523_n.jpg
A za radą Grześka nabyłem nową umiejętność :D rozebralem wszystkie szklanki popychaczy umyłem i ponownie złożyłem - zdziwić się można ile tam syfu olejowego siedzi.
13282450_1325065987507703_941096857_o.jpg
Silnik został umyty, odszczurzony i złożony, profilaktycznie nowy uszczelniacz wał do strony rozrządu (kosztuję groszę a wymiana jego w wozie jest później nie możliwa)
Czekam już tylko na głowice.

Ostatnia edycja:
Grześ ty normalnie jak artysta to robisz

Magia Grześka zadziałała - wykres z flowbencha fabryczna głowice 2.0 vs Grześkowe cuda :) W przyszłym tygodniu składamy !!!
13407012_1730731620477354_6129822167930492748_n.jpg
Edit:
Co do zaworów końcowo nie dało się ich tak artystycznie zrobić, dziwnie miękki się okazały i Grzesiek nie zaryzykował ich tak popsuć :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót