• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159/Brera] ringi DRL - projekt

Oglądałem ostatnio to demo i z tego co tam widać to daje ciekawe funkcje. Oczywiście należy je traktować jako swoisty bajer ale wygląda fajnie.

Wracając do meritum (od wczoraj to moje ulubione słowo :) :)
W przypadku projektu ile potrzeba przetwornic do ringów? Każdy ring ma osobną, czy może do jednego reflektora jest jedna?
Pozdrawiam.
- Rafał

Jest jeden wspólny moduł. Wszystko w zestawie.
czyli kupując dwa ringi ze sklepu, którego adres kiedyś mi przesłałeś (dzięki) wystarczy, że kupię jedną przetwornicę, tak?
Pozdrawiam.
- Rafał

Zależy jak to podłączysz i jakie masz przetwornice. Zazwyczaj przetwornice są dla BMW, czyli jedna obsługuje parę.

TJ, Leo a nie mowilem? Przez te łysky kurde wyszla nam choinka a nie swiatla ... juz przy montowaniu zderzaka czulem, ze cos jest nie tak :D
Carlos - pewnie przez to jak po pijaku przestawialiśmy auta i wjechaliśmy w Twoje iglaki :D

Ostatnia edycja:
Przy okazji. Pojawił się nowy typ ringów. Strasznie ładne światło, jeszcze gęściej ułożone ledy, jaśniejszy! Tylko nie ma jeszcze w naszym rozmiarze :(
IMG_1424.jpg IMG_1423.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:
YonasH fajny ten nowy ring. Moze wersja v3 lub v4 bedzie w taki wyposazona ? :)

Jonasz te nowe ringi to nie przypadkiem takie jakie teraz montuja w najnowszych beemkach które są tak zaje...ie jasne z płynna barwa światła...?
Moglbys wrzucić jakiś filmik z porównania ich z naszymi... Please:)

Ostatnia edycja:
Otwieram temat, każdy post nie na temat będzie usuwany a pisarz dostanie punkty karne.

Jonasz te nowe ringi to nie przypadkiem takie jakie teraz montuja w najnowszych beemkach które są tak zaje...ie jasne z płynna barwa światła...?
Moglbys wrzucić jakiś filmik z porównania ich z naszymi... Please:)
Wyglądają tak podobnie, że już chyba nie da się odróżnić :)
Filmiku nie mam i mieć nie będę. Lepiej niż na zdjęciach nie będzie widać różnicy.

Na wstepie wielki props dla chlopakow za to co zrobili..od zera do rzeczywistego produktu.
Temat sledze od samego poczatku i mam kilka pytan:
1. Czy ringi byly trstowane tylko na lampach z ksenonem czy na zwyklych tez?
2. Czy ten nowy sposob jest mniej inwazyjny od poprzedniego?
3. Gdzie i jak sa umiejscowione przelaczniki?

wysłane z tostera

1. Na obu
2. Podobnie inwazyjny, ale o wiele solidniejszy i łatwiejszy w wykonaniu (bardzo duży bezpieczny margines błędu; trudno cokolwiek uszkodzić)
3. Moduł z elektroniką jest pod maską za akumulatorem. Przyciski możesz sobie zamontować gdzie chcesz (instrukcja zakłada wnękę z bezpiecznikami pod kierownicą)

Wysłane telepatycznie

Bo ja to taki amanualny jestem. Zastanowie sie bo wyglada w pelni profesjonalnie. Pozdrawiam

wysłane z tostera

Wygląda to wszystko fajnie... ale szkoda, że jest to przeróbka nielegalna.
Wywalać taką kasę na bajer to za dużo :/

Oczywiście respekt i mega-szczena-w-dół, bo wygląda to nieziemsko.

Może ktoś znajdzie kiedyś sposób na wersję zgodną z homologacją :) Wtedy się skuszę na pewno.

Wygląda to wszystko fajnie... ale szkoda, że jest to przeróbka nielegalna.
Wywalać taką kasę na bajer to za dużo :/

Oczywiście respekt i mega-szczena-w-dół, bo wygląda to nieziemsko.

Może ktoś znajdzie kiedyś sposób na wersję zgodną z homologacją :) Wtedy się skuszę na pewno.
A na co Ci homologacja?
Jedynie co, to na dzienne światła, to mogę zrozumieć..

Amortyzatory
Powrót