[159/Brera] ringi DRL - projekt

Ringom w halogenach też mówię nie. Jak już to dzienne w miejsce halogenów, ale mnie by było szkoda.
alces1, dlaczego musisz wymienić reflektory?

W temacie:
Mam dopracowany algorytm płynnie zmieniający jasność ringów :) Pracuję jeszcze nad kilkoma zmianami w elektronice.
Z jednej strony chciałbym mieć to jak najszybciej gotowe, z drugiej - to musi być dopracowane na tip-top!

I oto wlasnie chodzi,ewentualnie moze byc jak mawiaja Italiancy-Pico Bello :P

Jeszcze gdybym robił to tylko dla siebie, to pewnie już jakieś zlutowane na kolanie ustrojstwo by u mnie działało. Ale jak ponad tuzin osób ma zainwestować kilkaset ciężko (lub lekko ;)) zarobionych złotych, to nie ma miejsca na półśrodki.

Eh, jeszcze troszkę...
Trzeba zmienić projekt elektroniki. Odpadły 2 chipy, w zamian jeden nowy. Wióry lecą :)
zdjêcie.jpg

A nie myślałeś o odnowieniu? Co masz do stracenia? Przy okazji zamontujesz ringi i jeszcze do przodu będziesz
Odnowienie raczej nie wchodzi w grę. Nad ringami się zastanawiam...
Pozdrawiam.
- Rafał

dokładnie tak - beemki to fajne wózki a lampy maja mega ;) To taki nasz projekt Giulii czyli narazie lift reflektorow, tj. siegniecie do fajnych rozwiazan z BMW

YonasH proponuję przewidzieć specjalną sekwencję mrugnięcia ringów do pozdrawiania innych alfaholików
Dobre :)
A co zrobić, żeby zdemontować chromowane nakładki reflektorów, te które najlepiej widać patrząc na Alfę z boku.
Pozdrawiam.
- Rafał

Dobre :)
A co zrobić, żeby zdemontować chromowane nakładki reflektorów, te które najlepiej widać patrząc na Alfę z boku.
Pozdrawiam.
- Rafał
1. Zdjąć zderzak
2. Odkręcić przednie śruby z lampy (bez jej zdejmowania) - chyba 6 szt.
3. Zdjąć czarną plastikową osłonę z lampy
4. Chromowane nakładki gotowe do zdjęcia

1. Zdjąć zderzak
2. Odkręcić przednie śruby z lampy (bez jej zdejmowania) - chyba 6 szt.
3. Zdjąć czarną plastikową osłonę z lampy
4. Chromowane nakładki gotowe do zdjęcia
Tak przypuszczałem :)
Chciałem się jeszcze upewnić ;)
Dziękuję bardzo, a zapytałem o to bo zastanawiam się, czy nie polakierować ich na czarno (pod kolor nadwozia).
Pozdrawiam.
- Rafał

Jakby ktoś się zastanawiał czemu tak długo...
Oto ostatni projekt płytki PCB. Ze zmianą obudowy na aluminiową poleciał do kosza i robię trzecią już wersję ;)
DRL.jpg

Panowie SZACUN....

Dwa dni temu zacząłem ostro zastanawiać się nad zakupem 159,

Jestem pod wielkim wrażeniem pomysłu na ringi i już na pewno wiem że CHCĘ AR 159 z takimi światłami

P.S codziennie latam z Pruszkowa do Centrum, więc mogę coś z Bodycha podrzucić jak będzie potrzeba:)
Trzymam kciuki za projekt

Dostałem w końcu obudowę do obejrzenia i przymiarek. Jest ładna, szczelna :) Jestem za!

IMG_0712.jpg IMG_0713.jpg IMG_0714.jpg IMG_0715.jpg IMG_0716.jpg IMG_0717.jpg

Amortyzatory
Powrót