jeśli nie ma różnicy w wielkości zaślepki pomiędzy turbiną KKK w 200KM a turbiną Garreta w 210KM to możesz sobie sam kiedyś zamówić obie zaślepki i sprawdzisz a odnośnie wtryskiwaczy to sprawdź wydajność jednych i drugich a nie opis producenta bo to bez pompy nic nie zmienia jakie wtryski są albo lepiej przełóż i sprawdź czy są jakieś różnice, i odnośnie alfy 159 z automatem 210KM sprawdź rynek amerykański i włoski i to że wszystko co wychodziło pod koniec 2007 roku 2,4 JTDm było już 210 KM ostanie modele zaprzestano produkować w 2010 roku te z automatem a wszystkie 159 w 2011r wiem że wiele widziałeś ale nie opieraj swojej wiedzy na tym z czym miałeś do czynienia tylko co jest o ile się nie mylę to i w fiacie Croma były takie połączenia ale tego już nie sprawdzam i moja 159 ka nie jest z rynku EU.
A po za tym tematu zaśmiecać ni zamierzam coś co chciałem się dowiedzieć i tak się nie dowiedziałem więc sam będę sobie radził.
Byłoby miło, gdyby próbował kolega pisać z zachowaniem jakiejkolwiek interpunkcji i składni języka polskiego - czytanie takiej wypowiedzi to wyzwanie...
O jaką zaślepkę turbo chodzi?

Jakaś magia chyba - jedno co się tam zaślepia to EGR po wymienniku ciepła przed kolektorem ssącym

Nie ma, nie było i nie będzie qtronika z zestawieniem 210ps. Ostatnio mieliśmy klienta z 9tką krajową zarejestrowaną w 2011 roku produkcyjnie 11.2010 i proszę
X8 - 159 MY11 (2010-....)
140CWY301000 - SW2.4JTD CF4 S.PLUS AISIN 200CV GS I/CE
Engine: 654xxxx Vehicle: 072xxxxx Prod. date: 15/11/2010
ze sprężarką KKK 55204598
Jeśli twierdzi kolega, że jest inaczej proszę wkleić numer vin lub podesłać na priv a wszelkie wątpliwości zostaną rozwiane. EPER czy linkentry tj główny scentralizowany serwisowy katalog fiata o czymś takim nie słyszał więc nie jest to prawdą i tyle.
Układy wtryskowe w 210 i 200 są inne różnią się nieznacznie wydajnością. Samo przełożenie wtrysków bez ich prawidłowego wysterowania nic nie da (pomijam już kwestię ima).
Ostatnio stroiłem qtronika z rynku włoskiego z turbiną z 210tki WYMIENIONĄ po awarii oryginalnej KKK - z działającym DPFem bez reszty ekologii było 450nm i 232ps dostępne prawie przez 800obr. Mechanicznie wszystko pasowało jak wyżej napisałem (różnica w zasilaniu olejowym) i żadnych magicznych zaslepek do turbo nie było
http://cinsoft.pl/FOTO/159QTRSKALNYMOD.jpg
Ad cromy również się kolega myli - nie było nigdy tego motoru w wydaniu 210ps - zawsze 2.4 w tym modelu auta było ze skrzynia automatyczną i zawsze z osprzętem równoważnym dla modelu 200ps.
Odnośnie "dowiedzenia się" czegoś - nigdzie nie było kolegi konkretnego pytania tylko jakieś wymysły ad zaślepek, limiterów "niewiadomoczego" lub próby wmówienia większości że białe jest czarne w odniesieniu do qtronika. Każde zapytanie kilku osób z forum, o co właściwi chodzi, pozostało bez jakiejkolwiek odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]