Krajcok
Nowy
Raczej na pewno 267 turbo już jest inne a silnik po usunięciu dpf i egr mial 229KM to wersja 210 KM
To zapewne przez magnetyzer taki gift
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Raczej na pewno 267 turbo już jest inne a silnik po usunięciu dpf i egr mial 229KM to wersja 210 KM
Nie chodzi o choinkę, tylko o to zdanie.a tak zapytam bo mam 159 2.4 JTDm napęd przód po zmianie mapy zaślepieniu EGR wycieciu DPFu z seryjna turbiną wyciągnąłem 267KM na automacie na dziś...
Odpowiem na pytanie mam 267 po wymianie turbo na 2260v z BMW dlatego pytam bo celowałem w około 300 i dlatego pytam autora z czego było turbo jak już pisałem że turbo jest inne i z choinki się nie urwałem żeby się po sofcie 270KM spodziewać, więc to raczej nie u mnie hamownia pojechała raczej sam za dużo się spodziewałem po samym turbo i stąd pytania o dolot IC i kolektor
Dodano po 2 minutes:
dodam że limitera nie osuwałem przy egerze cewka została
Dziwne pytanie a u Ciebie po co bylo wymieniane chodzilo mi o to czy wymieniles IC i wydech bo turbo jak najbardziej działa i jest 2260 ale szalu nie ma cale sterowanie podcisnieniem zrobione i wie to nie dało, stad były moje pytania bo sam nie wiem niby 2260 z BMW jest takke samo jak z mercedesa a roznice sa spore jak u ciebie EGR w użyciu czy nie i co z kolektorem jeszcze u mnie klap nie usuwalem bo działają i czy usuwales limiter ?
Jak mozesz opisz bo ja sprawdzam wszystko po kolei i nic juz wiecej bez wydechu i nowego IC nie moge wskurac. Pozdrawiam
Dziwne pytanie a u Ciebie po co bylo wymieniane chodzilo mi o to czy wymieniles IC i wydech bo turbo jak najbardziej działa i jest 2260 ale szalu nie ma cale sterowanie podcisnieniem zrobione i wie to nie dało, stad były moje pytania bo sam nie wiem niby 2260 z BMW jest takke samo jak z mercedesa a roznice sa spore jak u ciebie EGR w użyciu czy nie i co z kolektorem jeszcze u mnie klap nie usuwalem bo działają i czy usuwales limiter ?
Jak mozesz opisz bo ja sprawdzam wszystko po kolei i nic juz wiecej bez wydechu i nowego IC nie moge wskurac. Pozdrawiam
mam 210KM to model 2010rok były wersje z automatem
Dodano po 2 minutes:
ciekawi mnie dalsze modyfikacje na te 301KM i czemu są różnice skoro niby podobne modyfikacje limiter to e ECU o ten mi chodzi co odpowiada za stan awaryjny w niektórych przypadkach się go usuwa tak żeby trwale wypiąć EGR u mnie został i pozostała również cewka od EGRu teraz wiesz o jaki limiter mi chodzi?
Dodano po 7 minutes:
i zastanawiam się czy autor nie miał aby turbo z gatunku 2260 po modyfikacji lub czegoś innego po za tym ciężko się dowiedzieć czy wogóle wymiana czegos jeszcze i jaki zakres modyfikacji o to mi dokładnie chodzi ?
Ja też się nie spotkałem. I eper przeglądnąłem pobieżnie - on też nie zna.
Powiedz jakie miałeś turbo wcześniej w serii (garett czy kkk) i jakie masz wtryski (numery) to się wyjaśni. Ew. VIN.
Czemu są różnice... Zacząłeś nie od tej strony bo EGR nie będzie tu miał takiego znaczenia. Przecież robili to różni ludzie.. A ty zadajesz pytanie czego na dwóch różnych samochodach nie wiadomo z jaką dawką jeżdżących są różne wyniki.
Kto ci pisał softa.
Gratuluję 3 z przoduBędzie jeszcze więcej od tych 301 koni ?
![]()
Panowie a moze zamiast sie licytowac na turbiny dołozycie drugie turbo ?Nie ma sie co licytować. Projekt wg mnie super i kibicuje Ci Mlody z tymi modami. Żałuje że sam ze swojej ex'159tki nie wyciagnalem czegos wiecej poza standardem typu dpf i chip, ale w przypadku Q4 to sie wydaje bardziej sensowny stage 2.
Ciekawe ile taka 300 konna Q4 pali - pewnie i tak mniej niz 3 litrowy 286k diesel BMW![]()
wrzuc jakies foty jak to wyglada, nie dziw sie ze ludzie sa ciekawi, bo calkiem mozliwe ze masz najmocniejsza dziewiatke w kraju z tym silnikiem i przecierasz szlaki dla innych
Ktoś pisał o automacie w wersji 210 ? PIerwsze słysze ze byly takie wersje, ale moze ktos ja sobie po porstu dlubnal sam. Inna sprawa to wytrzymalosc tego automatu ponoc seryjnie do 440 nm wiec tutaj sprawa modow jest dyskusyjna - dlatego u siebie w 2.4 200 nawet nie wiem czy jest sens robic program, bo sama seria wypluła 430.
Inna sprawa ze zmotywowales mnie zeby wyjac z szuflady inny projekt pt. mody n54 335i (IC, JB4, DP, soft do skrzyni Alpina b3…![]()
Nie pisałem ze seryjne turbo
mam 159 2.4 JTDm napęd przód po zmianie mapy zaślepieniu EGR wycieciu DPFu z seryjna turbiną wyciągnąłem 267KM