Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W V6 wystarczy sam wkładfranz napisał:Witam Panowie.
Bardzo sie ciesze ze padł temat termostatu bo miałem o nim własnie pisac.
Mam taki sam problem jak kolega...tez mi sie nie dogrzewa. Chciałem juz kupowac termostat ale zdziwiliła mnie jedna rzecz. Czy termostat w alfie tzreba wymieniac z całą obudowa??(pytam o to dlatego ze na allegro sa tylko takie powystawiany) Czy wystarczy wymienić sam strikte termostat?? Bede wdzieczny za odpowiedź
Potrzebuja w JTD wentylatory wlączają się przy:
I bieg 92C
II bieg 94C
Możesz mieć walniety czujnik temperatury w termostacie, albo uszkodzony termistor na chłodnicy i nie masz I biegu
A u mnie ostatnio temp nawet przekracza 90C podczas normalnej jazdy i ciągle mi się włącza wentylator, czasem nawet zaraz po wyjechaniu z garażu. A na mieście to już w ogóle ciągle chodzi... To będzie termostat czy jeszcze jakieś czujniki? Jutro sprawdze czy wentylator włącza się też przy niskich temperaturach silnika bo dokładnie w to jeszcze nie wnikałem..
U mnie w przekłamanie dochodzi w porywach do ok.15-20'C (wskaźnik zaniża temperaturę).
Ja mam sprawny termostat Verneta z temp otwarcia 88'C (świeżak :mrgreen: ) i na wskaźniku widzę 70'C, może nieco ponad... Jak postoi to dopiero się podnosi do nieco ponad 90'C i wtedy wchodzi wiatrak. Wg unidiaga Bella trzyma temp pracy ok. 85-86'C, a wiatrak rusza przy 95'C
ideally w TSie to pewnie masz termostat do wymiany
p.s.
o ile dobrze pamiętam poniżej 3 stopni C klima nie wł się