[156] Moje lampy a'la GTA +polerowanie szkła

teraz jeszcze tylko soczewki:) Bo to jest sam HID na odbłysniku prawda?

planuje na dniach zabrac się za moje lampy w 156 - szukam na allegro H7 8000k HID Xenon i mod lamp na gta

ostatnio zacząłem polerowac papierem ściernym wodnym ( 2000 i 2500 ) klosze lamp bo miałem takie brzydkie odpryski i chciałem to usunąc - podczas polerowania zaczeła mi schodzic taka jakby warstwa klaru z lamp :cry: co to jest i jak najlepiej pozbyc sie tego ??? chyba musze zwiększych grubość papieru bo 2000 bardzo długo by usuwał ten klar - w sumie odeszło mi w bardzo małym stopniu ,ale jak juz troszkę usunąłem to muszę do konca usunąć aby to sensownie wyglądało :DDD

moze macie jakiś sposób na te klosze lamp ???

Moja dobra rada to nie kupuj HID 8000K tylko najlepiej 4300 a nawet ostatnio na allegro pojawiły się 5000K i takie bym teraz kupił bo 8000K to zdecydowanie za niebieskie światło.

mozliwe że wybiorę 6000k bo lepiej swiecą niz 8000k
poratujcie co robić z tymi kloszami !!??? :cry:
w najgorszym wypadku zdecyduję sie na nowe lampy już w wersji black - są na allegro za około 400 zł marki depo

jako żarówki do świateł długich planuje zakupic H1 osram night breaker - chyba że są lepsze alternatywy aby uzyskać dobre światło - teraz podczas moich dojazdów do pracy jest jeszcze ciemno i zależy mi na dobrym oswietleniu !!!

Nie bierz 6k, weź tak jak kolega wyżej proponował 4.3k albo ostatecznie 5k...

6k świeci ciut za niebiesko, nie mówiąc o 8k (12k już daje na fioletowo). Im wyższy kolor - tym słabiej świecą...

A zamiast tych Osramów weź Philips Night Vision - dają ładne białe światło (no i ładnie świecą).

Nie wiem czy znajdziesz HID H7 o niższej temperaturze koloru niż 6000K. Swoją drogą 6000K jest OK, do przyjęcia, ale nic powyżej.
Natomiast jeśli chodzi o klosze reflektorów, to właśnie są one pokryte bezbarwną powłoką, która je zabezpiecza, po jej oczyszczeniu szkło będzie o wiele bardziej podatne na zarysowania... Ja polerowałem bez użycia papieru, przy użyciu tarczy polerskiej coś w rodzaju wełny na krążku i pasty ściernej, bodajże TEMPO.
Pozdrawiam.
- Rafał

alces1 napisał:
Nie wiem czy znajdziesz HID H7 o niższej temperaturze koloru niż 6000K. Swoją drogą 6000K jest OK, do przyjęcia, ale nic powyżej.
Natomiast jeśli chodzi o klosze reflektorów, to właśnie są one pokryte bezbarwną powłoką, która je zabezpiecza, po jej oczyszczeniu szkło będzie o wiele bardziej podatne na zarysowania... Ja polerowałem bez użycia papieru, przy użyciu tarczy polerskiej coś w rodzaju wełny na krążku i pasty ściernej, bodajże TEMPO.
Pozdrawiam.
- Rafał

czyli po usunieciu tej warstwy bede musiał czesciej polerować klosze ??? nie myje auta na myjniach wiec zbytnio nie powinny się rysować :)
tak przeglądałem allegro i faktycznie h7 6000k jest ale nic poniżej :?

co do H1 to jeszcze cos takiego wyszperałem : H1 philips

No tak jak napisałem, będą bardziej podatne na zarysowania, które niekoniecznie powstają na myjni...
Co do żarówek, jeśli nie chcesz HID, to poszukaj H7 Philips GT 150. Miałem i świeciły rewelacyjnie, oczywiście to dalej tradycyjna halogenówka, ale świeci na prawdę dobrze.
Natomiast HID 6000K jak wspomniałem, jest OK.
Pozdrawiam.
- Rafał

h7 - będą HID xenon 6000k jako mijania
h1 - philips vision plus jako drogowe

co myslicie o tych lampach ???????? : lampy 156 gta-look

mozliwe że stare lampy sprzedam a kupię te w wersji black :)

Słyszałem od innych użytkowników, że DEPO są OK i nawet po latach użytkowania nic nie można im zarzucić. Chociaż pewnie oryginał Carello jest lepszy. Nie powiem, bo cena za komplet przystępna raczej.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. nie jest do końca wyjaśnione, czy posiadają regulację elektryczną, czy są tylko do tego przystosowane.

Odnośnie regulacji to DEPO jest dostosowane do regulacji elektrycznej, wystarczy stare silniki regulacyjne z oryginalnych lamp włożyć w otwory nowych lamp i przekręcić o ok 30 stopni.
Patrzyłem po allegro i jest możliwość kupna 4300K H7 i takie będę zakładał po przeróbce reflektorów na soczewki, co do długich jeżeli masz mało światła to kupić H1 100W (nie maja homologacji ale i tak służą tylko do długich, a będą świeciły lepiej).

i swoim ciepłem uszkodzą odbłysniki :( żadne 100W - zainwestuję w jakies dobre markowe H1
co do depo tych czarnych to rozumiem że z czystym sumieniem polecasz te klosze ??? około 10.10.08 zakupie je razem z hid H7 6000k - te 4300k :? sam nie wiem - musiałbym zobaczyć jak świecą w porównaniu do 6000k i 8000k

Amortyzatory
Powrót