Re: [156] Moje lampy a'la GTA
No i pięknie wyszło
Pozdrawiam
Starscream napisał:Co myślicie o tym ? :wink:
No i pięknie wyszło
Pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Starscream napisał:Co myślicie o tym ? :wink:
Ostatnio robiłem polerkę reflektorów u siebie. Co prawda nie skończyłem jeszcze, bo są jeszcze drobne ślady po kamieniach, natomiast pozbyłem się rys! Nie używałem jak kolega papieru ściernego, a jedynie pastę G3 i specjalną nakładkę do polerki, którą montuje się w wiertarce.mra napisał:Gratuluje cierpliwości! Ja bym chyba nie dał tak rady spolerować tego szkła! :shock:
Trochę roboty jest, ale naprawdę warto! Najważniejsze, by wszystko zrobić precyzyjnie. Żeby wewnątrz nie został kurz, żeby odblaski i szkła (od wewnątrz) były czyste i co najważniejsze by dobrze uszczelnić potem reflektor (klej do szyb - idealna sprawa).Siafal89 napisał:super efekt
efekt potęguje to malowanie wewnątrz klosza. Dużo było z tym roboty? Patrząc na Twoje lampy zauważyłem że seryjne tak naprawde są brzydkie...blee
gratuluję![]()
alces1 napisał:Trochę roboty jest, ale naprawdę warto! Najważniejsze, by wszystko zrobić precyzyjnie. Żeby wewnątrz nie został kurz, żeby odblaski i szkła (od wewnątrz) były czyste i co najważniejsze by dobrze uszczelnić potem reflektor (klej do szyb - idealna sprawa).
Jeśli masz 3 - 4 godziny czasu, to się nawet nie zabieraj, bo więcej się zdenerwujesz niż to warte. Tak naprawdę to by dobrze zrobić GTA look potrzeba z 1 dzień, bez pośpiechu.
Tutaj masz kilka informacji, kiedy ja to robiłem:
http://www.forum.alfaholicy.org/topics32/gta-look-i-polerowanie-szkla-vt7667.htm
Pozdrawiam.
- Rafał
Niestety odkręcić zderzak musisz. Jest on montowany do błotników za pomocą śrub torx po 3 z każdej strony, żeby się do nich dostać należy częściowo zdemontować nadkole oraz odkręcić miejscowo osłonę pod silnikiem.norbiwolow napisał:a jak zdemontować lampę ??? czyba nie obejdzie się bez odkręcania zderzaka![]()
może ktoś napisze krok po kroku operację GTA LOOK :lol:
Fakt - można w ten sposób odkręcić reflektor, ale nie da się go wyjąć, bo zderzak blokuje dolny uchwyt reflektora. Jeśli nie odkręcisz zderzaka i będziesz próbował wyciągnąć reflektor, to możesz uszkodzić klamrę, która podtrzymuje zderzak tuż przy końcu błotnika, gdzie znajduje się reflektor, ponadto można go porysować.Belfer27 napisał:Można też kombinować z demontażem plastiku przy przeciwmgielnych i odkręcać śrubę zwykłą płaską 10-tką. Reasumując zdejmowanie zderzaka nie jest konieczne na pewno w JTD a w benzynowych też podejrzewam, że da się to obejść w sposób opisany powyżej. Pozdrawiam

sepharin napisał:A jakie ringi zastosowałeś : LED czy CCFL?
i ile kosztuje taka przyjemność ?? :mrgreen: