[156] Moje lampy a'la GTA +polerowanie szkła

robak#21 napisał:
mozesz jeszcz nakleić bez wycinania
dokładnie, wytarczt że kupisz listwę krawędziową chromowaną na allegro za grosze. Trochę mniej roboty niż w przypadku wycinania szczebelek z grilla a efekt myślę że zadowalający :) Lampy wyglądają świetnie, jakie hidy zamontowałeś u siebie alces?? Mógłbyś wrzucić linka do nich i skomentować jak sie sprawują?? Jeszcze co do siatki którą można wrzucić pod grill -> http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=88281 wydaje mi sie że lepsza by była jakaś matowa...

szamacz napisał:
robak#21 napisał:
mozesz jeszcz nakleić bez wycinania
dokładnie, wytarczt że kupisz listwę krawędziową chromowaną na allegro za grosze. Trochę mniej roboty niż w przypadku wycinania szczebelek z grilla a efekt myślę że zadowalający :) Lampy wyglądają świetnie, jakie hidy zamontowałeś u siebie alces?? Mógłbyś wrzucić linka do nich i skomentować jak sie sprawują?? Jeszcze co do siatki którą można wrzucić pod grill -> http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=88281 wydaje mi sie że lepsza by była jakaś matowa...
Zestaw ksenonów kupiłem tutaj: http://allegro.pl/item296178431_296178431.html.
Jestem zadowolony, tym bardziej, że to rzadko spotykany H7R a nie H7. Co do montażu, niestety palniki nie bardzo chciały się zmieścić i musiałem troszkę pokombinować i teraz jest OK. Jeśli chodzi o oślepianie, to póki co nikt jeszcze mi nie mrugał, ale jak odbiorę samochód z warsztatu to dodatkowo pojadę wyregulować reflektory, tak dla własnego lepszego samopoczucia.
Co do grilla, to początkowo miałem naklejone listewki na kratkę, wyglądało OK, ale chciałem czegoś więcej, bo nie bardzo podobał mi się widok wystającej spod nich kratki. Dlatego wyciąłem je i jestem bardziej zadowolony. Jeśli chodzi o to, że widać chłodnicę - to tylko z bardzo bliska - jak na zdjęciu i trzeba się schylić, bo inaczej szerokie listwy ją zastawiają. Ponadto zdjęcie było robione z fleszem, więc światło oświetliło chłodnicę i stąd taki efekt.
Listwy natomiast mam naklejone tylko z góry, ale pod dwie. Jedna z nich, to krawędziowa, a ta za nią, to normalna płaska. Wszystko do kupienia na allegro.
Pozdrawiam.
- Rafał

no na pewno grill z samą listwą krawędziową wygląda znacznie okazalej niż ten standardowy, jednak chyba skłonię się ku wycięciu gdyż 2 listewki wyglądają jeszcze ładniej:)
jeśli chodzi o siateczkę to dzięki szamacz za linka, póki co zrobię jednak normalnie, ewentualnie później może pomyślę o siateczce:)
dzięki za pomoc, jak już porobię to pochwalę się efektami ale to dopiero jak już się cieplutko zrobi:P
jeśli chodzi o polerowanie szkieł to jeśli naprawdę wyszłoby tak jak na waszych fotkach to chyba każdy powinien zrobić to obowiązkowo:)
pzdr:)

alces mógłbyś jeszcze napisać jakie kupiłeś szerokości listewek?

Słuchaj a jaką farbą malowałeś środek lamp, możesz mi wysłac na pw swój numer gg, mam do Ciebie parę pytań gdyż sam chce przerobic sobie lampy i wstawic ksenony

Jeson napisał:
a ja mam pytanie czym pozniej przyklejiles szklo do reszty :?:
Można to zrobić na dwa sposoby - silikonem sanitarnym lub klejem do szkła. Polecam to pierwsze.
Pozdrawiam.
- Rafał

jeśli chodzi o trzymanie to na pewno lepszy będzie klej do szyb (tuba w motoryzacyjnym około 20zł), jest sztywniejszy od sanitarnego przez to trwalszy:)

Jeson napisał:
a ja mam pytanie czym pozniej przyklejiles szklo do reszty :?:

rowniez polecam silicon do szkła trzyma lepiej niz nie jeden fabryczny reflektor (co najwazniejsze nie paruje) w przeciwieństwie do reflektprow FK - nie polecam :!: :!:

w fk parowanie to akurat standard wszyscy je rozklejaja przed założeniem:)

Powiem wam szczerze ze te GTA LOOK jest to rewelacja naprawde,przerobilem moje reflektorki przedwczoraj i powiem wam ze sie prezentuja pieknie na czerwonej suczce. :wink:

[156] Moje lampy a'la GTA

Trochę zabawy było, miałem kiepskie lampy, ale wypolerowałem je, pomalowałem i oczywiście wyczyściłem porządnie a oto jak było przed:

a tak już po skończonej pracy-ksenon już też założony i dziś jestem po przeglądzie-żadnych problemów:

Co myślicie o tym ? :wink:

Jaką pastą i itd. bo ja jakoś próbuje i mi to nie wychodzi,ciągle zostają jakieś ryski i wyglądają nieciekawie :cry:

najpierw musisz zmatowić dokładnie cały reflektor papierem wodnym o gramaturze 1000 trąc tylko z lewej na prawą, lub na odwrót. dalej zmatowisz 2000 aż znikną rysy po poprzednim papierze-ale jeśli tarłeś z lewa naprawo (lub na odwrót :wink: ) to następnym papierem już tylko góra-dół, takk by rysy znikały. Na koniec jeszcze 3000-ale pamiętaj, żeby NIE trzeć na około, bo rys już nie usuniesz. Tylko w górę i dół, prawo-lewo. A na sam koniec pasta polerska TEMPO, wiertarka z regulacją obrotów i gąbka polerska. Nakładasz dużo pasty na reflektor i polerujesz aż wszystko zrobi się idealnie przejrzyste. Sporo zabawy, ale efekt godny polecenia :wink:

miękka i co jakiś czas sprawdzaj jak idzie polerowanie i oczywiście nie żałuj pasty

Amortyzatory
Powrót