[156] Moje lampy a'la GTA +polerowanie szkła

Pięknie wyglądają te lampki. Naprawdę mega mi się to podoba i się zastanawiam, czy swojej Belli, czegoś takiego nie zafundować.
Mam tylko pytanie: czy po polerce nie trzeba będzie np. jej powtarzać co pół roku?
I drugie czy warto przeczekać zimę i dopiero na wiosne podejmować temat?
I trzecie najważniejsze: czy jest ktoś z okolic Krakowa, kto by się tego podjął - pisać na priv wraz z ceną, bo jeżeli będzie bardzo dużo to poradzę sobie sam:P

Ja też się przymierzam do tekiej operacji, bardzo delikatne poprawienie wyglądu bardzo cieszy ;) :lol:

podłączę się do pytania :

1)Czy lepiej przeczekać zime (zdjęcie zderzaka to dla mnie nie problem) ? czy jeśli mam teraz ze 2-3 dni czasu to warto się za to zabrać :) ??

2)Jak rozebrać lampe bez piekarnika poprostu ostrym nożykiem (może jakieś wskazówki) ?

3)I jak ją potem skleić gdzie nakładacie silikon albo klej do szkła (jak ten klej się nazywa ? i gdzie go kupić)

1. zabrać się teraz.
2. podobno, że można za pomocą "kąpieli" w gorącej wodzie, ja jednak używałem piekarnika :),
3. w sklepie motoryzacyjnym: klej do szyb, firmy np. Wurth. Jak rozkleisz reflektor to będziesz wiedział gdzie klej nałożyć i nie żałuj go - będzie to gwarancja, że reflektory nie będą parować.
Pozdrawiam.
- Rafał
edit: mam pytanie do moderatora: dlaczego jeśli ja byłem założycielem tego wątku, to jako autor widnieje kol. Starscream?

rozumiem że napęd regulacji lamp itd.. trzeba po odkręcać ? :D ... i jeszcze jedno wkładając do piekarnika dać pod lampe jakąś szmatke czy coś ? no bo jak by nie było ona jest z plastiku a włoże ją na metalowej kratce albo blasze :mrgreen: i to chyba wszystkie moje wątpliwości

banita napisał:
rozumiem że napęd regulacji lamp itd.. trzeba po odkręcać ? :D ... i jeszcze jedno wkładając do piekarnika dać pod lampe jakąś szmatke czy coś ? no bo jak by nie było ona jest z plastiku a włoże ją na metalowej kratce albo blasze :mrgreen: i to chyba wszystkie moje wątpliwości
Jak już zdemontujesz reflektory to powyciągaj co się da i dopiero później wpakuj do piekarnika, na jak dług i przy jakiej temp, to już nie pamiętam. Najlepiej podłóż jakieś drewniane klepki pod reflektor i ustaw tak by nie dotykał żadnej powierzchni metalowej.
Pozdrawiam.
- Rafał

ok ślicznie dziękuję za tak szybką odpowiedź :mrgreen: ... gdzieś tu był link a tam info że na 200stopni C i na 2min i styknie ... :) no to po weekendzie zabiorę się do pracy pozdrawiam 8) .

andro34, o dzięki :mrgreen: też się przyda ... mam nadzieję że nie spapram lamp bo chwilowo nie mam kasy na nowe :lol: ... no ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa :mrgreen:

super :!: wszystko pięknie się komponuje i ładnie wygląda :mrgreen:

tylko według mnie,gril trochę biednie wygląda bez tej kratki w środku ;//

jak się patrzy z bliska to widać za nim maskownicę zamka,kawałek chłodnicy i zderzak. :>>>

pozdrawiam!!!

polerowanie szkła

Zrobilem z lampami wszystko wg opisu i mimo tego ze klika razy polerowalem pastą dalej sa niezadowalająco matowe i nie lśnią tak pięknie jak te na waszych zdjęciach. CO moge zrobić źle?
Opisze czynnosci jakich dokonywalem

rozebranie lampy wyczyszczenie szkla od srodka alkoholem potem klosz od przodu matowilem papierem sciernym wodnym 2000 z lewej do prawej a potem 2500 z gory na dol przy uzyciu odrobiny wody
nastepnie nakladam cienka warstwe tempo czekam do wyschniecia i scieram
(probowalem 3 sposobów)
+sciereczka z mikrofibry
+gabka polerska miekka na wiertarce niskie obroty
+ pap toaletowym

mimo ze widac ze lampy nie sa tak matowe jak po starciu to i tak nie jest to tak slicznie jak na waszych zdjeciach co moze byc nie tak?

Amortyzatory
Powrót