• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[156] glosniki

• Autor wątku Autor wątku moreeek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie chodzi mi o to aby słychać mnie było z 50 czy więcej metrów. Nie chce inwestować w car audio dla szpanu tylko dla swojej przyjemności.
Najbardziej mi zależy na wyraźnym, czystym dźwięku nie patrząc na to czy radio będzie ustawione na minimum czy na max-a.
to tak jak pisałem to co ja zrobiłem, jak u siebie zmontujesz- będziesz zadowolony.

Szczerze napisze ze Bose w 156 to jest kiepskie. Gdyby nie względy estetyczne to moje Nakamichi cd45z juz dawno by siedziało w aucie. A tak sie kurzy na polce w garażu.
Jak juz dłużej nie bede szumów i zniekształceń mógł słuchać to w końcu je wrzuce. A w 147 nie-Bose to juz wogole tragedia jest...
Polecam rozważyć wymianę jednostki centralnej.

Marcin_M tak jak pisałem wyżej chce wymienić głośniki + radio i zastanawiałem się nad wzmacniaczem choć raczej potrzebny nie będzie.

Myśle ze za 1.5k jakie masz do dyspozycji zmienisz radio i głośniki na cos o wiele lepszego od Bose. Napisz tylko jakie radio dajesz - ciekawi mnie czy da sie dostać takie od którego oczy nie beda bolały - troche zdolności kamuflażu musi mieć :)

Ale te firmy maja ze dwa tysiące modeli. Cos konkretniej?

Na dzień dobry to zacznij od wygłuszenia drzwi, samo to dużo da, więcej niż seryjny BOSS.
Wygłuszenie podłogi, radzę powiązać z inspekcją kondycji podłogi, a filc według uznania- u mnie same położenie gumy od spodu dało dużo, dlatego podłogi nie wygłuszałem, ale powiedzmy że coś w ten deseń chodzi mi po głowie.
Głośniki zarówno tweetery jak i wuffery są do bani, te Hertze pasują idealnie w miejsce fabrykihttp://allegro.pl/hertz-dsk165-3-dystansemdf-smycz-kurier-wroclaw-i4941551846.html i nic nie widać, tył radzę wywalić definitywnie, moja stara Alpina jest w stanie to pociągnąć i ja osobiście bym nowe radia omijał, od kilku lat wszystko to barachło. To co napisałem to 1000, zależy kto będzie to montował i za ile, jak sam to się obrócisz w patolu.
Ja bym jednak wsadził wzmacniacz (co prawda dodatkowe 500- 700 zyli, ale warto, a za jakiś czas skrzynka) miejsce jest w bagażniku, ja wsadziłem tak (nie dokończone dlatego kabli kupa dla tych co zaraz będą druta szukać), po tym jak jedna firma z Centralnej polski mi zaśpiewała 800+ za zabudowę boku w stylu BOSS i ładne wkomponowanie wzmacniacza z drugiej strony, chodź najbardziej mnie wnerwiła gadka o 3 dniowym zabraniu auta
attachment.php

Każda z rzeczy jakie opisałem w tej kolejności była kolosalnym skokiem w jakości Audio, w porównaniu do stanu poprzedniego

Załączniki

• IMAG1178.jpg
    IMAG1178.jpg
    96.2 KB · Wyświetleń: 221
Dzięki wielkie za obszerną odpowiedź, a powiedz mi jedną rzecz. Skoro odradzasz nowe radia to co kupić używanego? Bo radio seryjne na pewno chce wymienić.

Ze swojego doświadczenia odradzam Blaupunkty, Sony - kiepski dźwięk. Pioneer, Alpine - raczej w tą stronę wędruj. Ze względów estetycznych wybrałem wzmacniacz. I prawie jestem zadowolony. Prawie bo nie podpiąłem subwoofera. Mój zestawik to oryginalne radio Blaupunkt (z navi), wzmacniacz Sony (4 kanały), głośnik Focal (chyba A1). Oczywiście drzwi wygłuszone a głośniki na dystansach.
Wyslane z Lumia 925 Tapatalk

No to już co nie co wiem. Co do wygłuszenia drzwi to już to zrobione jest. A powiedzcie mi czy ciężko poprowadzić nowe kable od głośników? Dużo jest rozbierania auta?

Dużo. Mnie to zajęło całe popołudnie ale ciepło było to i miło się robiło. Trzeba uważać z plastikami. Szerokie teraz gdy jest chłodno.

Nie "szerokie" tylko "szczególnie"

No to już co nie co wiem. Co do wygłuszenia drzwi to już to zrobione jest. A powiedzcie mi czy ciężko poprowadzić nowe kable od głośników? Dużo jest rozbierania auta?
Wygłuszenie tylko z zewnątrz czy i w środku, bo różnica jest znaczna?????????
Co do kabli to ja zawiozłem chłopakom wyładowany kufer i jak wszystko ściągali przy odnawianiu podłogi to położyli, mnię to przygniotło
A co do radyjek, Blaupunkt jest od kilku lat Chiński i z tymi Blaupunktami które były za czasów nowości naszych 156 ma tylko znaczek wspólny. Ja mam takie radio http://allegro.pl/alpine-cda-9851r-i4983803881.html, tak tak stare i takie tam, ale jak szukałem zamiennika który by je zastąpił to do kwoty 1000 złotych nic za bardzo nie ma z nowych radyjek, minus taki, że z kablami sygnałowymi się nie mieści i trochę wystaje

Czyli czas rozejrzeć się za starszym radiem. A co do wygłuszenia to w środku też. Systematycznie się przygotowywałem do zmiany car audio.

No to głośniki + radio, wychodzi maks 700, zostaje 800, w sam raz na kable i wzmacniacz, a być może i jakieś pudło w kufrze by zawitało. Polecam pudło z fotki- DBX 25.3, jakość i cena biją większość konkurencji (wiem gdzie kupić za sporo mniej niż wyskakuje na wyszukiwarkach)
attachment.php

Załączniki

• IMAG1181.jpg
    IMAG1181.jpg
    69.1 KB · Wyświetleń: 215
Na razie zainwestuje w kabelki, radio, głośniki i wzmacniacz, a potem będę rozglądał się za pudłem.

Ja też tak mówiłem, ale jakoś tak sie zrobiło, że pudło wcześniej przyszło niż Alfa z serwisu;)

Amortyzatory
Powrót