• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] glosniki

• Autor wątku Autor wątku moreeek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tylko w sumie po co mi używane, pewnie lepsze, radio skoro pewnie nie zobaczę różnicy?

że niby co, jeden alu a drugi papier? phi...
phi.... zapewne masz takich 10 w garażu, rozumiem, a jaki model, bo zapomniałem i który to alu???????????
przeciez to suby SB
Fotka była specjalnie dana taka na której widać różnicę w membranach, tekst też wróżył, że różnią się diametralnie, a ty zobaczyłeś dwa takie same ;).
O jakiej wiedzy to świadczy- forumowej, ziomalowej, bo na pewno nie organoleptycznej????????????
Jak jak coś piszę to miałem to w łapach, użytkowałem lub takie tam. Wiedza zasłyszana jest gówno warta w tych czasach, bo bajkopisarzy są całe chordy.

Ostatnia edycja:
Kylo1986 nie znasz mnie, wiec gówno wiesz co mam, co nie mam, co mialem i co sluchalem i jakie instalacje robilem. Wiec daruj sobie takie teksy nastepnym razem. I skoro nick wskazuje wiek, to nastepnym razem zastanow sie jak i do kogo sie Zwracasx, bo dla mnie zwykly gówniarz jestes...

Poziom dyskusji widzę wzrasta. Niedługo sięgnie szamba. A niby szlachetna gałąź motomaniakow tu bywa.

Kylo1986 nie znasz mnie, wiec gówno wiesz co mam, co nie mam, co mialem i co sluchalem i jakie instalacje robilem. Wiec daruj sobie takie teksy nastepnym razem. I skoro nick wskazuje wiek, to nastepnym razem zastanow sie jak i do kogo sie Zwracasx, bo dla mnie zwykly gówniarz jestes...
Trzeba było zabłysnąć intelektem we właściwym momencie , a nie sam jak gówniarz odpisujesz ;)

Dodano po 3 minutes:

Poziom dyskusji widzę wzrasta. Niedługo sięgnie szamba. A niby szlachetna gałąź motomaniakow tu bywa.
Po pewnej nieudanej transakcji z forum, zmieniłem podejście do tu bywających osób

Ostatnia edycja:
Mam fabryczne audio w 156 1.8TS. Nie działa mi w nim lewy gwizdek. Nie rozbieralem jeszcze boczku. Jak sprawdzic czy jest spalony, trzeba zdejmować cały bok czy istnieje szansa wyjęcia samego gwizdka?

Druga sprawa, co myslicio o Hertzach DSK170 ? Mam 165 w swojej 145 i jestem zadowolony. W razie awarii fabrycznych głośników myślałem by je wsadzić zamiast serii, ponoć nie są takie głębokie jak 165 wiec obyloby się bez dystansów.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Powiedzcie mi z własnych doświadczeń, które głośniki w zestawach odseparowanych a w zasadzie gwizdki pasują w miejsca seryjnych? W poprzedniej alfie miałem ładnie wkomponowane coś jak tu http://www.forum.alfaholicy.org/gt/73612-montaz_zestawu_bose-2.html#post910518 fot 13.
Chodzą mi po głowie focale, morel, u-dimension lub Audio system mx 165 fizycznie ich nie widziałem

Ostatnia edycja:
Mam fabryczne audio w 156 1.8TS. Nie działa mi w nim lewy gwizdek. Nie rozbieralem jeszcze boczku. Jak sprawdzic czy jest spalony, trzeba zdejmować cały bok czy istnieje szansa wyjęcia samego gwizdka?

Druga sprawa, co myslicio o Hertzach DSK170 ? Mam 165 w swojej 145 i jestem zadowolony. W razie awarii fabrycznych głośników myślałem by je wsadzić zamiast serii, ponoć nie są takie głębokie jak 165 wiec obyloby się bez dystansów.

odkręć tylko klamkę

Wysłane z S3

Witam,
A ja mam inne całkiem pytanko... Czym różnią się zachwalane przez wielu forumowiczów głośniki Helix Dark Blue od Helix B 62C?
To właśnie takie zakupiłem do auta a na tył będą Helix B-6X. Oczywiście wszystkie drzwi będą wygłuszane.

Nie wiem dlaczego nie moge pisac w dziale bazar -> kupie.. Wiec napisze tu. Chce kupic oryginalne tweetery do AR 156 1.8TS z 2000 roku. Padl mi jeden, brak mi srodkow pienieznych na cos konkretnego wiec musze sie zadowolic tym... Najlepiej z Warszawy i okolic. Prosze nie banujcie :) dzieki

Witam wszystkich kolegow, bede robil sobie audio w mojej AR SW otuz nowe radyjko to juz zdecydowalem ze bedzie to KENWOOD KDC BT 53U i teraz glosniki w drzwi (jakie) czytalem ze HERTZ beda dobre mam wzmacniacz KENWOOD 320W 4kanalowy i skrzynie basowa ale zastanawiam sie nad wywaleniem jej a zalozeniem fabrycznego subofera ze wzgledu na miejsce w bagazniku tylko pytanie czy warto w fabryczny subufer inwestowac , powiedzcie co pod takie radio dokupic w drzwi i co z tym subuferem , dzieki

No i co myslicie o fabrycznym subufeze do sw , dobrze dziala czy nie polecacie inwestowania w fabryczny wofer :)

Jak masz 4 kanały to dwoma zasil przód a resztę podłącz pod sub. Najlepiej zakup samą skrzynkę i zanotuj tam jakieś fajny głośnik. Skrzynka dość mała jest, lecz bagażnik w sw do gigantów nie należy.
Wyslane z Lumia 925 Tapatalk

Są w sprzedaży takie puste skrzynki na wzór oryginalnych. Tak aby zamontować w nadkole czy jak to się tam zwie. Poprostu w lewy bok bagażnika (patrząc od tyłu). Ja wzmacniacz mialem zamontowany do stalowej płyty, która zakrywa dojazdowe koło. W ten sposób będziesz jeszcze miał kufer. Nie kupuj żadnych tub, kostek. Masz wzmak to z niego skorzystaj.

A gdzie znajde taka skrzynke ? Na allegro szukac czy gdzie , a orginalna plastikowa jest dobra czy nie za bardzo ?

Na allegro. Oryginalnej nie mialem. W oryginale masz zamontowany głośnik wyraz ze wzmacniaczem.

Szukalem na allegro ale nic znalesc nie idzie , a orginal znalazlem za 150zl tylko bez wzmacniacza

Amortyzatory
Powrót