• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 156 Blu Pegaso jtd 2000r

Świetnie wyglada nawet na 15-tkach.

A myślałem że lampy będą soczewkowe.

zdj tak na szybko po zrobieniu grila i nerek, wg mnie jest tak jak byc powinno ! :

287.jpg

ogolnie bede chcial mała tablice na przod zrobic jak bedzie juz zderzak od gta, w przyszlym sezonie wleci lepsze koło jakies 17 moze nawet gta albo minimum tristar, plus moze jakas minimalna gleba tak minus 60 zeby to nadal był daily car, w zime pewnie wleci program i moze nitro zobaczymy czas pokaze

no dla mnie 60 to takie daily :) musi ladnie felga wypelniac nadkole ale najpierw felga a potem bede myslal ile cm w dol :) zeby fajnie sie zgrało,

a scudetto mowilem ze bedzie fajne ;p jeszcze mysle zeby moze na halo dac zolta folie ;p

Będę wypatrywać w Brzegu. Piękny kolorek

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

no wlasnie niestety nie brzeg ;p ja z płocka a ze nie musze przerejestrowywac to zawsze dlugo zwlekam ale niedlugo bedzie juz na rej z płocka czyli wp

sam kolor jest fajny niestety nie mam az tyle czasu by go dopieszczac ma na sobie twardy wosk i byl po lekkiej polerce ktora jeszcze bedzie na dniach w paru miejscach poprawiana miejscowo plus nowe zderzaki mysle ze doda temu autu pazura, a obiecywalem sobie ze alfe nie bedzie modził :p jak inne auta hehe

z ostatnich dni w sumie niewiele sie dzialo wczoraj tzn w srode bylem w urzedzie przerejestrowac wiec jutro bede miał tablice...a co za tym idzie zamawiam mała rejke na przod w rozmiarze wloskim :)

zderzaki zamowione w pon w zeszlym tyg jeszcze nie dotarły w sumie to troche sie nie moge doczekac...ale z 2 strony lakiernika ogarnietego znalesc tez jest problem ;/

Z tymi tablicami to ryzyko, do pierwszego mandatu...

jesli chodzi o moje miasto to zero ryzyka :) dlatego tez nie przerejestrowywalem aut nigdy chyba ze sie konczyly pieczatki, a ze maja byc teraz mniejsze tablice to juz przerejestowalem i potem poczekam na mniejsza, jesli chodzi o trasy pewnie bede zmieniał :) chyba ze wyjazdy na zloty to zawsze inna gadka itd ;p a mniejsza mi sie podoba, jezdzil bym bez ale my nie mamy takiego zderzaka bez jak np w vw czy bmw

Teraz już nie trzeba wymieniać dowodu po skończeniu miejsca na pieczątki. Jeździ się z zaświadczeniem z skp.

o dobrze wiedziec ale i tak maja zmienic dowody na plastikowe, plus maja byc wlasnie troszke mniejsze tablice krotsze a szersze o 4 cm ja zakladam rozmiar wloski beda sie mocno czepiac to trudno i tak u mnie w miescie jest ok, natomiast gdzie indziej bede przekrecał albo na deske rozdzielcza i ze niby spot jakis hehe :)

no i edit dostalem maila ze juz wyslane zderzak i progi gta wiec jutro mini przymiarka progow teraz czas szukac lakiernika

Ostatnia edycja:
dobra dziś przyszedł zderzak i progi gta z autods, i cóż...mam trochę niesmaku, progi od spodem do metalowego progu oryginalnego maja ok 4-5 cm przerwy czyli nie zachodzą na metalowa część progu !! czyli pięknie woda, błoto, śnieg będzie się tam dostawać i gromadzić....
poza tym lewy i prawy próg odstają na ok 3 cm czyli grubość palcy przy przednich błotnikach, na samej linii progu i tył pasuje książkowo, ale w miejscu błotników masakra, naciągając na błotnik przestawia się i zawadzają drzwi a strona pasażera do tego najgorzej nie chce się dopasować na błotniku ... ale deszcz pada wiec się wk...i poszedłem do mieszkania

zderzaka przedniego ze względu na deszcz nie przymierzalem

436.jpg

No nie wierzę, taki bubel?

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Zderzak fajny. Co do listew to już się wyleczyłem. Kiedyś miałem to woda błoto i piasek zaprosiły rudą która zatańczyła jak szalona i z głodu schrupała mi progi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

dlatego progi bede zabezpieczac jakims bitgumem zeby nie lapaly plus oczyszcze to co jest teraz i o..natomiast jak to jest spasowane zobacze jutro najbardziej progi mnie denerwuja bo sa pod drzwi i to drzwi zawadzaja..no narazie jest wkk....na maxa ale na spokojnie z kolega jutro bedziemy przymierzac, jak pogoda dopisze zrobie przymiarke zderzaka

Dziwne bo to sprawdzony sprzedawca. Powinno pasować idealnie bez przeróbek.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pewnie alfa niewymiarowa;)

no nie mowie ze nie pasuje nic tylko ze ideał to nie jest tzn strona kierowcy na spokojnie jak dzis z kolega przymierzalem pasuje cudnie ale pasazera lipa, bede musiał obciac wypustke montazowa ta przednia. Zderzaka nie pasowalem licze ze jest ok, natomiast mozliwe ze podczas transportu moze czyms przygnietli progi bo karton byl troche zmasakrowany, natomiast niema bata doł nie dochodzi do progu od spodu nie od gory....od spodu jest dziura na pare cm ....od gory wszystko od linijki na lini progu po otwarciu drzwi ale na dole ....;/

- - - Updated - - -

Pewnie alfa niewymiarowa;)
jak bys widzial jak odstaje ten prog przy blotniku to bys inaczej gadał odnosnie wymiaru alfy chyba ze blotniki powinny odstawac od auta o 3-4 cm to sie zgadzam z toba...

dobra juz wszystko jasne porownalismy obydwa progi i poprostu jeden bardziej odstaje ;/ pewnie w trakcie transportu sie cos zadzialo polozylismy opony 2 na prog i przez noc niech sie prostuje czy nawet dwa dni, bo jak opona lezy to ladnie wszystko doszlo do jednej lini z podloga zdj na szybko
453.jpg

454.jpg

455.jpg

456.jpg

kierowca jak widac pasuje nawet bez wkretow idealnie pasazer jak po 1-2 dniach postoi napewno mysle ze dobrze dojdzie poprostu ukochani kurierzy pewnie podzialali, ale nie zmienia to faktu ze od spodu nie nachodzi na podwozie ;/

koniecznie będziesz musiał felgi zmienić

Amortyzatory
Powrót