• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 156 Blu Pegaso jtd 2000r

powoli wygladzam wnetrze slupek dolny nowka :3 od ips, skorka juz zamieniona zaraz montuje w aucie, moj plastik byl porysowany meega wiec trzeba bylo szukac czegos nowego powoli przez zime wszystkie lipne plastiki powymieniam :)
57.jpg

dodatkowo przed chwila zamowilem boczek po fl pasazera i przekleje tez skore z grubszych spraw to plastik progowy od kierowcy by mi sie przydał bo moj jest nadlamany ale nowki sztuki niema wiec narazie czekam i tunel srodkowy ta tylna czesc bo ma slady po wkretach wymienie goi bedzie ok, potem pranko ale to juz chyba na wiosne

Ostatnia edycja:
dziś zmieniłem olej przy 247 tys oraz zmieniony płyn chłodniczy na koncentrat k2 oraz kupilem roton do felg w koncu sa domyte ;d , jutro zmiana pompy od wspomagania i pewnie boczek drzwi już przyjdzie wiec będą kolejne zmiany we wnetrzu

Ostatnia edycja:
mechanik moj poległ chcial szybko wymienic i d... mowi ze pol os i alternator do wyjecia ciekawe, w kazdym badz razie pompa wspomagania dalej do wymiany

kolejny element ukladanki, z racji tego ze moj poliftowy boczek skorzany byl polamany i musialem jezdzic z 1 boczkiem przedliftowym to szukalem i szukalem boczku poliftowego w czarnej skorze i d...wszystkie strony i nic wiec sie zebralem w sobie i kupilem boczek ze szmata i wymienilem na skore ktora zostawilem sobie z niesprawnego boczku, oczywiscie boczek przeszedl mocne czyszczenie w wannie, i przy okazji wleciała nowe ramie klamki bo w mojej sreberko odchodzilo i tak o to mam juz komplet boczkow z politfa ktore mi sie bardziej podobaja ze wzgledu na struktore jaka maja na sobie i ze sa mega czarne :)

tu boczek jeszcze schnie :) z docisnieta skorka :)

103.jpg

licze ze kolejny wpis bedzie juz ze zderzakiem gta i progami bo czekam juz prawie 2 tyg az lakiernik pomaluje :)

Widzę ze wziąłeś się ostro w dopieszczanie belli.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

dopieszczanie dopieszczaniem, musi byc rowna i schludna nie lubie jak cos odstaje piszczy itd, elementy nie moga byc zniszczone wiadomo z fabryki nie bedzie ale moze wygladac bdb i o to sie staram :)

ogolnie lekko wkurzony jestem bo lakiernik dopiero w tym tyg mi polakieruje zderzak i progi ;/ niestety 2 elementy dla kogos kto ma full roboty to glupota i o trzeba czekac, licze za to ze faktycznie tak jak go zachwalali to warto było czekac

z innych spraw znow mała trasa 250 km w jedna strone czyli ponad 500 w obydwie czyli płock i poznan i troszke dalej :) jakos tym razem nie pedzilem i spalanie 4.8 mi wyszlo jadac na autostradzie do 120 w jedna i w 2 strone i po poznaniu ok 100 km wyszlo ponad 600 km przy takim spalaniu to jestem zadowolony

ja znow w trase tym razem mniejsza taka ktora pokonuje srednio co 2 tyg czyli płock łódź spalanie ok 5.5 :) ale nie o tym ...otoz poczulem troszke zapach paliwa ....no i sciagam pokrywe plastykowa silnika a tam troszke ropy wokolo pompy co sie okazalo ta zwykla opaska na jeden zacisk co jest poprostu popuscila i przewod nie trzymał popuszczał troszke ropy wiec wymienilem opaske i umylem silnik przy okazji i znow jest ok :) swoja droga chyba musze zainwestowac w nowe naklejki te oryginalne alfy :)

jak bog da jutro odbiore zderzak i progi od lakiernika, 1.5 miesiaca czekania mam nadzieje ze sie oplacalo !

Ostatnia edycja:
no i w koncu chyba po 6 tygodniach oczekiwania na zderzak i progi w koncu sa :) tu tylko zderzak bo progi juz leza u kolegi w garazu jutro montaz ale najpierw wszelkie zadrapania na progach itd beda zamalowane żeby było wszystko jak w najlepszym porządk, widziec tak piekny kolor lakieru gdy jest nowy bezcenne :)

54.jpg

zeby nie bylo za rozowo zderzak niema jak mozliwosci zamontowania siatki niema zadnych zaczepow itd jedynie co mi przychodzi to na szybko klej na goraco a potem klejem do szyb ;/

Piękny zderzak. Na kleju do szyb będzie solidnie tylko uważaj aby nie pobrudzić przy okazji zderzaka tym klejem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

jeszcze sie zastanawiam czym przykleic progi bo wiadomo po bokach wkrety, ale od wewnatrz kupilem jakas hiper ultra tasme 3m ale wlasnie mysle czy tez nie dac kleju do szyb

jestem po montazu no i co lekko d...bo nie wiem jak ogarnac problem z halogenem od strony kierowcy bo za nim jest intercooler i tak kierownice na intercooler usunelem a i tak brakuje miejsca zeby go wcisnac, ale poza tym problemem zderzak pasuje idealnie progi wasami zamontowane na bardzo szybko zdj juz slonce nie dosc ze zachodzilo to za 10 min juz ciemnica była wiec lekko z d... zdj, dodatkowo oczysczone progi w miejscu tylnego laczenia bo farba sie luszczyła wiec tam to szlifierka oczyscielem i pomalowalem, sam zderzak pasuje bdb gdyby tylko nie ten halogen ;) progi minimalnie z tylu jeden odstaje na ok 5mm ale klej do szyb i o sciane wypre wiec powinno tez byc ok

69.jpg

70.jpg

71.jpg

i mysle nad zmiana siatki na taka z grubymi oczkami bo geste nie zdaja egzaminu siatka jest za cieniutka

teraz tylko gleba i zmienic felgi :) i zmiana tylnego zderzaka i bedzie wzglednie chyba nienajgorsza na naszym forum :)

Ostatnia edycja:
Pięknie wyszło! :) tak jak piszesz siatka z dużymi oczkami typu plaster miodu, progi za pomocą taśmy 3M i musi trzymać :)

tasma 3m daje rade ale spas jest minimalny i roznie moze z tym byc wiec wszystko wypelnie minimalna warstwa kleju i mysle ze bedzie lala :) siatka wlasnie mysle nad ta z abs tylko skubana droga ;/

ciemno szaro i ponuro wiec nie robilem wczesniej zdj dzis tez w sumie pogoda u mnie w płocku jak pod psem ale kilka zdj :

104.jpg

105.jpg

106.jpg

107.jpg

108.jpg

109.jpg

oraz kierownica po paru tys od renowacji:

110.jpg

Wygląda obłędnie. Ze srebrnym scudetto byłoby lepiej, ale i tak bomba :)

dzięki poluje jeszcze na lampy tylne novitec ale ciężki temat tym bardziej ze chce czarne ale nikt nic nie chce sprzedać, po zimie wiadomo sprężyny i felgi na lato plus pranie całego wnętrza, i pewnie tylny zderzak dojdzie gta ale bez niego jakoś mi nie przeszkadza może jakiś jeszcze wydech ale to są już takie plany od braku laku na inne zabawy z autem hehe :)

w trakcie zimy muszę wymienić jeszcze tylko tunel środkowy bo ma po bokach dziurki od wkrętów żeby był super, i myślę nad zegarami od wersji sp ale z 2 strony fakt ze niema innych elementów w tym bursztynowym kolorze tylko zegarek i główne to mnie jednak lekko blokuje, w zimę może temat z mocą lekko roszę bo te 105 kuca troszkę mało,

dzieki kolor faktycznie jest fajny ja uwielbiam niebieskie :) ale do tego jest naprawde w fajnej kondycji dlatego zdecydowalem sie na 105 mimo ze szukalem 2.4 140 cf3, obecnie najbardziej boli mnie brak obnizenia bo teraz jest straszna koza, ale obnizenie chce dobrac juz raczej pod koła letnie chyba ze znajde cos w fajnej cenie w zime to obnize tez juz w zime :)

Amortyzatory
Powrót