[156] 156 Blu Pegaso jtd 2000r

Witboy

Użytkownik
Auto
156 2.4 150km
Alfe kupilem 25 listopada 2016, długo długo szukałem 2.4 jtd ale albo niewypał albo bez podłogi, przeglądając ogłoszenia na olx znalazłem 1.9 jtd 50 km ode mnie mowie dobra przynajmniej można ja zobaczyć, wersja golas 1 poducha do tego nie sprawna, błąd abs i ręczny, brak oc ale za to świeżo po przeglądzie i z zapasem filtrów w bagażniku- cena tu własnie wszystko zadecydowało w związku z tym ze 25 list kończyło się oc cena była bardziej jak dobra, szybkie sprawdzenie podłogi i postanowiłem ja nabyć.
Tuż po kupnie pierwsza sprawa była wymiana wahacza górnego od kierowcy, następnie dywaniki gumowe bo były paskudne, skora od szwagry100 wraz z kierownica skórzana i kołem zapasowym bo brak, szybko zamówiłem po taniości środkowa konsole carbon bo u mnie żadna wersja czyli srebrne tarcze i srebrne wykończenie. Ale i tak tuz zaraz po zgaszeniu silnika w domu zrobiłem jeszcze inna rzecz :) usunąłem ala chromy wokoło nawiewów klamek i innych, ktoś chciał zrobić po lift ale nie wyszło ;/ dodatkowo do carbonu doszedl plastik wokolo radia zeby nie bylo dziury.
Abs zrobiony okazał sie bezpiecznik :)
Przy 240200 zrobiłem rozrząd i wszystkie filtry oraz świece bo działała 1, oraz naprawiłem sterownik grzania swiec
Z planów szprychy 17 na lato i pewnie zderzak ala gta bo w tym kolorze bardzo mi się podobają :) oraz albo progi sport pack albo ala gta. Swiatła przod ala gta, grill na czarno oraz tylne swiatla czarne novitec

Parę zdj będzie cieplej żeby umyć auto wstawię z sesji bo troszkę zdj cykam

54.jpg

55.jpg

56.jpg

57.jpg

Ostatnia edycja:
kolor to blu pegaso 436/a, fotki wnętrza niedługo niestety cały czas zimnica a w domku niestety nie mieszkam żeby nawet śnieg na dywanikach się rozpuszczał ;/ Z wnętrza obecnie jestem coraz bardziej zadowolony, brakuje mi tylko dobrych i ładnych wylotów powietrza przód i tył z racji iż poprzednie były malowane lakierem do paznokci czy co to tam było ;/

Wielka szkoda, że to diesel. Stan z zewnątrz i na fotach wygląda obiecująco. Te felgi zostaw na lato bo są po prostu piękne, klasyka i kwintesencja AR.

Felgi są paskudne,plan z 17 masz bdb. Jak będziesz zmieniał zderzak na gta to tylko komplet wraz z listwami na progi.

Felgi są spoko, jedne z ładniejszych w 156. Nie wiem co wy wszyscy macie przeciwko koniczynkom. Jak zadbane są śliczne. A tak wszyscy szprychy i szprychy, ew GTA czy Tristary jak się ktoś szarpnie.

A Alfka ładna. Dbaj i się ciesz.

Felgi są spoko, jedne z ładniejszych w 156. Nie wiem co wy wszyscy macie przeciwko koniczynkom. Jak zadbane są śliczne. A tak wszyscy szprychy i szprychy, ew GTA czy Tristary jak się ktoś szarpnie.

A Alfka ładna. Dbaj i się ciesz.

mam takie na zimę i są blee

Pamiętam jak obaj byliśmy ze 3 lata młodszy i pisałeś w swoim temacie, że takie felgi o jedyne słuszne i je w swojej zostawisz :P

Pamiętam jak obaj byliśmy ze 3 lata młodszy i pisałeś w swoim temacie, że takie felgi o jedyne słuszne i je w swojej zostawisz :P

ojj jak już to to był 2009 r, a szprychy mam od 3 lat, i 3 lata temu myślałem nad telefonami 17" albo szprychami, więc coś Ci się pomieszało :)

szprychy w tym kolorze to tylko białe od 156 ew alutec zero, zderzak to ten zamiennik by byl i progi bo nie mam progow z sportpaka. Dla mnie najwazniejszy jest stan blacharski jest bdb podloga rewelacja zdejmowane byly oslony w nadkolu przednim a tam stan blach jakby przed chwila z fabryki wyjechaly ! , jedynie troche klaru schodzi z drzwi pasazera reszta jest super i wiadomo laczenie na progach z tylu ale to nalot po zimie zabezpiecze cortaminem i na to progi z gta

Mała paczka zdj snieg lekko pruszy minus 6 wiec zdj przed blokiem :) szaro i ponuro wiec nie widac dobrze w jakim stanie sa skory a sa bdb, i troszke snieg napruszył na nie. Bedzie cieplej beda lepsze zdj :)

64.jpg

65.jpg

66.jpg

67.jpg

68.jpg

69.jpg

70.jpg

dziekuje za mile slowa obecnie najbardziej grill mi przeszkadza bo jest taki zwykly lubie wszystko na czarno bo do tej pory auta mialem germanskie i jakos mnie ciagle do shadow ;) wiec pewnie gril niedlugo na czarno jak i emblematy w wersji czarnej wleca z racji tego ze juz ich niema przedni to zero tylny w 90% zjedzony przez czas

W końcu troszkę słonka a nie szarości, autko nie myte z 1mc albo lepiej przez te temperatury a garażu niestety nie mam żeby umyć i wstawić do wyschnięcia do garażu. Widać elementy do wyczyszczenia w cieplejsze dni tzn został mi do wyczyszczenia cały boczek drzwi kierowcy bo ma plamy na sobie i jest po prostu brudny tylne są bdb, oraz doczyścić pozostałości bo piankach/kleju od tych pseudo chromowanych ramek które były obklejone rączki i wyloty powietrza

92.jpg

93.jpg

94.jpg

95.jpg

96.jpg

97.jpg

A po to tej soli ruda tańczy jak szalona... :)
Nie rozumiem jak można tak "oklejać" brzydko wloty, przecież schludniej jest zakupić oryginały po lifcie, który są w śmiesznej cenie. Ale przy Tobie bella wyjdzie na prostą...

Ładny ten wózek, ale moja jedyna propozycja to zdejmij te oznakowania 1.9 JTD bo na Alfie się po prostu nie godzi i urok auta psuje.

tez wolał bym wymyć auto ale jak ostatnio umyłem a było zimno to 3 dni nie mogłem drzwi oderwać mimo ze uszczelki potraktowałem parafina, co do wlotów mam teraz już 2 wloty te z taka zoltosiwa ramka ale będę chciał docelowo kupić klasyczne całe czarne, tak samo raczki itd jak się nie da oczyścić do stanu dobrego to albo hydrografika na carbon jak środkowa konsola albo w bdb stanie czarne klasyczne, tunele od zegarów tez maja malowane te siwe elementy od przodu...mam tez jeszcze jedna nakładkę z tesco bo nie chce się odkręcić a zimno troszkę by z nią walczyć. Dojdzie pewnie podstopnica i nakładki co są na forum dostępne z kwasiaka. Ogólnie czekam na lato czy ciepła wiosnę do prania podsufitki i podłogi, a boczek odkręcę i do wanny tak jak to już zrobiłem z tylnymi i wyszły pięknie.
Z innych ciekawostek w drzwiach znalazłem 4szt głośników alpine SXE-1750S syczki tez są zmienienione na alpine, chociaż ja w tej cenie wybrał bym HERTZ EV 165.5, miałem takie zasilane wzmakiem w poprzednim aucie i grało wyśmienicie.
Z najnowszych rzeczy do zmian zauwazylem ze tarcze z tylu juz maja swoja swietnosc za soba wiec pewnie kupie speedmaxy

co do oznaczeń jtd na wiosnę idzie do polerki i pewnie będzie wtedy okazja do ich wywalenia

Ładny ten wózek, ale moja jedyna propozycja to zdejmij te oznakowania 1.9 JTD bo na Alfie się po prostu nie godzi i urok auta psuje.

nie godzi się to pisać te nudne bzdury non stop!! Że admin jeszcze Ci bana nie zafundował...

oj tam panowie jtd to chyba jedyny słuszny silnik w alfie szukałem 2.4 140 mam 1.9 105 ale na bardzo zdrowych blachach i jestem zadowolony :) a z silnikow no może busso jeszcze bym widział w alfie ale nie ts żeby mi panewka poszła bokiem, oglądałem czerwona 156 na pakiecie zendera i panewka aż chciała wyskoczyć z miski

Amortyzatory
Powrót