• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 156 Blu Pegaso jtd 2000r

Po co te dokładki i zderzak??? :confused: Taka jest ładna... :victory:

Zderzak naprawdę ładnie bedzie wyglądać

dzieki bede sie starał by była chociaz troszke tak fajna jak zieloo007 :) wiec mam sporo do roboty jeszcze :) co do felg mysle ze bedzie to albo 17 cali gta badz wzor gta badz 18 cali z gt tez takie ala telefony co tam byly z bardziej prostymi ramionami, plus gleba jak mowilem ok 50-60 przod tyl 40 mm

no i dzis juz oddaje do lakiernika wiec mysle ze w tym tyg juz zderzak i progi beda na aucie ! Zostało mi tylko zamowic siatke do zderzaka i progow i bedzie wsio, a jutro przyjdzie do mnie mala rejka :)

jesli chodzi o zapachy w aucie pachna nadal wiec moja wisienka daje rade nadal! i u mnie w aucie i u mojej piekniejszej polowki tak samo coronado cherry daje rade nawet w astrze h co ma moja ukochana lepiej pachnie ale ja dalem u siebie troszke mniejsze otwarcie u niej prawie jest na maxa i kazdy mowi co za swietny zapach

Ostatnia edycja:
No ale do tego zderzaka i progów to już na gwałt trzeba 17-tek

15 maja zimowe juz opony i tak zostanie az do sezonu gdzie postaram sie by felgi tez byly ciekawe moze nawet cos skrecanego :3 albo monoblock badz wlasnie opcja najtansza tristar badz gta, no zobacze jak bede stał z kasa :) odnosnie lakiernika, niestety az tak wesolo nie jest okolo 2 tyg bede czekał ;/ moze sie uda wczesniej

wczesniej jak mialem calibre na zimowkach bylo slabo jak zalozylem letnie nagle bylo cacy hehe :d poprostu alfa to tez moj daily car :) dlatego nie bedzie szurania wahaczem o ziemie chociaz..... nie mowie ze nie :d

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak się zapatrujesz na rozmiar 18”, ale takie od gt pasowałyby idealnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

tez wlasnie myslalem o tych z gt i 18 wzor gta takie dluzsze ramiona

ale ja patrze na gta w moim kolorze plus ja jeszcze dopasuje by ladnie opona wypelniała nadkole poprzez glebe to chyba pojde w gta

487.jpg

Nooo te są tez bardzo ładne

no i doszła mała tablica włoski rozmiar mogła by w sumie mieć troszkę większa czcionkę

498.jpg

499.jpg

Ładnie się komponuje. I tak z serii wchodzi w nowy design. Super !

powoli a do celu najbardziej zderzaka nie moge sie doczekac, potem w przyszlym roku tylny zderzak dojdzie bo juz $$$ niepozwalaja i tak w tym mc poplynelem troche :) ale sezon slubny sie konczy wiec moglem troche funduszy z jednego ze slubow przeznaczyc na alfe, w przyszlym roku sezon zaczynam wczesnie wiec i felgi beda akurat tez na sezon letni :)
ogolnie seria zła nie jest chce cos poprostu wygladem przypominajacym seryjne auta np gta i w tym kierunku ide takie zwykle daily
przez zime planuje:
- moc mozliwe ze fmic ale napewno chip
- boczek poliftowy pasazer przod kupic bo moj polamany wiec mam przedliftowy
- tunel srodkowy ta tylna czesc bo ma slady od wkretow
- prog od strony kierowcy ten wewnetrzny w lepszym stanie badz nowy
- podszybie

i wiele innych plastikow co jak co ale fiaty i alfy plastiki maja duzooo gorsze od starych bmw czy nawet vw

no i bardzooo zastanawiam sie by zrobic zolte halo bo folie mozna latwo zerwac a jednak do niebieskiego na dole mysle ze by fajnie sie wkomponowalo

Ostatnia edycja:
no to dzis juz przyszla siatka w zderzak gta-> aluminiowa nie chcialem tej z ABS bo wg mnie za duze oczka ma, no i przyszla zolta folia na halo.. efekt hmm ocencie sami, ale z tego co zauwazylem mocno juz szkla mam wypiaskowane od halo i efekt moglby byc lepszy
czekam jeszcze na slupek plastikowy dolny miedzy drzwiami bo moj jest porysowany wiec kupilem nowy ale ze szmata ciekawe jak to zejdzie no przyjdzie to bede kombinował

foto z yellow fog light

26.jpg

Świetnie wyglada z tymi halogenami

wlasnie sie zastanawialem mowie folie zerwe latwo, tylko wlasnie te szkla halogenow sa juz lipne i efekt tez moglby byc lepszy, szkoda ze nie ma zamiennych szkiel zoltych jak na francje ;/ to bym wymienił na szklo nowe, ale ogolnie z tego co patrze to jest problem wlasnie ze szklami cale halo trzeba kupic, a moje swieca bdb bardzo pozytywnie zdziwiony jestem bo czy e34 czy golfie nawet u ojca w passerati slabo swieciły a tu swieca bdb

Miała być czarna a nie żółta

folia to 10 min roboty no moze bez zdejmowania zderzaka :) a zolte juz w 3 aucie mam wiec taka tradycja :) ale fakt wolal bym jakies fajne czarne i szukam i narazie echo nic takiego u nas w 156 chyba nie bylo

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót