• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 156 Blu Pegaso jtd 2000r

Planujesz gwint czy springi ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

do tej pory przez 5 lat w golfie jeździłem na gwincie, ma on swoje plusy i minusy ogólnie minusów prawie wcale poza tym ze trzeba gwintowanie czyścic a najlepiej od razu nakrętki wymienić na stalowe by się nie zapiekały, gwint mts daje rade ale do ar 156 to chyba 1700 zł ale patrząc ze praktycznie 2 tys wydałem z malowaniem na 1 zderzak i progi :3 to może się okazać ze może coś lepszego jeszcze wleci kwestia finansów jakie wydam na felgi najbardziej bym chciał wzor gta , spingi to jest absolutnie minimum ale to zobaczę, sporo jeżdżę autem obecnie wiec ekstremalnej gleby nie chce ale....156 tez miała być bardzo daily carem i miałem nic z nią nie robić :d
a wiem ze jesli bedzie gwint to bede jezdzil na max obnizeniu i juz bedzie gorzej z daily carem ;/ takie springi minus 60 na daily byly by dla mnie idealne

Ostatnia edycja:
w końcu udało się zamontować 2 halogen po prostu nie dało się przestawić intercoolera, wiec jedno tylne mocowanie dolne co jest blisko opony to je po prostu trzeba było zniwelować dzięki czemu intercooler poszedł własnie 3 cm do tylu i to dało tyle ze na styk wszedł halogen i intercooler teraz dotyka halo ale myślę ze to żaden problem, no i poprawiłem folie na halo żeby bardziej była połyskliwa czyli po prostu usunąłem jednak ta wierzchnia warstwę jeszcze jednej foli a chciałem po zimie ale mnie irytowało ze halo są mniej świecące :) teraz jest cacy zdj z tel :d

115.jpg

Fajna! Witboy właśnie przeczytałem cały wątek, gratuluje determinacji i podziwiam dbałość o detale. Zazdro stanu bo wydaje się być wolna od korozji i zmęczenia.Zdjęcia robiłeś lustrzanka? Bardzo dobrze to wyglada. Nie jestem fanem przerabiania ale tu przyznaje że konsekwentnie i z dobrym efektem to robisz. Stylizacja +100KM do mocy[emoji4]. A No i świetna tablica! Gdzie takie coś można dostać?

na allegro wzór włoski jest tego pełno nawet się pytali czy chce jedna czy dwa rozmiary włoskie :)
część zdj robię i tak pod blokiem nikonem d800 i jakimiś tam stałkami ale raczej z racji tego ze to mam pod ręka a czasem jest to zwykły telefon, zdj są naturalne i nie szprycuje jako laleczkę a potem na jakimś zlocie by ktoś mówił ze auto na fotach petarda a na żywo kupa, często widziałem prodzekty a na zlocie takie ulepy ze aż w oczy kuło

Co do stanu faktycznie najbardziej cieszy to ze niema grama rdzy w chwili obecnej i chce by się to utrzymywało jak najdłużej, i w sumie tylko dlatego kopiłem ten egzemplarz jak już wiele razy pisałem długo szukałem 2.4 140 km i najlepiej w kombi były albo własnie ulepy nie do odratowania albo zjedzone przez rdze, natomiast się trafiła 50 km od domu 105 za to wymagajaca lekko dopieszczenia i np wymiany środka, dlatego mam poliftowe skory, ale reszta stan jest wręcz idealny przez co mnie wiele razy zaskakuje pozytywnie to auto, a co do mocy pewnie wejdzie jakiś program żeby jazda była przyjemniejsza

Same detale teraz to bardziej stylistyka i np czy zostawić jasna tylna półkę czy dać czarna poliftowa, chociaż w jasnej jest fajne odcięcie od czarnych skór, do tego własnie ten tunel środkowy ale to pierdółka wiec to zostawię sobie na jakiś zimowy wieczór żeby u kolegi w garażu chwile wolna spędzić ;) no i jak mowie ja troszkę bardziej uwagi zwracam na szczegóły wiec i np wnętrze zawsze musi być super wiec pranie będzie musiało iść ale takie gruntowne i w dobrym zakładzie ale znam chłopaków wiec dobrze zrobią, w tym np pranie pasów bezpieczeństwa itd, z innych gadżetów myślę nad zmiana gumowego lewarka zmiany biegów i ręcznego ale nie wiem jak się za to zabrać nie wiem jak je zdjąć :)

ciagle pada i pogoda jak pod psem wiec nawet nie mam okazji zrobic fajnych zdj, dzis przed biedronka na szybko :

221.jpg

222.jpg

223.jpg

25 minie rok odkad mam alfe od tego czasu troszke sie zmieniła i troszke odmlodniała co zrobilem przez ten czas
- nowy olej x2 wraz z filtrami
- kompletny rozrzad wraz z pompa wody przy 240 tys przebiegu
- swiece zarowe j.w
- pakiet gta zderzak przedni i progi
- nowe gumowe dywaniki petexa
- carbonowa konsola ze sp
- skora z polifta wraz z boczkami
- kierownica skora oraz jej odswierzenie
- czarny gril
- zolte halo
- czarne swiatła gta
- czarne kierunkowskazy
- czarne emblematy przod i tyl
- polerke lakieru
- nabilem klimatyzacje
- wymienilem na nowy jeden z boczkow pomiedzy drzwiami
- wymienilem jeden gorny wahacz tj od strony kierowcy
- wymienione wyloty powietrza w konsoli srodkowej oraz w tunelu srodkowym
- czarne nerki te miedzy swiatlami
- wymienione wycieraczki szyb

co do zrobienia? chce zalozyc jakies nakladki na pedały te z grawerka, wymienic reczny i galke zmiany biegow na skorzana, wymienic tunel srodkowy na taki w idealnym stanie, felgi na lato i obnizenie plus pelne prane pasow podsufitki i podlogi i tylnej polki bo skory sa wyczyczone, pewnie tez zderzak tylny i lotka ta od autods i o :) no i to co szukam najbardziej czarne tylne lampy novitec

Ostatnia edycja:
Nie No na tych felgach jest kiszka

paaanie pakiet zima z zimowkami chociaz po czesci 16 telefony na zimowki zaczynaja mi chodzic po glowie ....ale skoro tu mam bdb opony 2 letnie to....wg mnie bez sensu zmieniac tylko jak te opony sie skoncza to pomysle o 16 calach na zime, a na lato chyba na 90% wzor gta nawet chinczyk jak by był w dobrej cenie to bym brał bo oryginaly to roznie chodza ;/

Te same 15” mam na zimę i są brzydkie

zimowki nie musza byc ladne ;) wazny jest pakiet lato a to juz nie ta pora roku

dzis bylem na przegladzie bo do jutra był, Alfa przeszla przeglad spiewajaco, jedynie z takich rzeczy to guma na przegubie do wymiany takze mała glupota, no i sworzen wahacza gorny prawy juz ma oslone slaba wiec pewnie niedlugo padnie wiec czas wymienic bedzie, ale tak wszystko ok wiec bajka, jeszcze w poniedzialek OC i wsio i dalej mozna grzebac

zamówione zostały zegary od wersji sportpack nie moge się już doczekać aż przyjadą, jeszcze do kompletu super wnętrza brakuje mi zmiany tunelu środkowego miedzy fotelami ale ze te otwory po podłokietniku nie widać to na razie przez zimę tego nie robię na wiosnę jak będę prał wnętrze to zmienię ten tunel przy okazji bo cała podłogę będę wywalać żeby wyprać dokładniej :)

w końcu sypnęło :) dobrze ze mam swietne zimowki :) a ja mam nadzieje ze jutro dojdą zegary tylko zmiana środkowych przy takiej pogodzie to będzie zabawa :d

395.jpg

synek ma roczek bagol by sie przydał wiekszy ale skoro brak chetnych to jezdze dalej i w koncu bedzie opcja ze raczej sie juz jej nie pozbede bo szkoda

przy przebiegu 248 tys zmienilem liczniki na model ze sportpacka z przebiegiem 277 czyli prawie 30 tys w ciagu sekundy zostalo wiecej :) najgorsze jest to ze 3 zegary te nad zegarkiem wyslali mi ale od anglika i nie pasuja, zmiana samych wsadow tez nie udala sie bo nozki nie pasuja w wersji europejskiej, a tarcze jak chcialem zdjac to widelec wykrzywiał wskazowki wiec coz negatyw bedzie szedl na allegro ;/ a oczywiscie zegary na aukcji komplet byly z eu 24818949_1800131456695730_1525595375_o.jpg

dzieki dojdzie jeszcze moze jutro badz w czwartek 3 zegar czyli zegarek temp i paliwo z sp musialem kupic 2 sztuke wrr, ale zeby nie robic zbednego offf topa..byly pytania odnosnie zapachu w samochodzie otoz ciagle pachnie i dzis wsadzilem jedna kostke w nawiew na nogi i pachnie mega mocno po tygodniu zmienie na kolejna czyli od konca sierpnia dalej korzystam z JEDNEGO zapachu CS mimo ze mam nowki jeszcze w domu to nie ma potrzeby bo pachnie ale zimowa pora mniej pachnie bo za zimno wiec kostka w nawiew i znow zapach piekny :)

z roztargnienia jesiennego i przez te cholerne zegary ze nie moglem zalatwic za jednym razem kupilem tunel srodkowy zeby mnie to nie denerwowało :)

Ostatnia edycja:
mialem problem z radiem myslalem ze moze to sztukowana wiazka przewodow przez poprzedniego wlasciciela, z miernikiem wszystko szukalem gdzie ucieka sygnał itd wzmacniacz itd podejrzewalem ale okazalo sie ze moje radio ma antene na kablu a nie wtykana, i nawet nie podejrzewalem ze tam cos moze byc...i co ? kabel sie zalamał przy wtyczcce ogarnelem i mam teraz meeega zasieg radia :3 cud swiateczny :)

no i doszly dzis kolejne zegary ze sport packa ktore mi brakowało czyli zegarek temp wody i paliwa juz wszystko zamontowane :

24826018_1801497619892447_218513802_o.jpg

Amortyzatory
Powrót