• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Alfa RWD

• Autor wątku Autor wątku SEm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
świetny demo-car Alfa Romeo to będzie
Nie wiem gdzie wyczytałeś, że to ma być demo-car Alfa Romeo? Wręcz przeciwnie kolego, pytaliśmy Alfa Romeo i Abartha czyli Fiata w Polsce o zgodę na zrobienie takiego prototypu z ich silnikiem i odmówili pomocy i używania nazwy Alfa Romeo w ogóle. Za to dostaliśmy silne wsparcie od Audi Sport bez kapryszenia, były nawet prośby by zrobić tak Audi, ale ja jestem porąbany i chce Alfę RWD.
Wiedziałem, że spotkamy się z krytyką purystów i grymaszeniem i to nie jest złe, na szczęście najwięcej grymaszą Ci co nie tknęli poważnych projektów, uwierz mi na pewnym poziomie przygotowywania maszyny do zabawy na torze trzeba pogodzić się, że nie wystartujesz fabryczną wersją np: Renaulta Twingo, czy tam Lancii Dedry.

Jak podpiszemy kontrakt sponsorki na Alfę RWD może nazywać się np: Alfa RWD Trader Hawk ;-D, mi tam zależy na zabawie na torze i mama ogromny sentyment do Alfy Romeo. Nazwa jest wtórna, ważne jest to za słowami.

Tak czy, owak HyenaHF dzięki za dobre słowo, szczególnie żeś z Obornik Śląskich jak ja. Pozdrawiam.

A może spróbować by z alfa romeo w innych krajach , nie od dzisiaj wiemy że w Polsce decyzje podejmują debile którzy chcą jak najwięcej zostawić dla siebie . Ważne że projekt posuwa się do przodu , ja jestem wiernym kibicem i czekan na choćby najmniejszą aktualizacje czy to na fb czy na forum.

czisi, już za dużo zainwestowałem w te części Audi Sport, zrobimy to na tych gratach, pokażemy się na torach i może zaproponujemy Fiatowi zrobienie Alfy Romeo 4C w wersji torowej z silniejszym silnikiem, lżejszym body... może coś nam pomogą ;-D. To dopiero 2013-2014.

Są w końcu adaptery do felg, teraz je poanadujemy i będzie git.

395360_327172240654356_147933898578192_932622_772738851_n.jpg

W sobotę skończyliśmy grubą robotę wstawiliśmy ramę do skorupy po 156, wszystko spasowane co do milimetra, sam się dziwie zważywszy, że kompresor zrobił swoje km po polskich drogach, poprawka, po polskich. gównianych drogach. Teraz musimy rozkmionić jak do rzeźbienie body zrobić przednie zwieszenie tak by koła się skręcały w planowanym zakresie.

552282_430635473641365_1584438838_n.jpg

więcej zdjęć n FB https://www.facebook.com/pages/Japspec-Rally-Team/147933898578192

piwko jest, robota idzie
Niestety w pracy tylko enegretyzery łykamy, no czasami na koniec. Qrczak jest w tej materii nieugięty.

- - - Updated - - -

To jest lepsza fotka... widać że będzie bardzo szeroko ;)
To zdjęcie to przymiarka, już przód jest na wahaczach bez amorów, ale rozstaw jest jak na tym zdjęciu 220mm. Nie mamy na razie pomysłu jak osadzić na sztywno przód tak by koła się skręcały. Qrczak coś kombinuje.

Z foty wygląda że będzie z tym problem
na razie koła skręcają się w bardzo ograniczonym zakresie, chyba po prostu zrobimy najpierw body po obrysie, potem skleimy kompletne przednie zawieszenie i dotniemy formy. Andrzej, te zaczepy pod błotniki zostaną usunięte, tak samo te amory i ich mocowanie, to prowizorka pod body, finalne amortyzatory będą do środka położone coś jak to:
, poza tym nie walczymy o minimalny promień skrętu a o reaktywność i maksymalną przyczepność przy dużym negatywie, to samochód na tor nie na zakupy albo do driftu ;-D

Wygląda przerażająco....
Rewelka. Po długim okresie gdy duzo się pewnie działo, ale malo było widać teraz dzieło nabiera ksztaltów. Podziwiam i dopinguję. Najpierw wytrwałości i cierpliwości a potem to juz tylko przyczepności rzyczę :)

Amortyzatory
Powrót