• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Alfa RWD

• Autor wątku Autor wątku SEm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Na fejsie są wizualizacje Pawła http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=147933898578192&view=all

Na podstawie tych wizualizacji robimy modele do form, materiały do form już kupione. Jeszcze raz dzięki Paweł i Jarek.

OT. Dziękuję za wszystkie posty te na temat i nie, proszę jednak w sprawie nie dotyczących projektu pisać na prw, nawet tych krytycznych dotyczących literówek ;-D. Watek będzie krótszy i bardziej treściwy, chyba o to chodzi, nie?

Kolejna pracująca sobota za nami.

PIC-0312.jpg

http://japspec.pl/alfa-rwd/robimy-szablony-pod-forme

Nie było czasu uzupełnić informacji o projekcie. Na te chwilę kończymy Audi do rajdów i zabieramy się za Alfę RWD. Do Alfy czekamy na felgi z DTM i robimy formy na poszycie. Zdecydowaliśmy, że całe poszycie będzie z materiałów lekkich. Już mamy kupione materiały na konstrukcję kratownicy przestrzennej i silnik do testów.

zdjęcia i opisy na:
japspec.pl
http://www.facebook.com/pages/japspecpl/147933898578192

Felgi już na warsztacie =>

http://japspec.pl/alfa-rwd/felgi-dtm-do-alfy-rwd

Wczoraj byliśmy u Koraszewskiego i mamy nową skrzynię idealną do centralnie położonych silników, przy okazji kupiliśmy pancerne sprzęgło z dociskiem i lekkim kołem. Następny zakup mechaniczny to szpera.

Wieczorem na stronie japspec.pl wrzucę opisy i zdjęcia.

Ostatnia edycja:
Jeju, cud miod :D Podpisuje sie pod tym nogami i rekami. Na necie gdzies kiedys widzialem projekt alfy gtv 916 z dwoma silnikami v6 jeden z przodu drugi z tylu. Na YT byl nawet filmik i to jezdzi :) Ogolnie wielki szacunek za to co wczesniej bylo zrobione, a co bedzie - brak slow :) Bedzie cos ekstremalnego, super.

Mega projekt :) jak większość, nie mogę się doczekać końcowego efektu.
Pozdrawiam Tomek. :)

Ale bydlę. Gdzie można znaleźć jakieś ciekawe materiały nt. zawieszeń??

Trzeba poszperać w Internecie w tematach o zawieszeniach jakie Cię interesują, my budujemy tylne takie:
lock.JPG

Pytam z ciekawości bo interesują mnie takie rzeczy, a nóż widelec kiedyś będzie mnie stać żeby sobie zrobić 155 RWD:)

wiesc gminna niesie sie szeroko ostatnio ludzie od nysek pytali mnie czy wiem cos wiecej o waszym potworku:)

Prace postępują, ale że jesteśmy raczej zajęci brak czasu na dokładne opisy z postępów. Zamiar jest taki by dojść do etapu poszycia i ogłosić światu co robimy. Wtedy już będzie z górki i będzie się czym pochwalić. Teraz mamy szkielet i kupę gratów.

moge zapytać jakiej skrzyni biegów planujesz użyć?
"Teraz mamy od Koraszewskiego prototypową skrzynię biegów do 4.2 V8, dedykowaną do centralnie umieszczonych silników własnie, sprzęgło z RS4, dopasowujemy szperę i półosie."

Więcej informacji znajdziesz na stronie japspec.pl, albo na ich FB :)

Chodzi na pogłowie szatański pomysł i ten silnik V6 3l V24 z kompresorem się w nim nie mieści, jak się znajdzie chętny na ten kompletny silnik z kompresorem, wzmocnionymi półosiami, skrzynią i sprzęgłem od GTA to powiem coś więcej.

Możemy zrobić od razu swapa tego silnika do 156/147/GTV lub czego tam chcecie.

Są chętni?

macie to jeszcze???

daj mi znac na pw ile za to chcesz moze pchne to godzies dalej.

Tak skrzynia jak pisał Pfourul. Szpera raczej sztywna, gadamy. Silnik kompletny już bez kompresora na sprzedaż, kompresor pojechał do kolegów z Francji. Szpera Quaife do tej V6 nadal na sprzedaż.
Mieliśmy przerwę, byłem na rejsie i wracamy do pracy.

Z uwagi na liczne pytania podaję ceny:

1. Silnik ze sprzęgłem i skrzynią - 2500 zł + transport
2. Quaife - 1900 zł + transport

maciekk masz pełną skrzynkę i nie mogę Ci odpowiedzieć co do reszty.

Amortyzatory
Powrót