[156] Alfa RWD

• Autor wątku Autor wątku SEm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Pokażcie jakieś real foty, a nie retusze i koncepcje. Projekt wypas, ale już dawno chyba większość straciła wiarę, że cokolwiek powstanie w tym wieku :P

Chyba trochę za szeroka ta karoseria...
Pozdrawiam.
- Rafał

Chyba ma coś na celu tak szeroka karoseria ;-)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Przepraszam wcześniej tematu nie czytałem, ale czy ktoś mi wytłumaczy gdzie ta alfa??? :confused: Skorupa nie, silnik nie, no gdzie jest?
Zmień temat na coś w stylu budowa czegoś tam
Alfa RWD słabo pasuje.
Projekt fajny, tyko temat nie na temat...

Z zaciekawnieniem przeczytałem cały wątek. Nawet jeżeli to auto nie powstanie- z racji kolosalnych kosztów jak mniemam to sam fakt podjęcia się takiego wyzwania jest wart szacunku.

Trochę mnie niepokoi przedni obszar. Tym większa przednia powierzchnia, tym większy opor powietrza. No i tym większa obudowa, tym więcej wagi...

Bym proponował obudowę od Coloni C1, ale oczywiście to nie mój projekt, i nie moja zabawa :)

Moze jeszcze sie kiedys pojawi jakas 156 z tylnym napedem w dyszlu:P

Myślę, że nikła szansa, bo musiałby się tego podjąć albo dobry warsztat tuningowy - jako projekt-pokazówka (choć większą furorę i tak zrobi niemiecka motoryzacja z 500HP+), albo ktoś z pasją do marki i odpowiednio dużym zapleczem finansowym, żeby zmarnować dobrych kilkadziesiąt tysięcy :) Szkoda że tak ochoczo zaczęty projekt umarł.

Myślę, że nikła szansa, bo musiałby się tego podjąć albo dobry warsztat tuningowy - jako projekt-pokazówka (choć większą furorę i tak zrobi niemiecka motoryzacja z 500HP+), albo ktoś z pasją do marki i odpowiednio dużym zapleczem finansowym, żeby zmarnować dobrych kilkadziesiąt tysięcy :) Szkoda że tak ochoczo zaczęty projekt umarł.

Tak, tylko że tobie chodzi o coś w tym stylu co tu miało być, a mi chodzi o normalną budę 156 z tylnym napędem, gdzie będzie to do ogarnięcia za duuużo mniej i wydaje mi się że znalazł by się człowiek który by ogarnął to w 6 miesięcy od podstaw z układem napędowym z innego koncernu i silnikiem nie koniecznie Alfowskim
Z tym że znam jednego durnia co by na to poszedł, ale bije się po ryju z myślami, bo od jakiegoś czasu zastanawia się nad jakimś RWD do pozostałych dwóch napędów, ale to mogła by być za dużą rzeźba

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót