• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

155 2.0 8V - kasztelan

na pewno będzie 5 kg lżejsza....;):cool:

Update.
Alfa jak stała tak stoi:( Zostało mi wyjęcie kabli spod deski i z okolic lewej podłużnicy i ogołocenie trochę z blach, jak dla mnie jeden dzień roboty żeby to ogarnąć jednak kompletnie nie mam czasu:( Prawdopodobnie dopiero w październiku się uda, tyle dobrego że zima coraz bliżej więc i czas trzeba będzie szybciej znaleźć:)
Tak wygląda obecnie, przed autem zapakowany mały tajl;)
Zdjecie0365.jpg
A tyle zostało z błotnika po zerwaniu szpachlexu i żywicy, będzie kupa spawania pod spodem, na szczęście auto nie będzie w oryginał bo inaczej musiał bym szukać innej budy...
Zdjecie0368.jpg

BTW, czy ktoś z Was zna i wie gdzie szukać zaworu z małym skokiem przy regulacji?? Chcę zrobić regulator siły hamowania obok drążka zmiany biegów jednak dla zachowania homologacji musi być dwuobwodowy układ więc albo zawór 2x wejście/2x wyjście z jedną wajchą ale nie połączone obwody albo 2 pojedyncze zawory. Masa nie będzie się zmieniać więc można raz ustawić i będzie grało.

hmmm ,widzę że masz co się bawić , ten błotnik wygadał jeszcze grzej niż mój :P

A co do Regulatora siły hamowania ? czemu nie zrobisz tego na oryginale ?

- - - Updated - - -

hmmm ,widzę że masz co się bawić , ten błotnik wygadał jeszcze grzej niż mój :P

A co do Regulatora siły hamowania ? czemu nie zrobisz tego na oryginale ?

Najsampierw to muszę mu zrobić miejscówkię w garażu;)
Dziaru, nie chcę na oryginale bo:
a). kosztuje ponad 300, moim zdaniem nie warto tyle dać za oryginał:)
b). zawsze będę miał możliwość poeksperymentowania z rozdziałem siły hamowania pomiędzy osie
Niestety gotowiec 2-obwodowy to wydatek ponad 1k - tym bardziej nie jest wart swojej ceny, dlatego chcę znaleźć jakiś zwykły zawór który to zastąpi, skoro nie będzie widać różnicy to po co przepłacać;)

Mission accomplished:D
Skończyłem wreszcie ją rozbierać i jak wywaliłem te graty to zastanawiam się czy ją poskładam później do kupy:D Fotki wrzucę jutro, Darek będzie miał trochę roboty bo w bagażniku sitko, na szczęście nie będzie to robione w oryginał więc ma być solidnie a nie ładnie.

Hmmm, raczej 1/2 Fiat i 1/2 Alfa, ale na szczęście z Alfy ma to co najlepsze;)
Zapomniałem też dodać że jeśli wszystko dobrze pójdzie to Bella zostanie doposażona w kilka gadżetów w ramach mojej pracy dyplomowej:)

W końcu żeś się leniu za robotę wziął!;)

To samo miałem napisać:D
Ładnie ją ruda młóci,coś podobnego mam u siebie tylko w innym miejscu:)
Nasuwa mi się pytanie.Kto to później poskłada:D Jak to będziesz robił po dłuższym czasie to już Ci współczuję hehe.Będą lecieć brzydkie słowa:D

Wiem, szczęście w tym że Manual jest w bezpiecznym miejscu, dwa dyski twarde + 2 kopie CD, zawsze któraś się ostanie:) Co nie zmienia faktu że lekko nie bedzie, rozbiórka zawsze łatwiejsza, ale ze względu na to że większość rzeczy nie wróci na swoje miejsce nie powinienem mieć większych problemów;) No i kilka gadżetów zmieni też swoje umiejscowienie w związku z rozkładem mas czyli reasumując jedynie silnik ze skrzynią, zawieszenie i wiązka zostaną na swoim miejscu:D

72260d1349609714-bella_grzybka_155_2_0_8v_rosso_alfa-zdj_cie0530.jpg

I to się nazywa GTA!

No ba, jak tylko skończę to na przedniej szybie i klapie będzie widniał taki napis:)

Arczi, aż mi się łezka w oku zakręciła;) Ale teraz będzie jeszcze ładniejsza, jeszcze szybsza i w ogóle naj:D BTW, widzę teraz że to jak tak zaniedbałem te felgi, dziwne bo zawsze je myłem a jak wysyłałem Łukaszowi to miały już na sobie warstwę brudu nie do zdarcia i pożółkły...
Andrzej, każdy kto widział tą fotkę mówi to samo:)
BTW, wczoraj koło Grójca widziałem fajny obrazek - czerwona 155 goła jak moja ale już po blacharce i lakierowaniu ramy, widać ktoś też lubi się bawić w te klocki, jak będę znowu przejeżdżał przeprowadzę wywiad z właścicielem:)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót