• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

155 2.0 8V - kasztelan

Spoko, w sobotę jeszcze tylko serwo, zbiornik paliwa, maska, osłony termiczne wydechu i ją dostaniesz;), zostanie tylko zawias przód i tył do wyjęcia.

Nooo, powiedzmy że wystrój będzie zbliżony do tego z fotki;) Muszę tylko poczytać czy to będzie zgodne z zasadami feng szuj.

Dlatego napisałem że podobnie bo pilot będzie miał wygodniej w fotelu niż na stołku:)

Przydatny link, zrobię sobię taką klatkę. Ogólnie kilka ciekawych patentów się znajdzie które pewnie będę chciał ściągnąć ale główny kierunek obrałem ciut inny.

Wczoraj trochę powalczyłem z uporządkowaniem gratów i przedstawiam Wam moją zbrojownię przygotowaną na nieuchronnie zbliżające się czasy braku dostępności części do 8V:)
Zdjecie0558.jpg

Hehe silnik nadal zapakowany,wałek rozrządu również.Nic się w tej kwestii nie zmieniło:D
A jak tam buda?Robi się?

Spokojnie, silnik dostał po konkretnej strzykawie oleju do każdej komory i co tydzień, max. 2 robi kilka obrotów;) A buda się robi ale z racji tego że nie mam jej gdzie trzymać w garażu to robi się powoli, tak żeby na wiosnę zdążyć:) A wałek... niech leży zapakowany, przynajmniej z innymi się nie pomyli:D

Chyba jak wszystko poskładam, podejmę podobne kroki do Ciebie :)

No i pięknie - do przodu. Nadal nie masz w planach dłubać przy silniku :) ? A powiem Ci - tanie to i szybkie, raz dwa rok zleci i silnik będziesz miał gotowy ;)

Giallo Racera możecie namierzyć na you tubie, już go tam widziałem. Piękna Alfa. Ciekawe ile wyścigów wytrzyma 2.0 16 v?

Silnik zostaje na koniec, po drodze jest tyle innych kasochłonnych wydatków że mogę go co najwyżej powoli rozbierać i kompletować graty do remontu i uploadu:) Np. sam gwint to koszt ~2,5 klocka, i to najtańszy... do tego hebel, zrobienie błotników, przeguby, szpera (chyba ze 3-4 kloce) i już robi się konkretna kasa. Silnik pochłonie pewnie drugie tyle bo póki co nadal twardo obstaję przy n/a. Zresztą uwierz mi że po takim wybebeszeniu seryjne 2.0 na prawdę daje radę;) Najpierw trzeba będzie ogarnąć serię i dopiero myśleć o next level:)

Interesujące, nie wiedziałem że takie coś istnieje, doszkolę się w temacie bo być może faktycznie taki diwajs wystarczy.

W razie czego mam taką skrzynię z uszkodzoną obudową, ale visco całe :D
A tak poważnie- na LKP ktoś wrzucał filmiki jak się to spisuje.

Jeśli możesz to podeślij mi linka, jestem na LKP więc sobie obejrzę.

Tak jako ciekawostka,bo nasza krajowa 155:Pi kolejna mam nadzieję inspiracja i motywacja do dłubania przy Alfie:oalfa155hildebraskiiu3.jpg

Amortyzatory
Powrót