• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

155 2.0 8V - kasztelan

Kurier przyniósł mi dzisiaj małego tajla, zamiast zająć się blachą to zajmuję się pierdołami:) No ale z okazji trzeba korzystać:) Jeszcze tylko schudnąć parę kilo bo trochę ciasnawo w tym kuble:D
Zdjecie0326.jpg

Zajebiaszczy!:Pw niedzielę dostaniesz zegary na dechę do kompletu i niech moc będzie z Tobą!:D

Właśnie, w niedzielę chyba mnie nie będzie, chyba że wcześniej się spotkamy, np. o 18.00.

Joystick to shit, będzie kiera ale jakaś męska, pasująca do przeznaczenia tego auta:)

No, no Grzybek wiedzę, że wziąłeś się za no totalnie na poważnie :D. Jestem ciekaw postępów :) Masz jakieś nowe focisze?

Nie, jak wywalę graty z Alfy (która teraz służy za schowek:)) i wrzucę ten kubełek to zrobię kilka fotek chociaż nic ciekawego nie ma, po prostu jest goła:) Jak będą zauważalne postępy to będę wrzucał fotki;)

Jeszcze tylko schudnąć parę kilo bo trochę ciasnawo w tym kuble:D

Zrobisz na rowerku parę razy trasę Białobrzegi-Warszawa i po sprawie. Ja od przyszłego tygodnia, przez całe wakacje, mam zamiar do pracy i z pracy (razem 90-100 km) na rowerku pośmigać bo też mi się przytyło troszkę :D

Na to na strat lepiej trochę krótszych dystansów potrenować bo po dwóch takich przejazdach nogi mogą odmówić współpracy ;).

Ja zaczynam zawsze sezon od ~15km, 2 dni i można już latać po 100km:) Na szczęście do pracy mam trochę bliżej niż Ty Marku, 13km:)

Ale żeby nie odbiegać zanadto od tematu to gratuluję fotelika ;) Oczywiście czekam też na dalsze relacje z prac.

Teraz priorytetem jest zrobienie mocowania pod niego bo oryginalne mocowania przednich foteli 155 to ciekawa i niekoniecznie sensowna wizja jakiegoś inżyniera:) No i szelki trzeba znaleźć.

Jeśli kogoś interesuje obecna elastyczność Alfki, 3 bieg i tzw. kickdown. Co prawda nagrywane kalkulatorem ale coś tam widać.

Dziś zważona na złomie:D Z ok. 15L paliwa i małym zbędnym bałaganem w środku wyszło 1190kg czyli dużo za dużo:) Znalazłem że seria waży 1275kg, fotele 155 ciężkie nie są. Po wypieprzeniu tych czarnych mat i jeszcze kilku innych gratów wydaje mi się że do ~1130kg powinienem zejść, dalej to już będzie zabawa z laminatami i poliwęglanem bo mój target dla 155 to <1000kg;) Najwyżej będę wiercił dziury jak u Płatka:D

przesiądź się na tipo, to w 1.4 nie osiąga nawet tony :D

Seria waży 1275? Ciekawe, mz. ponad 1300 to bardziej realny wynik dla seryjnej 155 :)

Cały problem tkwi w tym że nie zważyłem jej na tej samej wadze jak była normalna, dlatego pozostaje mi opierać się na katalogach co do serii...
Rafał, Tipo nie ma tego zadziora w wyglądzie a przecież dlatego działam ze 155:)

Amortyzatory
Powrót