Dzień dziecka zaczął mi się pare dni wcześniej.. odebrałem kilka paczek..
W najważniejszej przybyły do mnie takie oto malutkie zaciski Brembo pod 330mm tarcze ;D
Oprócz tego w paczce też mam zaciski tylne od GTA na tarcze 276mm
Muszę teraz zregenerować wszystkie cztery zaciski, pomalować proszkowo, ocynkować elementy które nie będą malowane, dorobić adaptery, kupić przewody Goodridge i tarcze EBC Turbogroove i klocki EBC Redstuff.. Taka mała lista co potrzebne do zmontowania zacisków
Oprócz tego mam już kompletny przelącznik zespolony z tempomatem z obudową stacyjki i z całym okablowaniem do sterowania radiem z kierownicy i tempomatu..
A z innych spraw coś mnie podkusiło i obniżyłem auto jeszcze o 0,5cm

Muszę też wybrać się do mechanika żeby dokręcić rozpórki bo gwint dał im po dupie i coraz częściej słyszę że delikatnie się przesuwają bo śrubki się poluzowały lekko..
Co by nie mówić kocham to auto.. biorąc pod uwagę że hamulce na wakacje będą zrobione to po wakacjach zacznie być coś modzone z silnikiem już na poważnie..
Kolejność którą ustaliłem sobie napewno spełniona.. Czyli najpierw trakcja czyli zawieszenie i opony już mam jakie chciałem potem bezpieczeństwo czyli wielkie hamulce i ponownie opony już niedługo będzie spełnione.. i teraz pora na więcej mocy.. ;D
PS. W kwestii hamulców to zestaw przewodów Goodridge w oplocie ze stali nierdzewnej i z mocowaniami ze stali nierdzewnej w czerwonym kolorze dedykowane do 147 1.6 TS (być może też 2.0TS) będę sprzedawał po zamontowaniu hamulców.. bo nowy zestaw kupuję dedykowany do GTA więc ten w całości będzie zdjęty..
Mogę dodać że takiego zestawu jak mój na Polskim rynku nie ma.. wszystkie sklepy oferujące Goodridge mają w ofercie zestaw w stalowym oplocie ale z ocynkowanymi mocowaniami.. ja kupowałem z ebaya bo chciałem wyższy model który w całości jest ze stali nierdzewnej.. i nie zawiodłem się bo ten zestaw ma już za sobą z 1,5 roku więc była i mroźna zima i lato.. i przewody nadal są jak nowe, ani śladu nawet nalotu rdzawego.. napełnione u mnie płynem Ferodo DOT 5.1.. i hamowało pięknie.. także jak ktoś będzie zainteresowany to pisać PW.. jak zdejmę to sprzedam..