[147] 147'mka Azzurro

Dokładnie doba jest zdecydowanie za krótka :P

A wnętrze coś szybkim ruchem zerknąłem będąc na wykładzie ale to na telefonie więc słabo było widać.. zajrze później na kompie to lepiej obejrze :D

Zacząłem wątek przeglądać z nudów...później to już było czyste zainteresowanie, co tam nowego wymodził na kolejnej stronie :)
Jest naprawdę, śliczna. Wydech genialny, alusy genialne (ale ja bym się bał na takich jeździć), auto doinwestowane na maksa. Nie jestem zwolennikiem body'kitów, ale jak to już kiedyś pisałem w wątku drift-r, każdy robi tak jak mu się podoba i na tyle ile go stać. Gdyby nas studentów stać było na GTA to byśmy je wybierali a nie robili body...co nie ?:)
Aaaaa jeszcze super mieszki masz z tą czerwoną nicią. Kiera też będzie na czerwono szyta?

Jeśli chodzi o bodykity :P to u mnie nie ma żadnego ;P z całej karoserii zmieniony jest tylko tylny zderzak.. i to przeróbka oparta na oryginalnych zderzakach AR, żadnych laminatów.. także ja osobiście bodykitem bym tego nie nazwał.. przynajmniej w tej formie jak jest teraz.. ;)

Jeśli o GTA chodzi to kiedy kupowałem moją to GTA były droższe sporo.. i zarobki mniejsze o te pare lat wstecz.. na tą chwilę stać by mnie było i na GTA i na utrzymanie bez gazowania i miałbym wciąż na mody do niej.. ale jednocześnie na tą chwilę nie mam możliwości zmienić auta z używki na używkę.. bo nikt nie odda mi tego wkładu który dałem jakbym sprzedał moją 147.. więc najlogiczniej nie opłaca się jej sprzedać.. raczej ma dożywocie u mnie..

Gdyby ktoś podjechał do mnie 156 GTA w fajnym stanie i powiedział że się zamieni bez żadnych dopłat to pewnie bym się nie zastanawiał ani przez chwilę.. sprawdził oczywiście stan techniczny tylko :P
Ale ponieważ raczej nikt taki się nie zdarzy na tym świecie :P to 147 ma dożywocie a niedługo poprostu kupię nowe auto..

Co do kierownicy to jest oddana do obszycia właśnie.. obszycie będzie wyglądać w miare podobnie do seryjnego.. dół i góra kierownicy gładka czarna skóra.. boki czarna skóra perforowana.. do tego czerwona nić.. i na górze na środku kierownicy wstawka w postaci paska z czerwonej skóry coś ala kierownicy z niektórych modeli Ferrari czy też Renault Megane RS.. :P no i ponieważ to kierownica z GTA to ma guziki ze sterowaniem do radia.. i tą plastikową wstawkę na dole kierownicy.. suma sumarum będzie dużo ładniej ;D

Dzisiaj odebrałem od tapicera wreszcie moją kierownicę :D wyszła pięknie..

Zrealizowałem mój wymarzony wzór.. czyli gładka skóra na dole i na górze, na bokach perforowana, do tego czerwona wstawka na "godzinie 12" do tego czerwona nić.. a poniewaz kiera była troszkę zmęczona to zamówiłem też oklejenie samego korpusu.. i dopełniło to całości.. Kiera wygląda lepiej niż nowa..

62.jpg

63.jpg

64.jpg

65.jpg

66.jpg

Do montażu brakuje jedynie przełącznika zespolonego z tempomatem i podłączenia masy kabelków od sterowania do radia i od tempomatu xD

Ostatnia edycja:
Wykorzystując piękną pogodę i to że auto już jest przygotowane do lata mała sesja ;)

129.jpg

130.jpg

131.jpg

132.jpg

133.jpg

dsc05358m.jpg

134.jpg

135.jpg

136.jpg

137.jpg

138.jpg

139.jpg

Widok z pod maski też musi być ;D Kolektor wydechowy był czarny bardzo.. a temperatura tak go wypala że najpierw szary się zrobił a teraz powoli do białego koloru idzie xD

140.jpg

141.jpg

Do moderatora jeśli akurat by tu zajrzał jest prośba.. w pierwszym poście jest jeden link nieaktywny bo fotkę z serwera wywaliłem jakby mógł wyedytować tego posta i skasować ten nieaktywny link.. Zrobiłbym to sam.. ale na tym forum nie da się edytować starszych postów (??!!) .. Dzięki z góry..

elegancko zagłębiona! tak powinna wyglądać 147ka ;)
machnij antenkę na czarno, żeby się nie wyróżniała.. iii gdzie jest lotka ? ;))

Taa xD wiedziałem że będzie zaraz o lotkę ;P no tak wybieram się i wybieram.. i wybrać się nie mogę.. głównie dlatego że mam obawy :/ kurde ja sam tego nie przykleje sobie bo nie mam zdolności manualnych do takich rzeczy.. a boję się jak ktoś to przyklei.. żeby było idealnie równo.. żeby klej nie sterczał żeby nie pobrudzić okolic czyli szyby i dachu klejem :/ i niewiem poprostu gdzie to zrobić.. Zastanawiałem się wręcz czy nie użyć taśmy 3m jakiejś porządniejszej to wtedy sam bym to zrobił.. Tylko czy to się utrzyma..

Taśma 3m to trochę za mało do przytrzymania lotki. Przy większej prędkości nacisk na lotkę może być na tyle duży, że się oderwie i będzie niefajnie. Nie jest duży problem z tym przyklejaniem i jeśli miałbyś to robić we własnym zakresie to najlepiej mieć kogoś do pomocy by ładnie ją przyłożyć. Ten kolor na części zdjęć wygląda jak srebrny... ale na każdym auto wygląda super.

P.S. Tło dla kierownicy fajne, zwłaszcza skarpeta ;)

Ostatnia edycja:
Hahahahaha xD dopiero po zrobieniu i wstawieniu zdjęcia skapnąłem się że widać mi nogę na fotce xD byłem tak skupiony że kiera jest boska że nie patrzyłem co dookoła :D

Ogółem to stwierdzam że już sam nie wiem w co ręcę włożyć :P w cudzysłowie właśnie prowadzę rozmowy z kilkoma handlarzami żeby skompletować zaciski od GTA.. i właśnie mi się chyba udało.. będą przód 330mm od GTA i tył 276mm od GTA też.. mam nadzieję że wszystko pójdzie po mojej myśli ;D

Ostatnia edycja:
Będzie Ci stawać dęba na życzenie :P Omen chyba też taką srednice założył u siebie.

Jeździłem dzisiaj Maximą 3.0 V6 taty cały dzień ;D i stwierdzam że kurde mocy mogłoby być więcej.. stoi trochę tych silników 3.0 i z jeden 3.2 się znajdzie na allegro więc kto wie ;D może jak będę miał za sobą hamulce.. i wnętrze + xenony ori.. to zastanowie się z co z silnikiem..

1750TBI napewno odpada bo w tej budzie go nie było.. i skąd ja wezmę wiązki i samo mocowanie silnika ;P

Turbo z fiata coupe to jakiś pomysł bo wiadomo że pasują ;) ale wiecie ogółem to odległy temat.. więc będziesz czas na analizę kosztów i możliwości..

Jak już tak wszystko pozmieniasz i przeszczepisz z GTA to pozostanie pewnie niedosyt w postaci karoserii standardowej 147. W okolicach Łodzi jeździła i chyba wciąż jeździ 147 z przeszczepionym praktycznie wszystkim z GTA jeśli chodzi o układ napędowy, hamulce itp. no ale oczywiście nadwozie GTA byłoby ładniejsze i przynajmniej z szerszymi felgami nie byłoby problemu ;).

Wiesz co drift-r ja tak nie uważam że byłby niedosyt.. napewno cieszyłbym się z posiadania rodzynka wśrod wszystkich Alf na drodze.. w pewnym sensie już mogę się z tego cieszyć choć wiele nie zmieniłem jeszcze.. i z pewnością takie GTA pod przykrywką lekko zmienionej stylistycznie 147 byłoby fajne.. taki prawie sleeper nie licząc tylnego zderzaka i wydechu.. to przynajmniej mniej problemów na mieście :P tak jak Matejko ze swoją GTA ma problem że ciągle musi wyzwania podejmować xD w tak rzucającym się w oczy aucie jak jego to się nie dziwie ;)

Amortyzatory
Powrót