[147] 147'mka Azzurro

Świecą się jak psu ... :lol::lol:

A twoja 147 bardzo ładna sztuka, widać że masę pracy i czasu w nią włożyłeś. Tak trzymać na pewno wyróżnia się na ulicy :D

Ostatnia edycja:
Bo jest taki sekret ;) że to auto ostatnio prawie wcale nie jeździ ;D schowane w garażu stoi.. i się modzi, czyści.. a letnie koła które już jak widać gotowe założę z tydzień przed majem żeby nie trzeba było ich dwadzieścia razy myć przed wyjazdem na zlot :P

Parę rzeczy jeszcze do zrobienia zostało.. ale w piątek odbieram paczkę z aso i hydrografikę.. i muszę jeszcze ogarnąć kogoś od plexi no i lakiernika do je*anego nadkola..

Felgi odebrane z lakierowania.. nowe oponki założone :)

Setup na tego roczne lato :) Novitec w kolorze chromu proszkowego, opona Federal SS595 w rozmiarze 215/40 R18.. Nałożony wosk FK HiTemp od środka jak i na zewnątrz felg, na boki opon nałożony TurtleWax Platinum Tyre Dressing ;)

Jest miodzio! Doczekać się nie mogę jak założę :)
Hmmmm teraz to już sam nie wiem czy mi się chrom shadow podobał bardziej czy to to co teraz :(

Ja mam problem z tym że nie lubię jak felga jest czarna w środku.. przez to mi brembo zginęło w nich a niestety chrome shadow jest nakładany na czarny podkład i defacto na zewnątrz lekko ciemniejszy chrom a w środku czerń.. a przy chromie proszkowym masz 100% felgi w chromie.. i btw. tak Novitec robił te felgi w oryginale więc dla miodzio :D

Spyfoto robione tosterem..

Poświęciłem 147'mce wczoraj prawie cały dzień..
- Gwint opuszczony
- Wszystkie tuleje, poduszki wyczyszczone i nasmarowane smarem teflonowym
- Zaciski umyte, nawoskowane
- Założone Novitec'i
- Spoiler przyklejony, ile się nak*rwiłem przy tym nakładaniu i czyszczeniu sikaflexu do spoilerów to moje ;)

+ Skończyłem mojego moda wygłuszenia maski, w 147'mce chyba tego jeszcze nikt nie robił ;) widziałem to kiedyś w Gtv na alfaclubie i od dawna kombinowałem jak to zrobić :)
+ Naklejka na wlew oleju znaleziona na shop.alfisti już na swoim miejscu

Humor i banan na twarzy to efekty tego wszystkiego! :) Zostało parę drobiazgów do dopieszczenia i będzie mega!

372.jpg

373.jpg

374.jpg

Byłem w ubiegły w czwartek na spocie pod stadionem narodowym :) miło spędzony czas, furki obczajone, łącznie z Toyotą Suprą :)

Trochę fotek :) Moich :D

97.jpg

98.jpg

99.jpg

100.jpg

101.jpg

102.jpg

103.jpg

104.jpg

105.jpg

106.jpg

107.jpg

0i6gib.png

108.jpg

109.jpg

110.jpg

Sorry że post pod postem :D ale chciałem to jakoś oddzielić ;)

Sesja którą dostałem od kolegi Darka spod narodowego ;) jak dla mnie wow!

111.jpg

112.jpg

113.jpg

114.jpg

115.jpg

116.jpg

117.jpg

118.jpg

119.jpg

120.jpg

121.jpg

122.jpg

123.jpg

Hehhehhe widzę że także z numerkiem jeszcze jeździsz. :D

Nawet go dziś podkleiłem na bokach :D żeby tak nie opadał ;) jeszcze trochę pojeździ.. i czekam też na te okrągłe naklejki co dawali przy rejestracji tylko naklejanie od środka ;)

No ja swój chyba przełożę na tył tak mi się coś wydaje. :P
A a propos tych naklejek to trochę dali papy z nimi. To jest zwykły papier, moja po deszczu już jest trochę rozciapana. A jak popada mocniej to chyba sama spłynie.

W między czasie felgi blackline2 polakierowany na grafitowy lakier systemowy sprzedały się do kolegi Ariela do czarnej 156 V6 :)

479.jpg

Wszyscy zadowoleni :) a za otrzymaną kaskę upolowałem sobie felgi TSW model Volcano w rozmiarze 18"x7,5 ET35 5x100.. więc ideał..

Jedyny problemik wyszedł z Brembo ;) potrzebne były dystanse 5mm bo zahaczały o zacisk.. ale to już załatwione.. felgi poszły do lakierowania i polerowania a ja kupiłem już dekielki, śruby pływające dłuższe pod dystanse i zamówiłem dystanse ze zmiennym centrowaniem..

480.jpg

Oprócz tego podczas kontroli płynów zauważyłem spore wycieki z przewodów odmy.. co uruchomiło pracę na stage2 dolotu ;) więc zamówiłem części, skróciłem rurę dolotu.. wyczyściłem przepustnicę itd. itp.. czekam jeszcze na obejmy do mocowania łączników silikonowych i jutro pewnie zmontuje auto..

481.jpg

482.jpg

483.jpg

Ostatnia edycja:
Ja uważam że wyjdzie to autu na dobre :) BL2 miałem już te parę lat.. wzór mi się przejadł.. robił problemy a do tego były za szerokie.. dlatego wolałem żeby kogoś naprawdę cieszyły niż żeby były u mnie bo są fajne choć mi już nie pasują..

a te TSW naprawdę mi przypadły do gustu całokształtem.. i zawsze chciałem mieć rant w polerce to teraz będę miał ;)

Ja już miałem rant w polerce i teraz jestem na etapie felg lekko wklęsłych bez rantu bo nie wyglądają na mniejsze niż są ;).

Amortyzatory
Powrót