[147] 147'mka Azzurro

Przynajmniej nie mam konkurencji w felgach na lato :) i ja tam rozumiem Kubę, ze ma inne koła teraz. Przynajmniej jakaś nowość jest. Jakaś zmiana. Felga tez przynajmniej na zdjęciu nie siedzi tak dobrze jak N8 ale znając właściciela obecne felgi sa wizualnie idealne :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Za to ja w zimę nie będę miał Novitec'owej konkurencji :D i tak jest dobrze :D wpadanie na siebie na jakichś zlotach z tymi samymi felgami nie byłoby Nam na rękę :D i dobrze mówisz na żywo robi robotę.. i ja jestem mega zadowolony z tego upolowanego zakupu :)

Aczkolwiek następne czuję już na pewno że będą to jakieś 3tlg.. możliwe że i z całkiem innym rozstawem + dystanse zmieniające rozstaw śrub ;)

No i parę miesięcy minęło.. i powiem szczerze nie pisałem bo w sumie za wiele się nie działo.. odziwo nic się nie popsuło.. auto śmiga pięknie.. daje naprawdę sporo frajdy z jazdy.. :) w zeszłym tygodniu wpadły zimówki :)

Jedynie z newsów/modów to zrobiłem na zamówienie tylne wahacze wzdłużne z żółtym PU.. i wreszcie mam pełną sztywność, koniec luzów :)

313.jpg

314.jpg

W sumie była jeszcze akcja, z LEDami.. te przy tablicy mi się ciągle paliły i mrugały.. więc wnerwiłem się i w końcu kupiłem porządne i od tamtej pory jest spokój :)

315.jpg

Fotki z wymiany opon i już po procesie, mróz :D

316.jpg

317.jpg

318.jpg

319.jpg

320.jpg

321.jpg

322.jpg

Zimaaa :D

323.jpg

324.jpg

No i parę miesięcy minęło.. i powiem szczerze nie pisałem bo w sumie za wiele się nie działo.. odziwo nic się nie popsuło.. auto śmiga pięknie.. daje naprawdę sporo frajdy z jazdy.. :) w zeszłym tygodniu wpadły zimówki :)

Jedynie z newsów/modów to zrobiłem na zamówienie tylne wahacze wzdłużne z żółtym PU.. i wreszcie mam pełną sztywność, koniec luzów :)

Tylne wahacze wleczone regenerowałeś? Czy są to nówki sztuki z nabitymi tulejami PU po prostu?

Wahacze zostały wykonane tak: Wysłałem dwa które na 100% proste były i nie skorodowane do Deuter w Olkuszu, oni pomierzyli tuleje, wycisnęli starą na prasie.. Puste wahacze mi odesłali ja je oddałem do piaskowania i lakierowania proszkowego a oni wykonali w między czasie nowe cukierki całkowicie z nową metalową tuleją, zalane żółtym PU z nową blachą mocującą, we własnym zakresie je sobie wprasowałem i gotowe :) nówki, pełna sztywność..

336.jpg

Jak ktoś woli miększe to można czerwone PU zamówić o twardości zbliżonej do gumy..

Coś cisza w temacie, czyżby przez tych kilka miesięcy nic się nie działo z samochodem? :)

Też się zastanawiałem co się dzieje z tym autem.... może sprzedał ;) W zeszłym roku widywałem na Mokotowie to auto, a w tym chyba stoi na kobyłkach ;P

jeździ cały czas, Kuba głównie na fesjie teraz wrzuca zdjęcia.

Tu temat ucichł. Zajrzałem na face'a - faktycznie zmiany potężne. Szkoda że tył już poszedł gdzie indziej, sam bym go chętnie przygarnął :(

[MENTION=6694]wheelerwasp02[/MENTION] weź sie nie opiedalaj :P

Mi tam nadal szkoda zderzaka! Przydałby mi się ten który wypadł...

No dobra jako że wywołano do tablicy :D to powiem w skrócie że otwieram firmę i stąd totalny zapierd*l .. remont lokalu itp..

Co do ostatnich zmian w skrócie:
- Nowe poszycia progów wstawione
- Nowy tylni zderzak, fuzja mocowań od 147 z dolną częścią od Giulietty
- Dokładka zderzaka Giulietty została wzbogacona o dyfuzor od Abartha 500
- Nowy końcowy tłumik z końcówkami Akrapovic z kwasówki z carbonową nakładką

We wnętrzu doszła hydrografika panelu klimy, ramki radia oraz całego górnego nawiewu klimatyzacji. Oprócz tego zamontowane zostały nakładki na pedały Sparco oraz podstopnica. No i Alfa dostała też nowe zegary po FL do których przełożyłem tuby z moich zegarów i ramkę od tub która normalnie jest srebrna też pokryto hydrografiką carbon..

Przed wyjazdem na tor kielce na szybko była montowana też kamera cofania ale jak to przy pracy na szybko coś się j*bło bo już nie działa :P

Fotki z Toru Kielce podczas Italian Track Day 2016

IMG_4659.jpgIMG_4661.jpgIMG_4705.jpgIMG_4766.jpgIMG_4768.jpg

Carbon przed montażem

IMG_4638.jpgIMG_4642.jpgIMG_4653.jpgIMG_4654.jpg

Więcej info wkrótce.. bo muszę dopracować wszystko co było robione na szybko przed torem..

Amortyzatory
Powrót