• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

155 2.0 8V - kasztelan

Widziałem ale dla pewności zapytanie wysłałem do fr33, on na bank będzie wiedział.

W takim razie jak już ustawisz z zegarem, to sobie zaznacz gdzieś na kole pasowym i bloku gmp, chyba że zamierzasz zegar zakupić, to bez sensu by było :D

Panowie, tylne nadkola z laminatu to przy kilku chętnych koszt ~1000zł za dwie sztuki, wg mnie akceptowalny, używki kosztują połowę tego a te nie zardzewieją;) Nadal ktoś byłby zainteresowany??

Spontany są najlepsze, po powrocie z AutoNostalgii naszła mnie wena, godzinka roboty i teraz tył Alfy wygląda tak:D
Ma ktoś sprawdzony sposób na łatwe usunięcie tego szitu wygłuszającego?? Twarde toto jak skała...
Zdjecie0295.jpgZdjecie0296.jpgZdjecie0297.jpgZdjecie0298.jpg

Ma ktoś sprawdzony sposób na łatwe usunięcie tego szitu wygłuszającego??

Spróbuj suchym lodem.

[TD="colspan: 2"]Rozsyp ten lód na maty i obstukaj od drugiej strony młoteczkiem gumowym i wszystko odpada i się kruszy. Klej powinien ładnie odejść rozpuszczalnikiem sylikonowym. Można owinąć szpachelkę w szmatę nasączoną tym siuweksem i skrobać sobie - ładnie powinno zejść.[/TD]

[TD="colspan: 2"] [/TD]

[TD="colspan: 2"][/TD]

Zdjecie0300.jpg
Faktycznie nie jest tak źle z tym wygłuszeniem jak wygląda, część kruszy się bez większych problemów.

a że tak się zapytam po co to robisz...??? chodzi mi o usunięcie wygłuszenia??

HEHE numer postu 155 to znak :D

Auto ma być tak lekkie jak tylko się da:) Żeby było jeszcze szybsze, jeszcze zwrotniejsze i ogólnie ma być maszynką która będzie fajnie latać po torze i czasem pokaże kilku cwaniakom na światłach w BMW tudzież innym Golfie gdzie ich miejsce w szeregu:) A niska masa to podstawa, najtańszy sposób wzmocnienia auta, zamiast dodawać mocy usunąć zbędne kilogramy. Zresztą w moim podpisie są te mądre słowa założyciela Lotusa:)

Ostatnia edycja:
No nie gadaj, wywalasz tapicerkę i wygłuszenia, zostawiasz tylko fotele? Czy nie aż tak radykalnie i tapicerka zostanie? :P

a to czasem nie jest tak, że te maty usztywniają trochę blachę? Robiąc u siebie konserwację zastanawiałem się po co niby to wygłuszenie w bagażniku.

No to tak:):
Z wnętrza zostaje tylko deska rozdzielcza:) Boczki też wywalam i robię inne, kubeł dla kierowcy, być może później i dla pasażera, pasy szelkowe, rollbar, rozpórki itp także nawet jeśli usztywniają to się nie przydadzą:) Wydaje mi się że to bardziej w celu tłumienia rezonansu blach.
Z oryginalną 155 to auto będzie miało niewiele wspólnego;) Już jest głośno w środku a jak jeszcze wywalę wygłuszenie przegrody... Like it!:D

jeździłem bez żadnych wygłuszeń i co mnie najbardziej wkur.. to odgłosy odbijającego się piasku i kamieni o nadkola a poza tym wrażenie przy 60km/h jakby było 160 :D

Amortyzatory
Powrót