[147] 147'mka Azzurro

Heh a jednak to prawda co się mówi o tym forum :P alfaclub to inny świat :P

No cóż Twoje zdanie ;) poznałem je raz, bylebym go tu więcej nie oglądał.. na szczęście to moje auto i mnie podoba się bardzo.. a co wsią zalatuje w Twojej to Ci mówić nie będę bo mam trochę więcej klasy i wiem że o gustach się nie dyskutuje ;)

Pozdro

to tylko moje zdanie dokładnie..
co u mnie wsią zalatuje to wiem, i już się tego pozbyłem..
Pozdrawiam

drift-r sam wiesz że jeden tłumik jest :) a reszta rury wszystko z jednej puszki tłumika ;) ale powiem wam że ja jestem zakochany te 4 cylindry brzmią cudownie :D jaram się jazdą każdego dnia :)

Oj chętnie bym posłuchał jak to brzmi. Ja po tygodniu rozłąki będę w końcu mógł trochę pojeździć swoją 147 co prawda wolno (bo na "dotarciu" będzie) ale zawsze lepiej siedzieć za kierownicą niż korzystać z usług szofera w nieswoim aucie ;)

ładny, stalowy kolor :) chyba masz ją mocno posadzoną na glebę, co? czy tylko mi się zdaje?

Fajnie, miło się śledzi wątek jak właściciel tak pieczołowicie dopieszcza detale.

Zimowe kółka masz przepiękne.

Długo oczekiwane fotki po malowaniu!! Cieszę się jak dziecko jak patrzę na ten tył.. Podoba mi się zajebiście..

190.jpg

191.jpg

192.jpg

Przy okazji i dwie fotki przodu zrobiłem :D Jakość nie powala bo oświetlenie garażu jakoś nie bardzo się podobało Galaxy S którym robiłem fotki..

193.jpg

194.jpg

Fotki robione w Ken Center garażu :) wygodne miejsce do suszenia auta tym bardziej jak mamy mróz teraz..

W poniedziałek przyklejam spoiler GTA też pomalowany już.. i włożę czujniki parkowania w zderzak.. oczywiście też czujniki w kolorze zderzaka są :)

ładny, stalowy kolor :) chyba masz ją mocno posadzoną na glebę, co? czy tylko mi się zdaje?

To jest kolor Azzurro także błękit przechodzący w stalowy.. A co do gleby no to jak to gwint, najniżej jak można na dane warunki, teraz zima więc troszkę wyżej stoi.. w lato będzie niżej napewno.. ;)

"Kolin" i "deszczyk" dzięki za miłe słowa..

Ostatnia edycja:
No w końcu.... ;)
Tylny zderzak wypada teraz znacznie lepiej niż przed przeróbką, a 4 rurki też dodały mu sporo. Ogólnie poprawiło się, a jak jeszcze dokleisz lotkę to będzie gitara ;)

Kolor to Azzuro Gabbiano - też taki miałem.

Haha :D "W końcu" to słowo klucz :/ grzebał się ten lakiernik.. Dzięki za docenienie mojej pracy :D Ja również uważam że efekt jest super.. a z lotką i czujnikami będzie jeszcze ciekawiej..

A co do koloru to wiem :P ale nie pamiętałem czy to Gabbano czy Gabbiano więc zostawiłem samo Azzurro :P

Spoiler niestety został do poprawek więc jeszcze dziś go nie będzie :/

Ale za to wykopałem stary aparat i całkiem niezłe foty wyszły..

196.jpg

197.jpg

alfa2z.jpg

alfa4y.jpg

Z zewnątrz dobrze już znana.. więc niżej pare detali ze środka..

Tunel środkowy ma obszyte skórą te boczki przy podłodze, do tego skórzane mieszki i nową gałkę Sparco Speed.. Domyślam się że gałka pewnie nie przypadnie do gustu Wam ale mnie się strasznie podoba :D i jest bardzo wygodna..

Kierownica jeszcze zwykła ale robi się już skórzana od 147 GTA z plastikowymi wstawkami srebrnymi i guzikami od radia..

198.jpg

Bagażniczek.. Chromowana rozpórka Sparco.. i lepiej widoczny zderzak i wydech.. ;)

199.jpg

Ostatni detal dla estetyki ale i czystości.. obszyłem skórą półkę, dzięki temu ładniej wygląda, a jak coś kapnie albo się położy niezbyt czystego to wystarczy jakimś płynem do skóry przetrzeć i jak nowe ;)

200.jpg

Dzięki drift-r :D a u Ciebie jak tam ? coś aktualnie się modzi w Alfie czy przestój ?

Wygląda super.
Jedna z najładniejszych na forum.
Pozdr.

świetna bella ! wszystko zrobione w pięknym stylu. Najlepsza jaką widziałem w tym kolorze. Też muszę zająć sie swoją na wiosne i troche odpicować...

Dzięki drift-r :D a u Ciebie jak tam ? coś aktualnie się modzi w Alfie czy przestój ?

Dziś przyszły fotele i tylna kanapa w białej skórze więc coś się zadzieje w najbliższy weekend jak będę miał chwilę. Wnętrze trochę się rozjaśni bo było jakieś ponure. Reszta jest bez zmian na zimę.

Dzięki chłopaki za miłe słowa ;)

drift-r pochwal sie fotkami jak będzie gotowe.. ;) Ja mimo wszystko lubię czarne wnętrza jak typowy HotHatch.. Mam w dalszych planach czarną podsufitkę, słupki i oczywiście czarną skórę z 147 TI ;) także u mnie to będzie czarno na czarnym obok czarnego i przy czarnym ;P hehe

Amortyzatory
Powrót