Brerrrrra V6

Nic tylko pogratulować samochodu :) czasami po prostu ciężko opisać coś słowami hehe i chyba tak jest w przypadku tego samochodu ;)

Trochę głośno w środku - jak się tym jeździ długie trasy? Nie przeszkadza?
W trasie nie używa się dwóch pierwszych biegów blisko odcinki :)
Chociaż czasami buczenie przeszkadza - przy średnio-wysokim poziomie obciążenia na 6 biegu przy około 115km/h. Jednak ten irytujący zakres jest wyjątkowo wąski i na tyle znośny, że nie chce się redukować na 5. ;)

Po miesięcznych poszukiwaniach w całej Europie (dosłownie!) zdobyłem, zakupiłem i założyłem klocki Ferodo DS Performance na tył. Uffffffffffffffff...
Dobrze, że przednie są bardziej powszechne ;)

tor troszkę zmęczony już , w alfach zawsze mi będzie brakować 4x4 :( wiem są takie modele ale to wyjątki powinny być w standardzie ! piekna breera

do przyszłego roku to te DSy na tyle zdążą się ukruszyć/zetrzeć tarczę :)

wszystko fajnie ale jednak są ładniejsze felgi w palecie do brery szczegolnie z końcówki produkcji bo te szprychy mi sie nigdy nie podobały a czarne wogole wygladaja strasznie ;)

53.jpg

do przyszłego roku to te DSy na tyle zdążą się ukruszyć/zetrzeć tarczę :)
Taki zestaw polecił mi Leszek Wójcik. Wierzę mu :) Przy normalnej eksploatacji tylny zestaw powinien starczyć mi na kilka lat.

---------- Post added at 12:37 ---------- Previous post was at 12:36 ----------

wszystko fajnie ale jednak są ładniejsze felgi w palecie do brery szczegolnie z końcówki produkcji bo te szprychy mi sie nigdy nie podobały a czarne wogole wygladaja strasznie ;)

53.jpg
Straszna to jest czarna Brera aka Plama ;)

Taki zestaw polecił mi Leszek Wójcik. Wierzę mu Przy normalnej eksploatacji tylny zestaw powinien starczyć mi na kilka lat.

hehe, skądś to znam, o Pelikańskim nie opowiadał :D ? mnie Lechu polecił w 2002 na tył DS2000 (odpowiednik dzisiejszych Perf-ów). Założone na tył do zwykłej (nowej) tarczy, jeżdżone cywilnie + średnio raz w miesiącu jakieś lotniskowo-torowe pojeżdżawki. Po pół roku po prostu zaczęły się kruszyć, nie tracąc zupełnie nic na grubości.

hehe, skądś to znam, o Pelikańskim nie opowiadał :D ? mnie Lechu polecił w 2002 na tył DS2000 (odpowiednik dzisiejszych Perf-ów). Założone na tył do zwykłej (nowej) tarczy, jeżdżone cywilnie + średnio raz w miesiącu jakieś lotniskowo-torowe pojeżdżawki. Po pół roku po prostu zaczęły się kruszyć, nie tracąc zupełnie nic na grubości.
No to śledź temat za pół roku - będą wyzwiska na Ferodo :)
A serio, to pierwsza zła opinia o DSP jaką czytam. Może zła seria? Na necie są tylko pojedyncze opinie, że komuś Premier zaczęły się kruszyć po 1 tys. km. Jest natomiast masa złych opinii o Red Stuff. Mam nadzieję, że Ferodo dopracowało mieszankę przez 9 lat ;)

:) żeby była jasność - DSP na przodzie mam i polecam - z małymi przerwami jeżdżą u mnie od 10 lat (w liczbie -nastu kompletów).
Nie widzę tylko sensu lepszych klocków na tył - bo poprawa hamowania żadna, a ryzyko komplikacji większe niż przy zwykłych klockach.

Brera mi fochy strzela :( Tyle dla niej robię, dostała nowy akumulator, a ona sygnalizuje, że chciałaby nowe koło zamachowe... Zdzira!
A gdy jej powiedziałem, że z tym kołem to dobry rok można poczekać, to mi przestała CD czytać.
No nic - z uczuciem nie wygrasz. Kupiłem jej biżuterię:

IMG_0437.jpg

Ostatnia edycja:
Gratuluję Kolego z Warszawy:) Naprawdę cudna sztuka..., zresztą trudno, żeby nie podobała się się Brera! Mam nadzieję, że Cię spotkam gdzieś na naszych warszawskich drogach i osobiście pogratuluję!

Yonash, myslisz ze od nowego prezentu juz sie dasac nie bedzie ? :)

ładna bizuteria :).Piekna Brerka tylko mi osobiscie troszke kolor nie pasuje ale to sprawa gustu.Powyzszym postem mnie rozwaliles :).Pozdrawiam

Ale to moje autko popularne było...
Wcześniej znalazłem artykuł (klik), a teraz filmik:

Amortyzatory
Powrót