• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

Dokładnie, chodzi o osprzęt. Czy różnice między 280 a 200 są jeszcze bardziej znaczące, czy jest większe ryzyko przy montażu takich boxów czy robieniu mapy, niż w poprzednich rocznikach itd. Ciężko o informacje na bieżąco na ten temat. Na stronie racechip podajesz tylko markę, model, silnik. Jakby rocznik mieli w poważaniu. :D

... Na stronie racechip podajesz tylko markę, model, silnik. Jakby rocznik mieli w poważaniu. :D

Bo może dokładnie tak jest - tym boxem oszukujesz dwa czujniki, które raczej między silnikami się nie róźnią. Resztę załątwia ECU samochodu.

jakby ktoś był chetny, to mam do sprzedania wkładke filtra powietrza.
zrobione na niej moze 3 tys km.
pasuje do diesla, benzyny, stelvio/giulia.

200zl z wysyłką kurierem.

ponizej foto pogladowe.
https://www.gazzellaracing.com/product.php?productid=20758
252.jpg

Ostatnia edycja:
czemu sie pozbywasz?

tak głupio zapytam, czy sam filtr (pewnie trochę "luźniejszy") faktycznie coś zmienia na stockowym aucie, czy to dodakowe max 1% mocy ale jak podstroisz ECU u tunera? czy nie jest tak że efekt jest mniejszy niż np przy spadku temperatury na zewnątrz o 5st C gdy auto będzie ciut mocniejsze?

tak głupio zapytam, czy sam filtr (pewnie trochę "luźniejszy") faktycznie coś zmienia na stockowym aucie, czy to dodakowe max 1% mocy ale jak podstroisz ECU u tunera? czy nie jest tak że efekt jest mniejszy niż np przy spadku temperatury na zewnątrz o 5st C gdy auto będzie ciut mocniejsze?
Ja jedyne co to zmieniłem dla dźwięku. Nie hamowalem na serii. Miałem do softa już filtr założony.

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
no ale sam wkład w ori puszce zmienia czy też niewiele?

- - - Updated - - -

no ale to już stożek, rozumiem że polecasz?
Zmienia, masz lepszy przepływ, ten filtr jest o połowę cieszy od ori.
Na wkładce słychać jak "sapie" przy odpuszczaniu [emoji6]

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Wczoraj zamontowałem boxa RaceChip - wersja podstawowa (+53 KM). Dzisiaj trochę pojeździłem, pozmieniałem programy i poniżej wyniki pomiarów wykonanych przy pomocy aplikacji Drag Racer.
Dla porządku dodam, że gorszy czas na programie fabrycznym uzyskałem ruszając poprzez proste wciśnięcie pedału gazu do dna i czekając na wyniki. Lepszy wynik na programie fabrycznym jak również pozostałe były już poprzedzone zwiększeniem obrotów z jednoczesnym wciśniętym hamulcem. Jednak nie można przesadzić, bo przód stoi, tył zaczyna się kręcić i do akcji wkraczają systemy i robi się doopa a nie odjazd.

Program fabryczny.jpgProgram fabryczny 2.jpgProgram 3.jpgProgram 4.jpgProgram 5.jpg

Pominąłem programy 1 i 2, - box przychodzi z ustawionym programem 3, program 0 to program fabryczny.
Gorszy wynik na P4 niż P3 wynikał chyba z jakiegoś błędu przy ruszaniu lub gdzieś było z góry lub pod górkę. Myślę, że na P4 powinno być ok. 6 s do 100.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót