[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ta oferta teraz chyba juz nie jest widoczna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zależy jak spojrzeć, za dwuletnie Super 140000..., ja pewnie swoją Veloce za tyle chętnie sprzedam jak będzie miała 3lata i przebieg około 45tkm ;)

Coś mi nie pasuje w tym filmiku
Imho tu jest wyłączona kontrola trakcji Tylko jak?

URL

Trochę stare to nagranie. Może to jakaś wersja przedprodukcyjna?

tu podobno wyjęty bezpiecznik od abs lub jakiś (another way)

Pod tym linkiem (post z 30 stycznia ) ktoś pisze, że znalazł sposób na wyłaczenie ESP w trybie N. Poniżej są posty osób, które pisały do niego na priv potwierdzają sprawę.

giuliaforums. com/forum/409-electronics/5905-how-do-you-deactivate-traction-control-8. html (trzeba usunąć spacje)

Ostatnia edycja:
Pod tym linkiem (post z 30 stycznia ) ktoś pisze, że znalazł sposób na wyłaczenie ESP w trybie N. Poniżej są posty osób, które pisały do niego na priv potwierdzają sprawę.

giuliaforums. com/forum/409-electronics/5905-how-do-you-deactivate-traction-control-8. html (trzeba usunąć spacje)

faktycznie, piszą tak - może ktoś ma 10 postów na forum tamtym :) ?

Zależy jak spojrzeć, za dwuletnie Super 140000..., ja pewnie swoją Veloce za tyle chętnie sprzedam jak będzie miała 3lata i przebieg około 45tkm

Dokładnie. Jako zwolennik zakupu nowych aut (nie zawsze wychodziło), znacznie się różnię od typowo polskiego podejścia, że za bramą salonu jestem stratny ileś tam procent. Rozważałem zakup Giulii po demo, przejęcia leasingu czy też po prostu zakup dwuletniej, bo dla sprzedającego największy spadek wartości w stosunku do wartości użytkowej. I tak jak napisałeś, kupiłbym 2-, 3-letnie auto, z przebiegiem 40-50 tys. (a jak wynika z niektórych wypowiedzi, niektórzy użytkownicy nie martwią się tym, w jakim stanie będzie auto po tych dwóch latach) i oczywiście bez gwarancji. Więc zdecydowałem się na taki zakup: produkcja 30.10.2016 - czyli jak kupowałem w lutym to miało rok i 4 miesiące, 0 km (dokładnie 6) i gwarancja od dnia wydania. Dla pewności zmieniłem od razu olej i wio. Jak na razie jestem zadowolony, chociaż to stwierdzenie nie odzwierciedla mojego stanu jak wsiadam do niej i ruszam. Wartością dodaną jest jeszcze to, że silnik w mojej Giulii jest z tych, które od Veloce różnią się tylko mapą. Reszta jest ta sama. Więc chyba jest jasne co to oznacza.

Zgadzam się z Tobą, prezes. U nas jest kult rocznika produkcji a w istocie kupujesz nowe auto, z gwarancją i sporo tańsze. Mnie tez to grzeje. Kupiłbym 2016 gdyby cena była atrakcyjna!

Zgadzam się z Tobą, prezes. U nas jest kult rocznika produkcji a w istocie kupujesz nowe auto, z gwarancją i sporo tańsze. Mnie tez to grzeje. Kupiłbym 2016 gdyby cena była atrakcyjna!

Witam ja w listopadzie kupiłem giulie super doposażoną z 2016 cena katalogowa 233000
Zapłaciłem 172000
Mam gdzieś rocznik auto miało 5 km na liczniku i 2 lata gwarancji
Jak dla mnie to auto jest nowe
Pozdrawiam

Mam gdzieś rocznik auto miało 5 km na liczniku i 2 lata gwarancji
Jak dla mnie to auto jest nowe

Zasadniczo macie rację. Problem jest tylko przy odsprzedaży, w sensie auto sprzedasz odpowiednio taniej, no ale cena zakupu powinna to rekompensować (to jedno), a drugie zależy kto ile czasu auto trzyma :)

Wartością dodaną jest jeszcze to, że silnik w mojej Giulii jest z tych, które od Veloce różnią się tylko mapą.

To jest na 100% potwierdzone info? Veloce różni się tylko mapą i napędem 4x4?
Turbo, intercooler itd. wszystko to samo?

Było to już wałkowane dziesiątki razy. Silniki w wersji 200 i 280 są te same. potwierdzone info ze Squadra tuning.

Tak dokładniej to do listopada 2017 roku, bo wtedy wysyłałem do nich zapytanie i sprawdzali bazę danych w eperze.

Podobnie br-performance. Na Facebooku odpisali mi, że nie ma żadnej różnicy między silnikami. Pisałem do nich w lutym tego roku.

„Chyba”, „słyszałem”, panowie, podawajcie źródła, bo domysłami siejecie tylko niepewność i dezinformację.

Odnośnie diesla 2.2, squadra tez go tuninguje. Zobacz sobie na stronie.

Ostatnia edycja:
a wiecie może Panowie jak to wygląda w przypadku 2.2 d ? czy podobnie, czy są może jakieś zmiany pozasoftowe?

Najpierw docierają żeby nic się nie popsuło a potem tuningują ponad normy producenta :D

masz duzo racji ale nie 100%. nie uwzgledniasz tego ze w nowym roczbiku bedzie troxhe poprawionych/ulepszonych czesci, ze opony i wszystkue gumy sa swierze zamiast np 2 letnie, ze nie stalo 2 lata pod chmurka itp itd stad nie tylko powinny sie liczyc data rej i przebieg ale rocznik w jakims tam stopniu tez.

nie neguje sensu kupowania dzis aut z 2016r jesli rabat jest ok 35% a wersja pasuje to sam bym bral

Wyszło trochę pow. 30%.
to się oplaca jesli trafi sie w preferowany kolor/wyposazenie, bo na nowe doposazone giulie benzyny to obecnie ok 10-12% daja max a diesle z 5% mniej. ja chcialem q4 wiec veloce a z kolorami i wyposazeniem tez wybrzydzalem i nic ze stocku dla mnie nie bylo (no moze poza ta ktora drapnal anAlfaBeta choc tam zas byly rzecze dla mnie niepotrzebne i obnizka nie pokryla doplat - ciut taniej wzialem nowa skonfigurowana pod siebie z android auto na ktorym mi zalezalo - czego nie bylo w tych z 2017r)

Miała więcej niż mi potrzebne ale z chęcią przyjąłem nadwyżki. I kolor czarny volcano też mi pasował chociaż zarzekałem się wcześniej, że nigdy więcej czarnego (moje 7. czarne auto). Gdybym oparł wybór na wyposażeniu jeździłbym Insignią (pracuje w Oplu) lub Stingerem. Ale ja chciałem Giulię.

To rozumiem! Mam kumpla, który pracuje w salonie motocyklowym Hondy a jeździ Ducati ;). Poznałem tez człowieka, który sprzedał krótko po premierze ok. 100 Octavii RS w PL a jeźdzł prywatnie Mito 1.6 jtdm chipnietym na 140 KM choć przyznał się dopiero jak mu powiedziałem ze jeżdżę Alfą :) Tym się różni uczucie od wyrachowania

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót