[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dzień dobry,

Niedawno rozmawiałem z panem Markiem na temat Giulii z rocznika 2016. Było kilka modeli przecenionych o 35%, niestety same białe i czarne z czarnym środkiem.
Skonfigurowałem auto pod siebie, benzyna 200KM, , vesuvio, koła 19”, czerwone wnętrze, kilka pakietów i łopatki. Wyszło 192 tysiące złotych. Z gwarancją na 5 lat wyjdzie 200 tysięcy.
Czy ktoś z Was orientuje się, jakie rabaty można otrzymać na auto do produkcji? Czy lepiej poczekać do końca roku 2018, kiedy dealerzy będą mieli większą presję na sprzedaż?

zależy w jakim miesiacu. tylko przy 2.0 dojdzie sprawa filtra gpf za parę miesiecy, on moze podniesc cene auta, obnizyc osiagi,podatnosc na chip i dzwiek silnika a dodatkowo bedzie dodatkowym ryzykiem dla awaryjnosci auta. to czesciowo byl dla mnie argument zeby jednak zamowic teraz,zanim zaczna montowac gpfy

zależy w jakim miesiacu. tylko przy 2.0 dojdzie sprawa filtra gpf za parę miesiecy, on moze podniesc cene auta, obnizyc osiagi,podatnosc na chip i dzwiek silnika a dodatkowo bedzie dodatkowym ryzykiem dla awaryjnosci auta. to czesciowo byl dla mnie argument zeby jednak zamowic teraz,zanim zaczna montowac gpfy

A czy czasem nie dotyczy to pojazdów nowo homologowanych? Tak jak z systemem łączności po wypadkowej - obowiązuje od dzisiaj lub jutra (nie pamiętam dokładnej daty) ale dotyczy pojazdów, które dopiero będą homologowane.

nie wiem dokładnie, ale są pewne ramy czasowe które wyznaczają jakieś tam punkty. w przyszłym roku od bodajże września juz każde nowe auto (niezarejestrowane) w salonie ma mieć GPF, czyli pewnie gdzieś najpóźniej na wiosnę przestawią produkcję na GPF żeby już nie produkować aut na stock bez które potem mogą się nie sprzedać).wcześniej tylko te które wymagają nowej homologacji (to od września tego roku) będą musiały od razu mieć GPF. aha, kątem oka widziałem parę slajdów z prezentacji u dealera, i coś było o modelu 2018 i coś o GPF, ale niestety nie byłem w stanie wyłapać szczegółów. spróbuję następnym razem zapytać, moze coś mi powie?

Jest szał ;-)
ciekawe czy to pogłoska, czy faktycznie;
chociaż nadal ubolewam, że nie ma SW :)

jesli ten 5 drzwiowy liftback o ktorym wspominaja jako mozliwym okazałby sie prawda, to troche bede zalowal ze sie pospieszylem z zamowieniem giulii. do tego sprawa rabatow jakie zamawiajac przez kolege kamilski mozna uzyskac tez troche psuje humor ze zamowilem juz przez dealera.

Nie ma szans żeby przy tak słabej sprzedaży wypuścili Cuope. Dobrze będzie jak wypuszczą większego SUVa i nową Giuliettę, na więcej bym nie liczył.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie ma szans żeby przy tak słabej sprzedaży wypuścili Cuope. Dobrze będzie jak wypuszczą większego SUVa i nową Giuliettę, na więcej bym nie liczył.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nie jest az tak slaba (ponad 40tys szt w zeszlym roku) a marcowe czastkowe wyniki z różnych rynkow napawaja umiarkowanym optymizmem ze moze byc lepiej (w usa rekordowy miesiac dla giuli i stelvio)

pozyjemy zobaczymy...

sorki,sprowokowala mnie jakos tamta wypowiedz. co do wersji coupe i 5 drzwiowej my sobie mozemy spekulowac jarac sie czy byc sceptyczni a sergio i tak zrobi co chce. dowiemy sie jednak o tym raczej nieszybko -auta takie albo sie pojawia w ofercie albo nie wiec mozemy tylko czekac i miec nadzieje na nowe wersje

Czy w samochodach innych marek jest coś takiego jak KERS? Jak rozumiem będziemy mieli coś w rodzaju guzika "Turbo(+80km)", razem z LSD może dawać niezly efekt :)

epsonix: Przynajmniej nie kupujesz kota w worku, nie wiemy jak może wyglądać, ile będzie ważyć i jak jeździć auto w tej hipotetycznej wersji 5d/liftback.

Wiele marek ma juz taki system: mclaren, ferrari, Porsche. RAM powoli wprowadza ten system do swoich pickupow. Podejrzewam ze Giulia dostanie wlasnie ten system z RAMa, no to przeciez ta sama firma. I nie bedzie przycisku turbo. Wszystko jest sterowane przez komputer. Po prostu w momencie jak depniesz w podloge to elektryczny system i silnik spalinowy beda dzialac razem a jak juz sie rozpedzisz to tylko silnik spalinowy bedzie dzialal a uklad elektryczny bedzie sie ladowal.

Ale to chyba w samochodach sportowych. Podasz Dymo źródło na temat RAMa?

PS Pytanie czy ładowanie superkondesatorów.. to już KERS czy jeszcze nie (tak jak ma to miejsce w Maździe)? Nie jest to specjalnie dużo energii, ale zawsze coś. Może nie mam racji, ale jednak większość samochodów osobowych nie ma systemu KERS.
Co innego Overboost i to daje, krótkotrwale, dodatkowe Nm, ale nie ma nic wspólnego z odzyskiwaniem energii kinetycznej.

A to nie ma być po prostu system jak w Audi SQ7, czyli elektryczna turbina w instalacji 48V?

Amortyzatory
Powrót