Android Auto

Jak myślicie, salony będą podjemowac się takiej wymiany, czy zostaje latanie po czarodziejach?
z wlasnego doswiadczenia wiesz ze nawet felg od giuli nie chcieli Ci zalozc.

w aso nie potrafia/nie chce dolozyc banalnych rzeczy typu tempomat do giulietty czy 159, blue&me itp, gdzie czesto nawet wiazki sa kompletne w autach a cala robota to wymiana/dolozenie i puszczenie proxi. poza tym mysle ze cena za elektronike w aso powali z nóg, raczej trzeba bedzie szukac za jakis czas z rozbitka i samemu probowac rzezbic i rozkminic temat.

Ostatecznie chcieli założyć :) tyle że w innym ASO (bardziej Fiatowskim, choć Alfy na zamówienie tez sprowadzają).
Ja się boję tylko tego, że jak będa to robić jacyś czarodzieje, to może być problem z gwarancją całego softu.

Ostatecznie chcieli założyć :) tyle że w innym ASO (bardziej Fiatowskim, choć Alfy na zamówienie tez sprowadzają).
Ja się boję tylko tego, że jak będa to robić jacyś czarodzieje, to może być problem z gwarancją całego softu.

Podali koszt takiej usługi?

lechtak, to chodziło o felgi. O cenę i możliwości zainstalowania A-A, będę dopiero podpytywał w Aso.

Witam w mojej brerze mam radio Pioneer avic f760 bt dwa lata temu nie było carplay
Po premierze carplay Pioneer wydał aktualizacje którą zainstalowałem i teraz radio obsługuje carplay po kablu usb
Dlaczego w giuli tego nie można zrobić
Mam giulie i czekam na aktualizacje

Pytanie powinieneś kierować do ASO albo FCA Polska albo inżynierów w AR czy tam jakim Magneti Marelli.
Niby twierdzą ze sprzęt inny. Może chodzi o to że zmienili sprzęt a nowy firmware z Carplay pisali (czy raczej testowali) już tylko pod nowy hardware (jakieś drobne różnice?), i nie wypuszczają pod stary sprzęt, mimo że nie kosztowałoby to ich wiele roboty wrzucić dodatkowe funkcje, skompilować (ale testowanie juz tak, to kosztuje kupę czasu).
Aktualizacji raczej się nie doczekasz, mam złe doświadczenia z różnymi telefonami czy telewizorami w których nigdy pewnych poprawek nie wprawadzali. Jedynym solidnym wyjątkiem jest Samsung który regularnie updatuje Androida na mojej komórce (w 11 mcy chyba ze 4 czy 5 razy), ale to wyjątek. Widziały gały co brały niestety, trzeba założyć z czym kupujesz tak masz. Ja spokojnie czekam sobie aż dopracują modele i wtedy biorę dopiero samochód, obecne są jak dla mnie ciągle zbyt mało dopracowane w szczegółach które mnie by irytowały - nie za 200tyś. Pobujam się TBi jeszcze jakiś rok i dopiero zamówię a żeby był rocznikowo już 2019 sobie załozyłem.

Jeśli ktoś się zastanawia czy warto czekać na AA to moim zdaniem warto.
Ja nie mogłem już zwlekać i wziąłem nowe Megane gdzie ten system działa.
AA jest znacznie lepsze niż standardowa nawigacja (wygląda ciut inaczej niż na telefonie - lepiej), no i najważniejsze że mapy są cały czas aktualne i mamy chyba najdokładniejsze w Polsce info o korkach.

Jeśli ktoś się zastanawia czy warto czekać na AA to moim zdaniem warto.
Ja nie mogłem już zwlekać i wziąłem nowe Megane gdzie ten system działa.
AA jest znacznie lepsze niż standardowa nawigacja (wygląda ciut inaczej niż na telefonie - lepiej), no i najważniejsze że mapy są cały czas aktualne i mamy chyba najdokładniejsze w Polsce info o korkach.
Ale że chciałeś Giulię a z powodu braku AA kupiłeś ... megane ???

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Na amerykańskim forum jest info ze samochody wyprodukowane po 11 grudnia moga mieć doinstalowany car play. Wyprodukowane wcześniej niewiadomo ale komunikat brzmi : later availability

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

AA bedzie mozna zamawiac 0d 02.01.2018, takie info z salonu

Ale że chciałeś Giulię a z powodu braku AA kupiłeś ... megane ???

Rozważałem bardzo różne samochody Giulię, Talismana, BMW 3, nową Insignię, ogólnie samochody w okolicach 150 tyś.
Jednym z powodów dla którego Alfa odpadła był właśnie brak AA. Jakoś Opel, Renault czy BMW potrafili to wprowadzić.
Jeśli biorę nowy samochód to raczej planuje nim pojeździć z 5 lat, a wbudowane systemy nawigacji są słabe i słabo aktualizowane. Android Auto jest rewelacyjne i jeśli ktoś planuje Giulię to serio warto czekać (zakładając, że zostanie zaimplementowany tak dobrze jak w Megane).
To co Alfę całkiem skreśliło to brak serwisów w mojej okolicy i najgorsza oferta na sam samochód.
O ile się nie mylę to na Megane skonfigurowane na 90 tysięcy dostałem kilkanaście tysięcy upustu i gratisy, a w Alfie chcieli mi sprzedać wersję Buisness z 2016 roku w okolicach 134 tysięcy, czyli mnie więcej tyle ile kosztowała właśnie w 2016 :)

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy te 134k to mało za alfę, te konfigurację według cennika chodzą po 175k chyba, plus ma sporo rzeczy których nigdy w megance nie będziesz mieć

Nie wiem czy te 134k to mało za alfę, te konfigurację według cennika chodzą po 175k chyba, plus ma sporo rzeczy których nigdy w megance nie będziesz mieć
Kazdy robi jak lubi, ale kupic megane zamiast alfy bo ma AA... To przekracza moje pojmowanie [emoji3]. Przednionapedowy kompakt popularnej marki a sedan klasy sredniej marki jednak premium i nacechowanej indywidualizmem - to kompletnie inne swiaty...

Wiesz, niektórzy moga zakładać przedział cenowy 100-170 tys, a inni 200-330 tys (chyba mało kto zakłada sztywny i wąski przedział cenowy typu 150-160 tys. i ani zł mnie/więcej)
i obie grupy łapią się na Stelvio (w róznych silnikach i wyposażeniu, ale jednak),
czyli 100-330 :D ;) a wieć max rózne światy.
Ja np rozważałem 200-330 tys. z tym że do tych 300-330 to bym musiał mieć wszystko, co sobie wymarzyłem, a niestety tak nie było (przeważnie wtedy był albo super silnik i golas, albo super wyposażenie i słaby silnik/osiągi).

134 jak za samochód z 2016 roku w wersji buisness to moim zdaniem bardzo dużo.
Co do wyposażenia to nie wiem o jakich rzeczach mówisz, bo wydaje mi się, że to Alfa jest gorzej wyposażona na tle Renault/Opla.
W Giuli brakuje:
- dobrej kamery cofania
- dobrej jakości ekranu (środkowego)
- dobrej jakości nawigacji
- android auto
- pamięci siedzeń i ustawień przypisanej do kluczyka
- masaży w fotelach
- świateł led (opel ma już nawet matrixy)
- czujników parkowania 360 stopni
- kamery 360 stopni
To tak na szybko :) Na wielki plus dla Alfy silnik (benzyna) i automat.

Kazdy robi jak lubi, ale kupic megane zamiast alfy bo ma AA... To przekracza moje pojmowanie [emoji3]. Przednionapedowy kompakt popularnej marki a sedan klasy sredniej marki jednak premium i nacechowanej indywidualizmem - to kompletnie inne swiaty...

Kończył się rok i musiałem coś kupić, a niestety Alfa nie spełniła moich wymagań tzn. nie jest warta tych 150-160 tysięcy. Z BMW nie było nic ciekawego na stocku. Talisman okazał się za duży.
Natomiast co do Alfy i marki premium to chyba jeszcze wiele lat musi minąć.
W Polsce Alfa jest postrzegana jako królowa lawet i niestety wiele jej jeszcze brakuje do BMW czy Mercedesa.

134 jak za samochód z 2016 roku w wersji buisness to moim zdaniem bardzo dużo.
Co do wyposażenia to nie wiem o jakich rzeczach mówisz, bo wydaje mi się, że to Alfa jest gorzej wyposażona na tle Renault/Opla.
W Giuli brakuje:
- dobrej kamery cofania
- dobrej jakości ekranu (środkowego)
- dobrej jakości nawigacji
- android auto
- pamięci siedzeń i ustawień przypisanej do kluczyka
- masaży w fotelach
- świateł led (opel ma już nawet matrixy)
- czujników parkowania 360 stopni
- kamery 360 stopni
To tak na szybko :) Na wielki plus dla Alfy silnik (benzyna) i automat.

Kończył się rok i musiałem coś kupić, a niestety Alfa nie spełniła moich wymagań tzn. nie jest warta tych 150-160 tysięcy. Z BMW nie było nic ciekawego na stocku. Talisman okazał się za duży.
Natomiast co do Alfy i marki premium to chyba jeszcze wiele lat musi minąć.
W Polsce Alfa jest postrzegana jako królowa lawet i niestety wiele jej jeszcze brakuje do BMW czy Mercedesa.
Mam w domu i mercedesa i teraz stelvio. Alfie nic nie brakuje do mercedes, noc a nic. Moze do audi , ale tez nie jest to przepasc juz. Ponaciskaj plastiki w mercu, u mnie np rezonuje w pewnym przedziale obrotow przedni slupek. Zaproponowali prucie... A w porownaniu do renualta to giulia inny poziom. A cene porownaj choćby do zwklego passata i... Giulia jest ok. Porownaj z autem konkurencji o podobnych osiagach. Czyli ja np w stelvio mam 5.5 do setki. W audi to SQ5 nowe - 5.4 sek, testy tej samej gazety. Roznica w golej wyjsciowej cenie ok 120 tys. Wyposazenie drozsze. Jakosc troche lepsza. Wnetrze troche mniejsze. Ladunek emocjonalny i orginalosc - przepasc.

Kolejny raz dyskusja tego typu. Kazdy kupuje co chce i co mu sie podoba. Jedni wybiara indywidualizm, oryginalnosc, dynamike, radosc z jazdy, charakterystyke prowadzenia a inni android auto, dobrej jakosci kamere cofania i inne duperele. Ale wybrac Renault... przeciez to nawet nie przepasc tylko lata swietlne :)

Kolejny raz dyskusja tego typu. Kazdy kupuje co chce i co mu sie podoba. Jedni wybiara indywidualizm, oryginalnosc, dynamike, radosc z jazdy, charakterystyke prowadzenia a inni android auto, dobrej jakosci kamere cofania i inne duperele. Ale wybrac Renault... przeciez to nawet nie przepasc tylko lata swietlne :)
[emoji3][emoji3][emoji3]
Wlasnie, i tylko o to mi chodzi... Dwa światy, odrębne.

Amortyzatory
Powrót