Android Auto

Idą pierwsze mgły, zobaczymy jak sobie Stelvio poradzi bez przednich przeciwmgłowych

Szczerze mówiąc przy ksenonach przeciwmgielne mało dają- takie moje odczucie było po przesiadce z C5 z H7 na C5 z bixenonem właśnie.

Na mgle to tylko noga z gazu... Mnie tam nigdy przeciwmgielne nie przekonały , mgłę nie ma mocnych,
Ojjj to zależy od mgły, sa takie, które idą od dołu równo, a sa takie, które zaczynają się na ok 0,5 m i wtedy jak jest bardzo gęsta, to czasem się przydają.
Choć poprawiają widocznośc chyba bardziej na boki, bo z przodu to moze wydłużają widoczności o max 5 m. Niby nic, ale przy gęstej mgle jak masz prędkosc z 30 km/h, to te +5 m coś tam da :)
Mnie bardziej dziwi to, że nie idzie ich dac do beznzyny po prostu.
PS
Choć w zasadzie przeciwmgłowe, częsciej one przeszkadzają, głównie jak używają je kierowcy, gdy jest lekka mgła i widocznośc spokojnie na 300-500 m, a ci kretyni już ładują przewcimgłowe, które odbija się od mokrej drogi i generalnie jazda staje sie mniej przyjemna dla innych kierowców.

ja juz poltora miesiaca sie wstrzymuje z zamawianiem, bo w cenniku juz jest i liczylem ze zaraz bedzie mozna.

Info z dziś: podobno styczeń. Ale patrząc na to jak to idzie, październik, potem koniec listopada, teraz styczeń... Olałem Android Auto. Najważniejsze, że [notranslate]Alfa[/notranslate] Infotainment działa z moim Windowsem w telefonie i to bez większych problemów. Spotify przez Bluetooth będzie musiał wystarczyć :cool:

Info z dziś: podobno styczeń. Ale patrząc na to jak to idzie, październik, potem koniec listopada, teraz styczeń... Olałem Android Auto. Najważniejsze, że [notranslate]Alfa[/notranslate] Infotainment działa z moim Windowsem w telefonie i to bez większych problemów. Spotify przez Bluetooth będzie musiał wystarczyć :cool:
I jak tak zrobie...

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Taka ciekawostka: w Giulietcie pojawil sie pakiet Tech, ktory zawiera Radio 7 cali Alpine a Apple Car/Android Auto i kamere cofania.

A coś wiadomo czy do modeli z 2017 będzie aktualizacja z AppleCar czy to już tylko do 2018 opcja?

Wszystko wskazuje, ze nie bedzie gdyz nie jest to kwestia li tylko softu ale dodatkowych gratow.

Dzisiaj bylem w salonie FCA w BB i jak zwykle pogadałem sobie z Panem Markiem Cieślakiem, min zapytałem o Android Auto. Powiedział że Stelvio Q w tej chwili można zamawiać z AA/CP, inne jeszcze nie. Bedę za tydzień znowu (bo mam do drobnej naprawy Giuliettę, gość nie dochamował i lekko mnie puknął w tył i pękł absorber i zaślepka od holowania), zapytam go jeszcze o możliwość upgrade-u istniejących Giuli/Stelvio o AA, może będzie wiedział, a jak nie to go poproszę żeby spróbował się dowiedzieć.

A przy okazji, miałem okazję na placu zobaczyć Stelvio w kolorze Visconti Green, pierwsze w Polsce i podobno jedno z pierwszych w Europie. Ciekawy kolor - w cieniu wydawał się prawie jak czarny metalik z domieszką zielonego, w słońcu za to piękny ciemnozielony butelkowy kolor. ogólnie kolor nie dla mnie, ale może się podobać. tylko felgi mu dali takie brzydaki 18" wzór 4AY które wyglądały jak z jakiegoś auta z przed 20 lat (ogólnie felgi w Stelvio to jest troche problem, większość zworów dudy nie urywa)

Taka ciekawostka: w Giulietcie pojawil sie pakiet Tech, ktory zawiera Radio 7 cali Alpine a Apple Car/Android Auto i kamere cofania.

Hej hej, jakieś dodatkowe info na ten temat? Źródło albo cokolwiek? :)

No racja i to jako standard w Veloce :)
Pakiet Tech
ZAWIERA:
RADIO ALPINE 7''
Kamera cofania

Alfa-Romeo-Giulietta-Pack-Tech-e-Carbon-Look-2-700x467.jpg

"Fajna" jest ta polityka Alfy, szczucia klinetów tych co już kupili lub chca kupić.
W instrukcji dla Stelvio jest o Android Auto już chyba od pół roku, ba, nawet jest tam instrukcja jak obsługiwać dotykowo (wpisywać litery) ten najwieszy okrągły pad od menu (który jak wiemy, jest niedotykowy).
Czyli na pół roku do przodu mówią, że coś będzie, jak na nas zarobią by to wprowadzić ;) :)
Inni producenci raczej wprowadzają szereg zmian raczej przy liftach po ok 2 latach, [notranslate]Alfa[/notranslate] wprowadza co 3 miesiące jakieś ulepszenia (co Gali opisał nawet w Giuli Q), nikomu w zasadzie o tym nie mówiąc.
Troszeczkę tracą na tym klinetów, bo znam ludzi, co przy wchodzeniu na rynek Stelvio, jak się dowiedzieli że czegoś tam brak, to odpuścili. Zresztą ja tez kupiłem szybko, bo poprawek spodziewałem się dopiero za 2-3 lata i nie chciało mi się czekać. Więc mam kur wa nadzieję, że jednak tego Androida da radę wgrać do już kupionych.

Ja bym obstawiał że maja trochę nawigacji w magazynie bez android auto i muszą wyprzedzać te stare :D

W tym tygodniu rozmawiałem z hotline alfy i na zapytanie o możliwość wgrania softu z carplay do mojej veloce, która została wyprodukowana w czerwcu tego roku, poinformowano mnie, że nie będzie to możliwe [emoji53]

Ostatnia edycja:
W tym tygodniu rozmawiałem z hotline alfy i na zapytanie o możliwość wgrania softu z carplay do mojej guiuli veloce, która została wyprodukowana w czerwcu tego roku, poinformowano mnie, że nie będzie to możliwe [emoji53]

Pisalem o tym na poczatku tego tematu. Zmiana bedzie nie tylko software ale i hardware. Jedyna opcja to wymiana calej jednostki.

Update z salonów, końcówka grudnia.

pozyjemy zobaczymy ;)

w

Jak myślicie, salony będą podjemowac się takiej wymiany, czy zostaje latanie po czarodziejach?

Jak myślicie, salony będą podjemowac się takiej wymiany, czy zostaje latanie po czarodziejach?
Ja myślę że się nie będą podejmować. Z jakichś powodów czekają na wprowadzenie tego do cennikow.. wydaję mi się że to m.in. dlatego by zejść ze stocku z urządzeń które nie są z Androidem.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót