[Giulia] Alfa Giulia- 2015

A w Airbusie A370 na

Jest to albo słaba pamięć, albo kłamstwo. Do wyboru. Nawet w zagranicznych recenzjach piszą "lack of rear air-vents is puzzling".

Jeśli Twoim zdaniem Volvo nie jeżdżą rodziny z dziećmi (PR-owiec Volvo właśnie spada pod stół ze śmiechu, Skandynawia taka rodzinna i w ogóle), to OK.

Panie Radku, troszkę mniej zacietrzewienia, więcej luzu proszę. Dobrze, faktycznie, być może słaba pamięć, oglądałem wtedy ze 20 wozów. Natomiast co do rodzin, rzekomo jeżdzących volvo, to ma Pan rację, Radku.
Tylko, ze te rodziny wybierają modele s80, teraz s90, s60, v60 oraz gromadę suvów.
Model v40 w żadnym wypadku nie jest pozycjonowany jako auto dla rodzin, panie Radek.
Pytanie powstaje, bo ja nie wiem, jak pozycjonowana jest alfa romeo giulia?

Człowiek z piąta klepką zrozumie to, że nie można mieć wszystkich wersji z każdym rodzajem wyposażenia, dodatkiem na placu.

Może tak - tak wygląda wzornik lakierów i tapicerek Maserati:

R14A060558.jpg

Widziałeś coś podobnego w salonie Alfy? :) No to masz odpowiedź, dlaczego wystawianie tylko czarnych i białych samochodów z czarnym środkiem to średni pomysł.

Zastanawialiście się może, po co bić pianę skoro 99% piszących i tak nie kupi ?

Akurat z piszących, to sądzę że sporo więcej niż 1% kupi jednak. Pięć może nie, ale ze 2 lata to chyba warto w przypadku Alfy odczekać na nauczenie się jej przez serwisy i na pierwsze wtopy wychodzące w jeździe - czy bardzo poważne, czy nie. Bo jakieś na pewno będą. Póki co jest jedna drobna z czujnikami parkowania.

W Lublinie oprócz białego (testowa) i czerwonego (w salonie) egzemplarza widziałem także czarną Giulię chyba na 18' za salonem na wewnętrznym parkingu.

Tak sobie myślę że 150-155 k za 200 koni z automatem i rwd to na prawdę jest niezła oferta wyjściowa. Szkoda tylko że trzeba jeszcze kilka rzeczy do tej wersji Super dołożyć.

Ostatnia edycja:
to jak z tym V40, pozycjonowanym jako auto rodzinne, bo Skandynawia rodzinna, panie Radek?

Ostatni raz odpowiadam na off-topic: tak, uważam, że kompakt powinien pomieścić rodzinę 2+2 na wakacyjny wyjazd. Giulietta sobie z trudem, ale radzi. Takie 307 SW robi to bez najmniejszego problemu.
Patrząc na możliwości V40, mam wątpliwość, czy S60 podoła zabraniu 4 osób z bagażem...

- - - Updated - - -

Akurat z piszących, to sądzę że sporo więcej niż 1% kupi jednak. Pięć może nie, ale ze 2 lata to chyba warto w przypadku Alfy odczekać na nauczenie się jej przez serwisy i na pierwsze wtopy wychodzące w jeździe - czy bardzo poważne, czy nie. Bo jakieś na pewno będą. Póki co jest jedna drobna z czujnikami parkowania.

Myślę, że taki roczek od rozpoczęcia produkcji jest wskazany w przypadku każdej marki.

Ostatnia edycja:
Tak sobie myślę że 150-155 k za 200 koni z automatem i rwd to na prawdę jest niezła oferta wyjściowa. Szkoda tylko że trzeba jeszcze kilka rzeczy do tej wersji Super dołożyć.

Dealer z Opola zjechał z ceną białej Giulii z 203.2k na 192.9k. Ktoś wcześniej pisał o rabacie 20% przy zamówieniu na 220k. Pole do negocjacji będzie bardzo duże.

Gdzieś ty to wyczytał wywróżyłeś z fusów czy jak poczytaj zamiast głupoty pisać http://www.alfaromeopress.pl/press/article/2065

- - - Updated - - -

Gdzieś ty to wyczytał wywróżyłeś z fusów czy jak poczytaj zamiast głupoty pisać http://www.alfaromeopress.pl/press/article/2065

To ty się kolego trochę ogarnij i poczytaj fachowe strony i dowiesz się wtedy ze miesięczna sprzedaż całej marki AR w Europie to średnio ok 5000 szt. Polecam stronę www.unrae.it ze statystyka włoskiego rynku a dowiesz się ze w czerwcu sprzedano we Włoszech 800 Giulii. Inna sprawa to ta notatka ze strony prasowej FAP pokazuje kompletne dyletanctwo ludzi z PR FAP.

Dlatego ze ten watek maja czytac Hansy i Helmuty którzy będą je kupowac jako nowe, maja wybierać takie które w uzywce spodobają sie Polakom ;)

W UK już jest dyskusja, że jest dopłata do łopatek przy automacie, w związku z tym są obawy, że na rynku wtórnym będzie ciężko znaleźć egzemplarz z łopatkami :D.

Zastanawialiście się może, po co bić pianę skoro 99% piszących i tak nie kupi ?
A wiesz czemu przykładowo JA nie kupię?

- brak sensownego leasingu
- nie ma kombi
- śmieszny prześwit

Nadchodzącego SUV-a też nie, z powodu pierwszego i trzeciego.

Decyzja zakupowa, lub jej brak, nie zawsze jest podyktowana przysłowiową cebulą, czy jak to tam zwał.

A wiesz czemu przykładowo JA nie kupię?

- brak sensownego leasingu
- nie ma kombi
- śmieszny prześwit

Nadchodzącego SUV-a też nie, z powodu pierwszego i trzeciego.

Decyzja zakupowa, lub jej brak, nie zawsze jest podyktowana przysłowiową cebulą, czy jak to tam zwał.

Więc widać, że totalnie nie interesujesz się zakupem tego auta...
Leasing mają akurat bardzo dobry. Dużo lepsze warunki niż sam przewidywałem i niż na początku było wiadomo.
Natomiast trzeci argument też mało poważny i pisany chyba na siłę... Suv będzie miał prześwit większy niż Twój CW:)

Dealer z Opola zjechał z ceną białej Giulii z 203.2k na 192.9k. Ktoś wcześniej pisał o rabacie 20% przy zamówieniu na 220k. Pole do negocjacji będzie bardzo duże.

W 20% rabat na początku produkcji modelu dla klienta indywidualnego nie wierzę . Jedynie osoby ,które mają układy w korpo w których pracują i mogą się podłączać pod ich zamówienia ze swoim prywatnym autem ale to margines i nieosiągalne dla przeciętnego Kowalskiego . Pamiętam , że na początku produkcji 159 musiałem robić myk na demo dealera ,żeby osiągnąć 15% na swoją AR .

Giulia ma faktycznie mały prześwit, ale - to ma znaczenie _ogromne_ (na plus oczywiście) w prowadzeniu i hamowaniu (a i pewnie przyspieszaniu przy tylnym napędzie mocnym). I pewnie przy stabilności przy dużych prędkościach i np. bocznych podmuchach . Sam kpiłem (i kpię jeśli to na pokaz tylko) z obniżania aut, ale jak pojeździłem faktycznie niskim i doświadczyłem ile robi 1cm (dosłownie) różnicy wysokości w ostrzejszej jeździe, to ten prześwit Giulii w słupku z plusami bym wpisał. Z fizyką się nie wygra.

Amortyzatory
Powrót