Chyba że włączymy stalowe jaja <LOL>
Czyli?? Jakas nadzieja??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Chyba że włączymy stalowe jaja <LOL>
Czyli?? Jakas nadzieja??![]()
ja pierdziu - cinek pisz bardziej zrozumiale...może jakaś interpunkcja itp...do twoich postów legenda by sie przydała...co to za skróty?![]()
Cinku skoro piszesz ze sprzeglo w takich warunkach jakie sa w zimie moze uslizgnac to czy w takim razie moze poczekac do cieplejszych dni i wtedy sprawdzic czy slizga.Mam zalorzone valeo(nie ori) 17tys temu i w niedziele zaczelo slizgac??
I jeszcze jedno czy tarcza z 2.0 i docisk z 1.9 zdalo by rezultat bo kolega mlody2788 na privie cos takiego mi zasugerowal ze moze zdac rezultat??
Pozdr
oki dzieki za info myslem ze da sie tarcze 240 zalorzyc bez wiekszych ingerencji bo w 1.9 jest chyba 230?? no czekamy na plusowe temp. rozumiem ze z 2.4 tez nie podejdzie?Poczekaj aż zrobi się ciepło i wtedy przetestuj auto. Przy temp jakie były ostatnio sprzęgło klei dużo gorzej, turbo szybciej pompuje itd.
Sprzęgło z 2.0 to 2mas z 2.0, śruby do wału z 2.0, a całą resztę trzeba sprawdzić (skrzynia, rozrusznik itd)
Ja mam po remapie przelatane jakieś 7 kkm, auto ma nalatane 185 kkm. Odpukać, sprzęgło jak na razie się nie ślizgło a dwumas nie daje żadnych niepokojących objawów.Czy ktoś ma doświadczenia z tym jak zachowuje się sprzęgło i dwumas w 2.0 JTDm po remapie / po wymianie ?
Należy pamiętać również o stylu jazdy, mój brat np nie lubi zmieniać biegów i często wyprzedza z 5tego biegu przy 2tyś obr, a to wiadomo jak wpływa na żywotność niektórych podzespołów.
Wręcz przeciwnie - nie jeździć używając zakresu 1100-1900 i zmiana biegu, a 2300-3800 i zmiana biegu. Dwumasa na pewno będzie miała lżej.
Kurcze, nie ma cudów, jeśli ktoś jest w stanie szybko zajechać koło dwumasowe przy seryjnej mocy. Bo ciśnie od dołu itd
To tym bardziej zajedzie po chipie, i będzie na remap...