faktycznie 2.2 jts jest cieższa od lexuxa is250 w automacie o 50 kg
http://www.zeperfs.com/en/duel2586-1342.htm
120 kg od BMW 325 i (E90) masakra
http://www.zeperfs.com/en/duel2586-1342.htm
120 kg od BMW 325 i (E90) masakra
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie przesadzaj, wcale nie jest aż tak źle. Ale fakt - masa 159 jest duża.Przy mocy 150KM i 320NM zostawiają ją w tyle wszystkie podane modele nawet ze znacznie słabszymi silnikami.
Ciekawi mnie, gdzie można znaleźć taki egzemplarzMasa własna 159: 1430
Tyle w temacie "ciężkiej 159, boże jaka ona ciężka, za ciężkie auto".
Bla bla bla bla.
KRS - sama masa bez reszty to w sumie bez sensu
No ale co kto lubi ten sobie napisze
![]()
daj spokoj, dalem dane poglądowe, wiadomo, ze auta mają rozne silniki i osiągi: silniki slabsze i mocniejsze od 159 itd. Podałem te dane, aby zadać kłam bezsensownym stereotypom; dziwne, że wy, alfiści, równiez klepiecie te brednie, jak mantry, tak samo, jak o inni klepią o alfach, że awaryjne, że sie wlaściciele spotykają co rano w warsztacie, że "piękne ale kapryśne" itd.
Prawda jest taka, ze 159 to dość cieżkie auto, ale w znaczący sposób nie odbiega wagą od innych aut tej klasy lub zbliżonych. Chcesz silników? proszę, pierwsze z brzegu: ford mondeo, wersja IV, z lat 2007 do 2013: 1.6, 120 KM, 160 Nm; 2.0, 145 KM, 180 Nm, albo diesel 1.0, 125 KM, 320 Nm, wybralem kilka "średnich silników" z oferty. Zestaw to z wagą, zestaw z silnikami 159. I co powiesz? p
czy ta odchudzona wersja z konca produkcji, mowie o TBI, rowniez za ciężka? Moim zdaniem nie.
Co za bzdura... co za nierzetelność!!!!!!!
Alfa 159 sedan 1.9 przedliftowa manual waży około 1535 kg!!!!!!
1630 kg waży przedliftowa 2.4 sedan manual z napędem na przednią oś...
Proszę weryfikujcie to co Internet Wam wypluwa... bicie piany na temat wagi 159 jest bezcelowe. Nic z tym nie zrobimy, chyba, że Misiu zamiast chromowanych gadżetów zacznie robic karbonową karoserię![]()
Belfer, moja 2.4 z 3/4 baku 1690 na wadze, z kąd takie rozbierzności?