Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
U mnie póki co ok i w stelvio i giulii. Oszczędności są większe niż 30%, teraz jedynie przez obniżkę akcyzy i podatku LPG traci na atrakcyjności no ale to chwilowe i przejściowe. Zakładałem LPG gdy benzyna była po 7-8 zł i bolało mnie tankowanie po przesiadce z oszczędnego diesla, aktualnie jeżdżę mało osobówkami i teraz pewnie bym nie zakładał ale jak ktoś robi więcej km to jest to realna oszczędność. Ze swojej strony mogę polecić, stelvio od 4 lat a w giulii od 3 lat jest instalacja.Ma to swoje plusy i minusy. W brawie mialem wieczny problem z plynem chlodniczym pomimo wymiany wszystkich wezy termostatu i po remoncie silnika wiecznie byl ubytek . Wszystkie weze byly twarde i tracily po czasie swoja elastycznosc. I oczywiscie owiele wiecej zachodu z tym wszystkim na benzynie jest prosciej. Prosciej drozej ale bezpieczniej.
Ja zazwyczaj nie mam problemu jak mnie ktoś wyprzedza, o ile jedzie zdecydowanie szybciej. Nie toleruję tylko "mistrzów prostej", którzy wyprzedzać ogniem ale zaraz hamują przed zakrętem albo na widok ciężarówki. Nie cierpię też tych oszczędnych w hybrydach. Zero płynnej jazdy, bo fajansiarz musi wachę oszczędzać i co chwila rekuperuje zwalniając gazem i ogień na zmianę. Na furę za 200k+ było stać ale szkłem się podciera o dodatkowe 0,5l benzyny.Ja jak mowie ogolne 11.7 .Od wczoraj 70 km zrobione i pokazuje 12.4 bez szalenstw bardzo spokojna jazda ale raczj nikt mnie nie wyprzedza nie toleruje tego od zawsze xd
No u mnie niestety na identyczny średni wynik też mają wpływ korki. I co bym nie robił, nie włączał trybu "A", nie używał S&S, to nie jestem w mieście (nie mówię o środku nocy) zejść poniżej 15. Generalnie sporo. W sumie ostatnio zdałem sobie sprawę, że w trasie jeżdżę tym autem wolniej niż poprzednikami, właśnie z uwagi na wir w baku. No dobra, może poza Outlanderem, bo on był z tych statecznychJa mam bieda- wersję 200-konną i średnie spalanie z ostatnich kilkudziesięciu km na poziomie 12,7, więc chyba ten typ tak ma. Natomiast na ten wynik w głównej mierze zapracowałem sobie jeżdżąc codziennie w mieście, głównie na krótkich zakorkowanych odcinkach. Bo np. przepisowa podróż Kraków - Wiedeń 450km autostradą to wynik 8,5L/100 a i zdarzało się niżej. Kwestia wyczucia i przyzwyczajenia.